Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na górce w zakolu wiślanym

Ogród na górce w zakolu wiślanym

MirellaB 23:36, 14 maj 2015

Bardzo ładnie kwitnie u Ciebie.
Wiosna na całego
Zazdroszczę zdrowych rh, moje chorują
A co to za cudna roślinka te serduszka? Jak ona się nazywa?
Ala106 08:19, 15 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Bardzo ładnie kwitnie u Ciebie.
Wiosna na całego
Zazdroszczę zdrowych rh, moje chorują
A co to za cudna roślinka te serduszka? Jak ona się nazywa?

Mirello, nie martw się, moje rh też chorowały, kupiłam takie sieroty na jesieni w szkółce, bo chciałam już, natychmiast mieć, żółte liście, grzyb itp. teraz już są ok, ale po 2 latach. Nowa ziemia, nawóz, podlewanie i wydobrzały.
A roślinka to serduszka okazała .
Ala106 08:22, 15 maj 2015

Agania napisał(a)
Chyba przełożę cię przez kolano, kora porzebna...a ogród piękny i kolorowy pełen różnych niespodzianek i wszystko rośnie, a ogród kolorami Was żywi... rozumiem zmęczenie, bo czytam, że komunia była
Ogród na górce w zakolu wiślanym jest nieprzeciętny i jeszcze jakie clematisy dostały piękne podpórki
Pozdrawiam Renatko

Jakbyś mieszkała bliżej, to bym nawet przyjechała, żebyś przez to kolano .
Lejesz miód na moje serducho.
Agatko, można powiedzieć, że Ty to taka Matka Chrzestna mojego ogrodu .
Nazwę mu piękną nadałaś , to teraz roślinki nie mają wyjścia, muszą fason trzymać .
Ala106 08:24, 15 maj 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)
piękna wiosenka u Ciebie,kolorów moc cieszy oczy pozdrówka zostawiam

Macham do Ciebie Ewuniu, trzymam kciuki za trawkę , zaglądam do Ciebie, tylko czasu nie raz brak na pisanie.
Ala106 08:30, 15 maj 2015

Poranny obchód w ogrodzie był .
Młody chory po komunii, to siedzę w domu .

Serduszka jeszcze, biała tym razem .

Tamaryszek niedługo będzie kwitł .

Żurawki, też

Ala106 08:34, 15 maj 2015

Zakwitł ponownie mój hibiskus, jakie było zdziwienie, bo kolor inny .
Okazało się, że w doniczce mam dwa, różne .
Pierwszy kwitł taki:

a teraz ta dam

Ala106 08:41, 15 maj 2015

I trochę szersza perspektywa , moje esy, floresy , trochę mnie poniosło .

MirellaB 08:59, 15 maj 2015

Ja leczę moje rh z ogromną pomocą Bogdzi, liczę, że będzie ok.

Właśnie wróciłam z rannego obchodu ogrodu i też pstryknęłam kilka fotek

Ta serduszka mnie zachwyca, napisz coś więcej o niej, czy jest wysoka, trudna, długo kwitnie, jest zimozielona?

Widzę, że masz kilka jałowców. Mi je odradzano, ale i tak posadziłam trzy sztuki. Dbasz o nie jakoś specjalnie? Chodzi mi o to,że obserwując je w ogrodach jedni mają łyse od dołu, a inni piękne zadbane. Ja bym chciała mieć zadbane. Moje u mnie rosną dopiero 2 miesiące.

Bardzo ładnie prezentuje się Twój ogród
Agania 09:25, 15 maj 2015

Ale odlot, czy ja zdążę tak odpicować ogród przed weselem
Hibiscusy bajeczne, mojego wystawiłam na zewnatrz tydzień temu i scięło liście, eM zapewniał,że nie będzie przymrozków, ale zimne noce to sprawiły, że się przeziębiła, jak Twój sunuś
Miło mi, że mianowałaś mnie na matkę chrzestną twojego ogrodu...tylko proszę mi motorami nie szaleć po tym ślicznym trawniku
Ala106 09:45, 15 maj 2015

Agania napisał(a)
Ale odlot, czy ja zdążę tak odpicować ogród przed weselem
Hibiscusy bajeczne, mojego wystawiłam na zewnatrz tydzień temu i scięło liście, eM zapewniał,że nie będzie przymrozków, ale zimne noce to sprawiły, że się przeziębiła, jak Twój sunuś
Miło mi, że mianowałaś mnie na matkę chrzestną twojego ogrodu...tylko proszę mi motorami nie szaleć po tym ślicznym trawniku

Przestań kobieto, Ty nie masz czego picować, mu Ciebie cudnie.
Ja to tydzień przed komunią od rana do nocy tyrałam .
A w ten dzień, zimno, deszcz, wiatr, nikt nawet nie wyszedł do ogrodu, gdzie tu sprawiedliwość.
Życzę przede wszystkim pięknej pogody .
O trawnik dba mąż, tzn. kosi i nie daj Bóg by ktoś tam wjechał .