Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury moja miłość - zakładamy ogród

Mazury moja miłość - zakładamy ogród

Agatek 17:43, 05 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Witaj Agatek. Dziękuję za odwiedziny u mnie. Zapraszam częściej.
Ale u Ciebie się dzieje. Danusia ci fajny pomysł wkleiła. Bardzo ładna kompozycja. Lubię Danusi wklejanki.
Ja też kilka pomysłów od Danusi dostałam. Potem nie miałam wszystkich roślinek, dawałam zastępstwo, a na koniec i tak wracałam do pomysłów Danusi. Rabata fajnie wyjdzie. Działaj kobieto wg Danusiowego projektu

Witaj,
i też zaglądaj o mnie
Szefowa zawsze dobrze doradzi mam nad czym myśleć
oczywiście muszę też twoje przemyślenia warzywne całe przeczytać bo sama chętnie się w to wkręcę na szybko jakiś malutki warzywnik zrobiłam, pomidorki, ogórki, fasola, papryka, różne zioła i nic tak nie cieszy jak swoje
Agatek 18:21, 05 sty 2016

Warmia 18:29, 05 sty 2016

Wrzośce kwitną wiosną, a wrzosy jesienią Według mnie jedne i drugie fajne
Agatek 18:45, 05 sty 2016

Zawsze myślę, że wrzośce są takie same jak wrzosy
Iwk4 20:55, 05 sty 2016

Warzywa z własnego ogródka - sama radość.
Nawet marchewka ładna wyrosła
Co do wrzosów, najbardziej ozdobne są jesienią. Dobrze jest posadzić w nich krokusy. I kilka wrzoścow obok. Plamami po kilka sztuk w danym kolorze. Aby plamy lub pasy powstały.
MirellaB 15:22, 06 sty 2016

Ale masz super, że Danusia Ci taką fajną koncepcję podsunęła. Szkoda, że mi nikt nie zaprojektuje przedogródka, samej mi trudno
Agatek 16:15, 06 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Ale masz super, że Danusia Ci taką fajną koncepcję podsunęła. Szkoda, że mi nikt nie zaprojektuje przedogródka, samej mi trudno

Danusia zrobiła mi miłą niespodziankę tym, że wpadła i zostawiła taki projekt bardzo się z tego cieszę
Mirelko ja jeszcze będę przód projektować chociaż projektowanie to za duże słowo, ale to też taki niby przedogródek coś wymyślimy, tu jest dużo osób z dobrymi pomysłami coś podpowiedzą
Iwk4 napisał(a)
Warzywa z własnego ogródka - sama radość.
Nawet marchewka ładna wyrosła
Co do wrzosów, najbardziej ozdobne są jesienią. Dobrze jest posadzić w nich krokusy. I kilka wrzoścow obok. Plamami po kilka sztuk w danym kolorze. Aby plamy lub pasy powstały.

Iwonko zbiory były małe to wysiane na próbę ale i takie cieszą jak cholera, źle zrobiłam siejąc za gęsto marchew, nie poprzerywałam jej kiedy trzeba było i jedna była spora i inna malutka, te większe jeszcze mam zachomikowane hihi a mniejsze siedziałam skrobałam i w słoiczki zrobiłam z groszkiem na obiad pychota
AnnaCh 17:49, 06 sty 2016

Agatko, zbiory imponujące, nawet marchew ładna.
Moja w tym roku się nie udała.
MirellaB 14:21, 07 sty 2016

Wydrukowałam sobie to co Danusia Ci podpowiedziała i mam w ogrodowym zeszyciku - myślę, że z kilku zestawień bym skorzystała - pozwolisz? plisssss
Agatek 14:49, 07 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Agatko, zbiory imponujące, nawet marchew ładna.
Moja w tym roku się nie udała.

Imponujące to za dużo powiedziane, ale cieszą bardzo
w tym roku chyba powiększę sobie warzywnik
na pewno dam więcej ziół, marchewki, cebuli, ogórków i fasoli, może kupię pnącą, w sumie mniej miejsca zajmie

MirellaB napisał(a)
Wydrukowałam sobie to co Danusia Ci podpowiedziała i mam w ogrodowym zeszyciku - myślę, że z kilku zestawień bym skorzystała - pozwolisz? plisssss

A proszę bardzo
ja też zaraz sobie wydrukuję
coś lekko pewnie zmienię, nie wiem czy tam wytrzymają hosty, bo to raczej słoneczny kawałek
mój M ogląda, notuje, sprawdza co to za roślinki i chyba mu się podoba