Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Milka 06:23, 20 lip 2017

Z cieciem wszystkiego jestem w polu, dumam..plewic czy ciac, ale dzieki tobie, w stozkach mam juz wprawę
Kindzia 07:45, 20 lip 2017

Milka napisał(a)
U mnie hortki też w różnym stadium pachnidełek tez mam takie giganty i donoszę, że orientalne, jak co rok wylazły- pełne i pachną

Jeszcze wcześnie z hortkami, u mnie tylko białe te tegoroczne kupione, z pewnością były podpędzane.
Jakby orientalne u Ciebie zmarzły, to chyba u nikogo by nie było. Jak nie u Ciebie, to u kogo???
Kindzia 07:46, 20 lip 2017

JulkAd napisał(a)

Śliczny kolor, piękny

U mnie są słabo widoczne, mimo, że dość wysoko urosły...na tyłach je mam.

Ale kolor, faktycznie, ładny, granat przechodzący w ciemny fiolet.
Kindzia 07:47, 20 lip 2017

JulkAd napisał(a)

Błysk, normalnie błysk...mucha nie siada

I oby tak zostało na długo
Kindzia 07:49, 20 lip 2017

Sebek napisał(a)
Efektywnie i efektownie!
Kasia, nie wierzę, że na szybko bukszpany cięte. A co ważniejsze - posprzątane!

Sebuś, tak było. Siedziałam sobie na huśtawce i już miałam iść się pakować...i mnie zawołały

Ręczniki rozkładam, a to co mimo wszystko spadnie poza, było zamiecione. Tam beton jest, można zamiatać To szybkie sprzątanie
Kindzia 07:51, 20 lip 2017

gobasia napisał(a)

no właśnie ! a Kasia mówi ,ze to szybciorem strzyżone...Ładny mi szybcior
ale pieknie ...mistrzostwo:!:!:!

Bo szybciorem
Widziałam wczoraj, tu na forum, mistrzowski efekt po cięciu buksów...nie mogę sobie nawet stanąć obok takiego cięcia...

Ale przyznaję, nie wychodzi mi najgorzej
Kindzia 07:56, 20 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Eee... nie każda monarda łapie mączniaka. Mam intensywnie czerwoną w dwóch kępach od kilku lat i nigdy nie miała. Druga blado różowa w zeszłym roku złapała, a wtym roku zdrowa jak rydz. Za to mączniaka złapały sąsiadujące łubiny po kwitnieniu w jednym miejscu.

Bukszpany wykulkowane zawodowo A ja muszę się nauczyć, bo moje wreszcie dorosły na tyle, że mam co ciąć.

Pewnie jak warunki sprzyjające dla rozwoju mączniaka, to szybciej. Jeszcze się zastanowię...mnie się ta buraczkowa podoba bardzo, Scarlet. Tylko, że czytam, ona do 1,2 m wyrasta, czyli tam, gdzie ją planowałam, za wysoka jest.

Że łubin mączniaka złapał, to też pierwsze słyszę...

Kulkowanie nie jest trudne, tylko trzeba załapać kolejność cięcia. Spokojnie dasz radę. Już wielokrotnie pisałam jak zaczynać, wtedy powodzenie murowane
Kindzia 07:59, 20 lip 2017

Milka napisał(a)
Z cieciem wszystkiego jestem w polu, dumam..plewic czy ciac, ale dzieki tobie, w stozkach mam juz wprawę

Irenko, ja mam tylko te 9 pociętych, reszta nie ruszona jest. U Ciebie ich bardzo dużo, nie dasz rady w ciągu tygodnia...ja przynajmniej żywopłotom odpuściłam w tym roku, pewnie wiosną dopiero się za nie wezmę.

Ty pojętna uczennica, Irciu, szybciorem złapałaś jak najprościej się do cięcia stożków zabrać
pestka56 09:22, 20 lip 2017

Nie jestem pewna czy ta moja monarda to przypadkiem nie jest właśnie Cambridge Scarlet, bo dostałam ją dawno i nie zapisałam nazwy. Wygląda podobnie, ale nie rośnie u mnie taka wysoka. Ma najwyżej 70 cm.
Kindzia 09:24, 20 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Nie jestem pewna czy ta moja monarda to przypadkiem nie jest właśnie Cambridge Scarlet, bo dostałam ją dawno i nie zapisałam nazwy. Wygląda podobnie, ale nie rośnie u mnie taka wysoka. Ma najwyżej 70 cm.

I znowu się zastanawiam jak długo jeszcze każesz nam czekać na swój wątek...
Pokaż ją u mnie 70 cm...dobra wysokość