Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury moja miłość - zakładamy ogród

Mazury moja miłość - zakładamy ogród

MirellaB 18:49, 13 sty 2016

A mi się cisy podobają, mam 6 sztuk.
Fajne są, ładna zieleń, ładny pokrój.
Tnę je dwa razy w roku
Agatek 20:26, 13 sty 2016

Mirelko może znajdę zdjęcie tego swojego cisa to mi powiesz jaki on może urosnąć i gdzie go wsadzić
MirellaB 20:28, 13 sty 2016

Ok wstawiaj
rozark 09:25, 14 sty 2016

Agatek napisał(a)

wiecie ja jakoś za nimi nie przepadam, sama nie wiem dlaczego
jednego cisa mam, czeka w przechowalniku na lepsze czasy
ale on jest taki rozłożysty i boję się, że będzie ekspansywny chociaż bardzo wolno rośnie
ten jeden krzaczek na pewno muszę gdzieś wadzić
zawsze można teściowej zaparzyć herbatki z igiełek cisowych

możesz z niego Niwaka zrobiś - znaczy się przystrzyc w poduszki.
Ja cisy bardzo cenię i zakupiłam parę sztuk w tym roku, znaczy się w zeszłym.
kachat 11:00, 14 sty 2016

Kiedyś nie znosiłam cisów, zresztą nadal jakoś tak negatywnie mi się kojarzą, jako takie jakieś... mroczne Ale od kiedy mam u siebie ślicznego, wesołego cisa o cudnych jasnych nowych przyrostach to zmieniłam o nich zdanie i zapragnęłam mieć ich więcej i więcej Ale tych radośniejszych odmian oczywiście

Agatka, skoro twój cis tak wolno rośnie, to dlaczego się boisz jego ekspansywności? Przecież on się nie będzie rozmnażał, powiększał terytorium - to tylko jeden krzaczek, który wolno rośnie, a jak się jednak zrobi za duży to go po prostu przytniesz. Możesz go pięknie obsadzić różami, albo paprociami, jarzmiankami. Jakby był większy, to mogłabyś po nim puścić np. powojniki (zobacz).
MirellaB 11:37, 14 sty 2016

Gdzie to zdjęcie?
Agatek 08:35, 15 sty 2016

rozark napisał(a)

możesz z niego Niwaka zrobiś - znaczy się przystrzyc w poduszki.
Ja cisy bardzo cenię i zakupiłam parę sztuk w tym roku, znaczy się w zeszłym.

Ooo to jest jakiś pomysł
ładnie to wygląda tylko czy on sie tak zagęści
Agatek 08:37, 15 sty 2016

kachat napisał(a)
Kiedyś nie znosiłam cisów, zresztą nadal jakoś tak negatywnie mi się kojarzą, jako takie jakieś... mroczne Ale od kiedy mam u siebie ślicznego, wesołego cisa o cudnych jasnych nowych przyrostach to zmieniłam o nich zdanie i zapragnęłam mieć ich więcej i więcej Ale tych radośniejszych odmian oczywiście

Agatka, skoro twój cis tak wolno rośnie, to dlaczego się boisz jego ekspansywności? Przecież on się nie będzie rozmnażał, powiększał terytorium - to tylko jeden krzaczek, który wolno rośnie, a jak się jednak zrobi za duży to go po prostu przytniesz. Możesz go pięknie obsadzić różami, albo paprociami, jarzmiankami. Jakby był większy, to mogłabyś po nim puścić np. powojniki (zobacz).

Kasiu w sumie nie wiem dlaczego jestem dla niego jakaś taka na nie
mam tą jedną sztukę i gdzieś ją wsadzę niewykluczone, że jeszcze się w nich zakocham ale takich gigantów bym nie chciała za mały mam ogródek
Agatek 08:52, 15 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Gdzie to zdjęcie?

Mam na dysku w popsutym lapku, dysk wyjęłam, ale nie mogę znaleźć przejściówki do podłączania w weekend poszukam i wstawię
a na razie grudniowe zdjęcia

AnnaCh 09:17, 15 sty 2016

Ślicznie
A co do cisów, to mi się akurat bardzo podobają No i mają wielką zaletę, o której mówi szefowa, potrafią się zabudować nawet z grubego, zdrewniałego pnia. Ciąć można dowoli