Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 11:10, 24 lip 2017

Urszulla napisał(a)
Osobiście gubię się w Twoich jeżówkach. Piękna ta pomarańczowa. Ale rozumiem że nie w deseń. Ja mam tak samo.

W rzędzie różowych ta pomarańczowa to bardzo nie teges...
Kindzia 11:11, 24 lip 2017

eee_taam napisał(a)

to żółte/pomarańczowe tez bym stąd zabierała

Nie ma takiej opcji żeby tam zostały...
Kindzia 11:15, 24 lip 2017

Gocha napisał(a)
Kasiu wydaje mi się że raczej to nie Pink Bonbon bo ona ma takie charakterystyczne okrągławe listki i trochę inne kwiaty. A ta ostatnia z Lublina to może być Green Eyes, ja też miałam jedną. Kasiu bo się pogubiłąm- to jakie kolory miałąś z Lublina - wszystkie białe plus ta ostatnia ? A tak w ogóle to Ty masz cudownie kolorowy ogród. I jakie hortensje już wypasione. Moje nawet nie mają pąków- tzn. bardzo niewiele.

Tak, wszystkie białe bez pomponików i ta niższa różowa jedna
Muszę sobie pozapisywać jak mam przesadzić wiosną, bo różową z cycka zabiorę, białą przesadzę na drugą stronę (ja z tych symetrycznych jestem) i być może, że wymienię dwie białe z salonowej na pomarańczowe z Małgosią. Na salonowej za dużo białego mam i mdło jest.

Nawet vanilki już zaczynają bieleć, mam zdjęcia, wstawię wieczorem...też mnie zaskoczyły, że już...

To aż dziwne, przecież u Was cieplej ciągle...

Nie wiem co to za jeżówka, ta jedynaczka...
tulucy 11:16, 24 lip 2017

Ja powoli się pozbywam bodziszków, korzeniastych przede wszystkim. Z innymi muszę porządek zrobić.

U mnie pazia w życiu nie widziałam, ale zdarzają się jakieś mało znane, raz latał taki mniejszy bławatkowy... ale uciekał, nie zdążyłam nawet aparatu włączyć.
Kindzia 11:17, 24 lip 2017

Basilikum napisał(a)
motylkowe fotki super
szalwia u mnie juz awno scieta, musze sprawdzic czy cos juz wypuscia. Dokupilam dwie i te kwitna jeszcze.

U mnie to młodziaki, później były kwitnące, to później cięte. Na pewno Twoje już wypuściły, skoro moje po tygodniu już zielone listki mają.
Kindzia 11:17, 24 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Byłam juuż wróciłam Kasiu

Piękna jest ta róża, czysty kwiat bez plamek. Piękny!!!
Kindzia 11:20, 24 lip 2017

Milka napisał(a)
Czy u was też wczoraj było deszczowo-burzowo?

Było Nad nami burza szalała wczoraj, waliło jak nie wiem co...i lało ponad godzinę jak z wiadra.
W piątek padało do południa, w sobotę późno wieczorem. Ziemia podlana, nawadnianie wyłączyłam na tydzień.
Kora na skarpie się trzyma
Kindzia 11:22, 24 lip 2017

tulucy napisał(a)
Ja powoli się pozbywam bodziszków, korzeniastych przede wszystkim. Z innymi muszę porządek zrobić.

U mnie pazia w życiu nie widziałam, ale zdarzają się jakieś mało znane, raz latał taki mniejszy bławatkowy... ale uciekał, nie zdążyłam nawet aparatu włączyć.

Tak jak ja pozbyłam się floksów szydlastych...

U mnie dwa razy pazia dorwałam, zawsze w sierpniu. Ale on rzadki jest...Czasem się uda zdjęcie zrobić, jak akurat go zobaczysz.

Wczoraj były zięby u nas, mam zdjęcia
Milka 13:12, 24 lip 2017

Kindzia napisał(a)

Było Nad nami burza szalała wczoraj, waliło jak nie wiem co...i lało ponad godzinę jak z wiadra.
W piątek padało do południa, w sobotę późno wieczorem. Ziemia podlana, nawadnianie wyłączyłam na tydzień.
Kora na skarpie się trzyma

Dobrze wykonane, to i trzyma się. U nas było okropnie, nic nie zrobiłam prawie
Kindzia 14:13, 24 lip 2017

Milka napisał(a)

Dobrze wykonane, to i trzyma się. U nas było okropnie, nic nie zrobiłam prawie

Irciu, to tylko wysypane jest, bałam się czy spływać nie będzie, ale trzyma się. I chwaściory przytrzymuje.

Ja wczoraj zdychałam, arytmia mi się znowu odzywa, serce mi chciało wyskoczyć. Dopóki się dało w basenie siedziałam, ale szybko na burzę zaczęło się zbierać i się skończyło...dzisiaj już lepiej po tej burzy, przynajmniej można oddychać.

Tylko w piątek po południu i w sobotę do południa robiłam, potem też kompletnie nic.