Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kacha123 08:00, 25 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Dumna z Tobą jestem z dzieci i ogrodu
Nie miałam świadomości iel oracy włożyliście w zbudowanie takiego ogrodu. Byłam przekonana, ze taka skarpa istniała i tylko ja wzmocniliscie. A Wy stworzyliście nowy świiat. Gratuluje pomysłu i wytrwałości. Mysle, ze z perspektywy czasu tym badprdziej doceniasz aktualny wyglad ogrodu i ogróm prac. Jestem pod wrazeniem i nie wiem czy mi kiedykolwiek przejdzie
Kasiu masz przepieknie i świetnie ze zdecdoałaś sie wybudować okno na ogród !

Ps. pan Klon boski, chylę czoła orzed nim i M

Buziaki

Łatwo nie było, ale jakoś poszło. Nasze mamy były tylko przerażone, bo nie wierzyły, że się uda! No i sąsiedzi do dzisiaj mają stres, jak słyszą koparkę - hihihi! Najgorszy był ten poziom, gdzie domek, basen i palenisko, bo trzeba było ryć w skale, reszta już była przyjemnością. Na tych którzy widzieli nasz stan przed, ogród robi dużo większe wrażenie niż na tych którzy już go takim poznali.
Dzięki Marzenko i udanego spotkania!

Ja mam dzisiaj wizytę "swatów" i "synowej"
nawigatorka 08:09, 25 cze 2016

Swatow i synowej.ciekawe.czyli koledzy syna z kolezanka? Oby okazala sie milosniczka roslin
Kacha123 08:12, 25 cze 2016

Kuba napisał(a)
Kasiu dobrze że nam tę zmianę pokazałaś bo sama bym powiedziała że to niemożliwe, ale jak człowiek ma marzenia to potrafi góry przenosić- dosłownie i metaforycznie jeszcze raz gratulacje

Może dlatego, że marzenie było tak długo pielęgnowane i trudne do realizacji, to mamy teraz więcej przyjemności.
Dzięki
Kacha123 08:17, 25 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
Swatow i synowej.ciekawe.czyli koledzy syna z kolezanka? Oby okazala sie milosniczka roslin

Mój Kuba ma ukochaną z Kielc, więc siłą rzeczy widują się raz w miesiącu, dzięki ofiarności rodziców robiących za "przewoźników" I dzisiaj Kielce przyjeżdżają do nas
Nawet razem jedziemy na wakacje, bo młodzi za młodzi, by jechać sami!
Że też ja nie miałam takich fajnych rodziców! A może lepiej, że nie! Mogłabym przegapić mojego męża!

nawigatorka 08:36, 25 cze 2016

Kacha123 napisał(a)

Mój Kuba ma ukochaną z Kielc, więc siłą rzeczy widują się raz w miesiącu, dzięki ofiarności rodziców robiących za "przewoźników" I dzisiaj Kielce przyjeżdżają do nas
Nawet razem jedziemy na wakacje, bo młodzi za młodzi, by jechać sami!
Że też ja nie miałam takich fajnych rodziców! A może lepiej, że nie! Mogłabym przegapić mojego męża!

Wiesz ja bylam zawsze z tych grzecznych jezdzilam z moim M na wakacje zawsze z jego rodzicami.przez osiem lat.pozniej wzielismy slub,mielismy dzieci i tak na prawde nigdy nie bylismy sami na wakacjach czasem szkoda nam tego szalonego czasu kiedy bylismy jeszcze niepelnoletni i bylismy juz para
Tak do refleksji
Kacha123 09:02, 25 cze 2016

nawigatorka napisał(a)

Wiesz ja bylam zawsze z tych grzecznych jezdzilam z moim M na wakacje zawsze z jego rodzicami.przez osiem lat.pozniej wzielismy slub,mielismy dzieci i tak na prawde nigdy nie bylismy sami na wakacjach czasem szkoda nam tego szalonego czasu kiedy bylismy jeszcze niepelnoletni i bylismy juz para
Tak do refleksji

Kuba ma szesnaście lat, to na samodzielne wyjazdy z dziewczyną jeszcze za wcześnie i nie chodzi nam o to, co sami mogliby narobić, bo do tego nie trzeba wyjeżdżać
Jesteśmy dosyć liberalnymi rodzicami, ale też dlatego, że Kuba ma dosyć dobrze w głowie (mam nadzieję) i do tej pory nas nie zawiódł.
jolanka 09:37, 25 cze 2016

Kacha123 napisał(a)

Kuba ma szesnaście lat, to na samodzielne wyjazdy z dziewczyną jeszcze za wcześnie i nie chodzi nam o to, co sami mogliby narobić, bo do tego nie trzeba wyjeżdżać
Jesteśmy dosyć liberalnymi rodzicami, ale też dlatego, że Kuba ma dosyć dobrze w głowie (mam nadzieję) i do tej pory nas nie zawiódł.

Kasiu, możesz być dumna ze wszystkiego co zrobilaś i na dzialce a przede wszystkim w domu Zaufanie do syna to najlepszy "powstrzymywacz" głupoty małolatowej, ale masz rację, do tego nie musi wyjeżdżać
Pewnie przyjdzie taki moment, że wyjazd z rodzicami przestanie mu odpowiadać, cóż, tak to jest
nawigatorka 10:52, 25 cze 2016

Kacha123 napisał(a)

my wlasnie z eMem w tym wieku juz bylismy para.tak niedawno to bylo...wspolne spedzanie wakacji z rodzicami u nas doprowadzilo do tego,ze rodzice gdy bylismy juz dorosli zapomnieli ze jestesmy samodzielni i samodecyzyjni.stad moj uraz do tego
Kacha123 10:55, 25 cze 2016

jolanka napisał(a)

Kasiu, możesz być dumna ze wszystkiego co zrobilaś i na dzialce a przede wszystkim w domu Zaufanie do syna to najlepszy "powstrzymywacz" głupoty małolatowej, ale masz rację, do tego nie musi wyjeżdżać
Pewnie przyjdzie taki moment, że wyjazd z rodzicami przestanie mu odpowiadać, cóż, tak to jest

Dzięki Duma rodzicielska zdecydowanie większa niż ogrodowa
Z samymi rodzicami, to już by pewnie nie chciał jechać ale w pakiecie z dziewczyną i jej rodzicami już bardziej kusi!
Kacha123 10:57, 25 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
my wlasnie z eMem w tym wieku juz bylismy para.tak niedawno to bylo...wspolne spedzanie wakacji z rodzicami u nas doprowadzilo do tego,ze rodzice gdy bylismy juz dorosli zapomnieli ze jestesmy samodzielni i samodecyzyjni.stad moj uraz do tego

No właśnie! Moje koleżanki się oburzają, jak mówię, że chciałabym żeby na studiach mieszkał osobno i uczył się odpowiedzialności. Nie wiem, czy to dobra droga? Na razie nauczyłam go sprzątać, prać, prasować i gotować. Na starcie da sobie radę