Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

ewsyg 17:41, 27 gru 2015

Mój wnuczek odkrył w sobie "wspinacznika"

Po tych skałach i okolicach spacerowałam ja, potem ja z córkami a teraz córka z synem. to bardzo mnie cieszy

ewsyg 17:55, 27 gru 2015

Piękno Jury dla Was

Mała Mi poznajesz?

ewsyg 18:08, 27 gru 2015

462 m n.p.m.

ewsyg 18:17, 27 gru 2015

iwonadm napisał(a)
Witam po świętach mam nadzieję, że spędziłaś je w spokoju i radości. Zakupy zawsze cieszą ja martwię się o moje jesienne nasadzenia róż, wypuściły listki nie mam doświadczenia jak uważasz?
Co zamówiłaś i gdzie? Ja jesienią zamawiałam w rozaria bardzo ładne krzaczki przyszły, ale niestety teraz mają pączki.

Witaj Iwonko.

Święta były bardzo udane. Pogoda jak widać u nas była cudna i sprzyjała świątecznym spacerom.
U mnie na działce róże też mocno pączą. Parę dni temu w wiadomościach mówili, że róże gdzieś kwitną. Ja też nie mam z tymi roślinami Dużych doświadczeń. Myślę, że nie mamy na to wpływu i musi być to co będzie. Ma przyjść teraz ochłodzenie to może je powstrzyma i uśpi.

Ja zamówiłam sobie cztery róże: Bremer Stadtmusikanten, Honeymilk (ogrodnictwo Tomanek), Paganini, Ballerina ( Rozarium)

Zobaczymy jaka będzie pogoda, albo je zadołuję na dworze, albo poczekają w zimnym i widnym pomieszczeniu w domu.

Katkak 18:36, 27 gru 2015

O mamo, jak cudnie. A my tak od dwóch lat wybieramy sie na wypad do Jury i dojechac nie możemy, a tam tak cudownie. C hyba właśnie mnie zmotywowałaś . Pozdrawiam
ewsyg 18:51, 27 gru 2015

Katkak napisał(a)
O mamo, jak cudnie. A my tak od dwóch lat wybieramy sie na wypad do Jury i dojechac nie możemy, a tam tak cudownie. C hyba właśnie mnie zmotywowałaś . Pozdrawiam

Musisz tu przyjechać na dłużej bo jest co zwiedzać. Lasy, skały, zbiorniki wodne, parki wspinaczkowe, paintball, park miniatur, zamki, spływ kajakami, pyszna ryba w Złotym Potoku, "zaczarowany las dla dzieci", wspinaczki, jaskinie ?. Jest czym oczy nacieszyć
Ja oczywiście zapraszam na kawę.
Mala_Mi 20:59, 27 gru 2015

Ewuś.. wszystkiego najlepszego poświątecznie i poimieninowo

Miło popatrzeć na białą skałę...... tak dawno tam nie byłam, że mam problem z lokalizacją.. Ale gdzie by to nie było.. jest ślicznie I wreszcie widoki miłe dla mojego oka Bez frustracji, bez wyrzutów sumienia.. po prostu miłe wspomnienia
ewsyg 21:42, 27 gru 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ewuś.. wszystkiego najlepszego poświątecznie i poimieninowo

Miło popatrzeć na białą skałę...... tak dawno tam nie byłam, że mam problem z lokalizacją.. Ale gdzie by to nie było.. jest ślicznie I wreszcie widoki miłe dla mojego oka Bez frustracji, bez wyrzutów sumienia.. po prostu miłe wspomnienia

Aniu, "wspinacznik" zdobył górę Zborów zwaną też Berkową (Podlesice). Chyba tylko na niej jest taki słup

Wszystkie te białe skałki są do siebie podobne, no może nie wszystkie
Wyjątek to Maczuga Herkulesa i Okiennik - najbardziej rozpoznawalne.
hanka_andrus 22:27, 27 gru 2015

Dzięki Tobie odbyłam wirtualny spacerek po górkach i dolinach, dziękuję za życzenia i wzajemnie życzę wszystkich świątecznych życzeń spełnienia.
ewsyg 16:20, 28 gru 2015

hanka_andrus napisał(a)
Dzięki Tobie odbyłam wirtualny spacerek po górkach i dolinach, dziękuję za życzenia i wzajemnie życzę wszystkich świątecznych życzeń spełnienia.

Haniu, ja też dziękuję za życzenia. Fajnie jest nie spiesząc się tak sobie pospacerować.

Dla Ciebie kwiatuszek.
Ostróżka, już nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu
w 2016 r na pewno przybędą nowe odmiany