Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

anna_t 13:06, 18 mar 2016

jankosia napisał(a)
Czarne patyki wystają Zmarznięte znaczy. Nie wiem co pod kopczykiem ale i tak jestem zła I smutna Widziałam też Kasiu twoje- przykro mi. Wiem że ty lubisz róże a tu taki zonk. A ja nie lubię ale dałam im szanse i co? Napracowałam się bo przecież pod nie nową rabatę ryłam a jak się okaże że będzie pusto? I dlatego myślę że może wina sadzonek? Ale nie wiem, tak strzelam i pytam... Nie mam zdjęć, potem może zrobię to wrzucę

"pod nową rabatę ryłam" nie mogę, kawa sie poplułam
Kto jak kto Monika ale Ty to napewno w razie "w" nową rabatę zagospodarujesz

anna_t 13:07, 18 mar 2016

Reniu a co z naszymi różami?bo cos wspominałas ze moze 18-go będą?
napisałabyś mi na priv ile za nie wyszło?
bo ja dzisiaj dziewczyn nie mam to moglabym po nie podlecieć
rozark 20:45, 18 mar 2016

tulucy napisał(a)
Dzięki Reniu ja do swoich już używanuch nie dawałam gazet i kartonów, po kolei miałam gałęzie, darninę, trawę skoszoną, świeży kompost, przerobiony kompost i ziemia z przekompostowanym obornikiem. Moje mają ok 50 cm wysokości.

ale dostały dobra ja takim bogactwem nie dysponuję
moja będzie mieć 60cm, następna 40cm a trzecia 20cm , w jednej będą pomidory ogórki i coś tam jeszcze, w drugiej zioła a w 3 truskawki i poziomki
rozark 20:51, 18 mar 2016

jankosia napisał(a)
Renia, a jak twoje róże te od Ciepłuchy? Żyją? Jeszcze za twoją radą nie rozgarniam kopczyków ale wygląda to źle A biedronkowe żyją i trzy z nich ciągle trzyma liście... Co jest? Czy możliwe żebyśmy te róże jakieś słabe kupiły czy coś? Jak mi zmarzły to nie kupuję więcej - chrzanię to :'(

ja od c kupiłam tylko Hanne, przemarzła mi do kopczyka, obcięłam krótko i grzecznie czekam aż odbije, może panu który nam wydawał róże zapomniało się powiedzieć, że one z pod folii?
róże miały bardzo ładne zdrowe pędy, będą ładnie rosły, nie stresuj się tak, to są długowieczne krzewy
możesz ich nie kupować oczywiście poobserwuj je w tym roku, nakarm, jak cię zauroczą zapachem to przepadniesz, tak przynajmniej było ze mną.
rozark 20:53, 18 mar 2016

jankosia napisał(a)
Czarne patyki wystają Zmarznięte znaczy. Nie wiem co pod kopczykiem ale i tak jestem zła I smutna Widziałam też Kasiu twoje- przykro mi. Wiem że ty lubisz róże a tu taki zonk. A ja nie lubię ale dałam im szanse i co? Napracowałam się bo przecież pod nie nową rabatę ryłam a jak się okaże że będzie pusto? I dlatego myślę że może wina sadzonek? Ale nie wiem, tak strzelam i pytam... Nie mam zdjęć, potem może zrobię to wrzucę

jak nie wsadzisz tych krzaczków róż, to wsiadam w samochód i zobaczysz co ci zrobię
rozark 20:54, 18 mar 2016

Margarete napisał(a)
Widziałam twoja wiosne...iryski, krokusy....śliczne.
Myslisz ze Promanalem moge juz prysakac? w sobote ranio bym prysneła mój wiąz bo szpeciele go męczą a to trzeba teraz w fazie nabrzmiałego pąka...

Promanal jest na bazie oleju, aby on zadziałał to musi być tak z 12 st. Ja jeszcze czekam.
rozark 20:55, 18 mar 2016

Anda napisał(a)
U Ciebie tez wiosna, i to jaka kolorowa

najbardziej cieszą mnie iryski, pierwszy raz u mnie kwitną i ciemierniki
rozark 20:56, 18 mar 2016

anna_t napisał(a)

"pod nową rabatę ryłam" nie mogę, kawa sie poplułam
Kto jak kto Monika ale Ty to napewno w razie "w" nową rabatę zagospodarujesz

żadne "W" - tam mają być róże!
rozark 20:58, 18 mar 2016

anna_t napisał(a)
Reniu a co z naszymi różami?bo cos wspominałas ze moze 18-go będą?
napisałabyś mi na priv ile za nie wyszło?
bo ja dzisiaj dziewczyn nie mam to moglabym po nie podlecieć

była, zabrała i pojechała

F przysłało dostawę, wszystkie pączki białe, ale krzaczki ładne, jutro będę sadzić i kopczykować
Kasya 21:02, 18 mar 2016

rozark napisał(a)

była, zabrała i pojechała

F przysłało dostawę, wszystkie pączki białe, ale krzaczki ładne, jutro będę sadzić i kopczykować

a kiedy zamawialas ? ja jeszcze nie dostalam