Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Zielona 09:21, 31 lip 2015

ren133 napisał(a)

No właśnie ... a dlaczego teraz nie?

Bo wrotycz nie działa na opuchlaki, które już przeobraziły się w dorosłe osobniki, które składają kolejne larwy wrażliwe na wrotycz dopiero pod koniec lata.
Terminy podlewania wynikają z cyklu rozwojowego opuchlaków. Chodzi o to, by podlewać je wtedy, kiedy po prostu są w postaci LARWY: młodej (koniec lata) lub dorosłej (wiosna), ale jeszcze przed przepoczwarzeniem się.
Kacha123 14:26, 31 lip 2015

Zielona napisał(a)

Bo wrotycz nie działa na opuchlaki, które już przeobraziły się w dorosłe osobniki, które składają kolejne larwy wrażliwe na wrotycz dopiero pod koniec lata.
Terminy podlewania wynikają z cyklu rozwojowego opuchlaków. Chodzi o to, by podlewać je wtedy, kiedy po prostu są w postaci LARWY: młodej (koniec lata) lub dorosłej (wiosna), ale jeszcze przed przepoczwarzeniem się.

Wg Kasi ( Kasiek) należy lać już, to polałam. Szykuję też już następną porcję. Firma produkująca Larvanem ma taki fajny graficzny cykl rozwojowy opuchlaków - wynika z niego, że w sierpniu już są larwy, więc wolę lać na wszelki wypadek już.
gierczusia 15:02, 31 lip 2015

Słuchajcie rozczarujemy Was pewnie ,ale zdjęć nie ma żadnych...absolutnie żadnych takeśmy się zagadali ,że 3 godziny z hakiem minęły jak w okamgnieniu i na sesję foto już czasu nie zostało

Ale Wam powiem ,że Kasiny ogród jeszcze piękniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciach...nie wiem jak to jest , ale tak jest

Kasiu z eMusiem za wszystko bardzo dziękuję

Buziaki
Karol99 15:08, 31 lip 2015

No niech to
Zielona 15:44, 31 lip 2015

Kacha123 napisał(a)

Wg Kasi ( Kasiek) należy lać już, to polałam. Szykuję też już następną porcję. Firma produkująca Larvanem ma taki fajny graficzny cykl rozwojowy opuchlaków - wynika z niego, że w sierpniu już są larwy, więc wolę lać na wszelki wypadek już.

No właśnie sierpień to schyłek lata i ich czas wylęgu. Trzymam kciuki za zwycięstwo w walce! Jeśli masz wrotyczową miksturę to lej, Pani! Nic nie tracisz, a możesz tylko zyskać.
Pozdrawiam.
Juzia 17:02, 31 lip 2015

Foch!
Idę sobie...
Kacha123 17:06, 31 lip 2015

gierczusia napisał(a)
Słuchajcie rozczarujemy Was pewnie ,ale zdjęć nie ma żadnych...absolutnie żadnych takeśmy się zagadali ,że 3 godziny z hakiem minęły jak w okamgnieniu i na sesję foto już czasu nie zostało

Ale Wam powiem ,że Kasiny ogród jeszcze piękniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciach...nie wiem jak to jest , ale tak jest

Kasiu z eMusiem za wszystko bardzo dziękuję

Buziaki

Fotek niet, ale może będzie spotkanie Są jacyś chętni?

Dziękuję Ci Elu za odwiedziny i miłe słowa. Mam nadzieję na ponowne spotkanie
Kacha123 17:06, 31 lip 2015

Karol99 napisał(a)
No niech to

Kacha123 17:09, 31 lip 2015

Zielona napisał(a)

No właśnie sierpień to schyłek lata i ich czas wylęgu. Trzymam kciuki za zwycięstwo w walce! Jeśli masz wrotyczową miksturę to lej, Pani! Nic nie tracisz, a możesz tylko zyskać.
Pozdrawiam.

Wiesz, ponieważ mam wątpliwości, co do tego, co się u mnie dzieje, wolę przedobrzyć niż coś zawalić. Obgryzione Rh to ewidentny dowód, że są dorosłe, dwie żurawki padnięte - podejrzana sprawa
Kacha123 17:10, 31 lip 2015

Juzia napisał(a)
Foch!
Idę sobie...

Nie fochaj się. Jutro będą fotki i może nowe róże...