Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury moja miłość - zakładamy ogród

Mazury moja miłość - zakładamy ogród

Gardener27 20:20, 04 sty 2016

Oczywiście że pomożemy przy projektowaniu Ja u siebie już wiele zmian nie wprowadzę ale u Ciebie mogę zaszaleć

Pozdrawiam
Gardenarium 08:34, 05 sty 2016

Co tu kombinować, ... sadzić
Nie mogłaś kobieto jakiegoś prostego zdjęcia wstawić? żeby drzewa prosto posadzić było można??

Prosty (skośny) schemat

1- trzmielina na pniu 2-3 szt na wysepce w żwirku (łezka)
2- wrośce, trawki albo żurawki w nich krokusy białe lub żółte 30 szt
3- miskanty Variegatus lub Morning Light
4- dwa paski dwóch kolorów wrzośców lub żurawek lub host małych )w nich tulipany białe lub burgundowe 25 szt
5- miłorząb Mariken lub inne drzewko pienne o małej koronie, w korzeniach trawki 5 szt jednakowych w nich tulipany inne niż burgundowe 25 szt
6- iglaki niebieskie np. Picea pungens 'Glauca Globosa' lub inne iglaki jednakowe karłowe jakieś świerczki, pod nimi przebiśniegi plus macierzanki cytrynowe
7- żurawki Berry Smoothie
8- hortensje bukietowe
9- kolumnowe drzewo albo nie kolumnowe, ale o bordowych liściach, kombinuj jakie
10- żółte kwiatki
11- lawenda jeśli słońce tam jest

Instagram Ogrodowiska
Agatek 11:02, 05 sty 2016

iwka napisał(a)
Czytałam u Przemka ze werbeny nie masz. Ja w tym roku nie zbierałam nasion ale suche jeszcze siedzą na lodygach. Mogę zerwać i wysłać. W tym roku dostałam od Irenki Milek nasiona i sadzonki.ona ma dużo werbeny, może jej spytaj sadzonki się rozrosly i liczę ze się wysieją, a ta z nasion późno wzeszla ale pod koniec jesieni zaczęła już kwitnąć

Poszukam w Auchanie jak Przemek radzi, w zeszłym roku siałam do doniczki i mi zmarniały nie wiem dlaczego
Ewa jeszcze mi się zaoferowała w razie W
kitek81 napisał(a)
widzę, że do projektowania zbierasz się tak, jak ja! chociaż chyba muszę się już brać, bo czas szybko zleci, a potem mało kto będzie siedział na forum i doradzał pozdrawiam noworocznie i życzę owocnego kolejnego sezonu w ogrodzie

hej Kasiu jak miło, że zaglądasz
zdjęcia trzeba szybko wrzucić, bo masz rację, później wszyscy do swoich ogrodów wyjdą
lapek mi się posypał i chwilę potrwa szukanie dobrych zdjęć ciekawe czy mam czym podłączyć sam dysk
Gardenarium 12:09, 05 sty 2016

Była, nic nie powiedziała

Instagram Ogrodowiska
Warmia 12:26, 05 sty 2016

Gardenarium napisał(a)

Agatka jest w szoku i słów jej zabrakło
AnnaCh 12:27, 05 sty 2016

Gardenarium napisał(a)
Też się dziwię, chyba ją zamurowało
Iwk4 15:28, 05 sty 2016

Witaj Agatek. Dziękuję za odwiedziny u mnie. Zapraszam częściej.
Ale u Ciebie się dzieje. Danusia ci fajny pomysł wkleiła. Bardzo ładna kompozycja. Lubię Danusi wklejanki.
Ja też kilka pomysłów od Danusi dostałam. Potem nie miałam wszystkich roślinek, dawałam zastępstwo, a na koniec i tak wracałam do pomysłów Danusi. Rabata fajnie wyjdzie. Działaj kobieto wg Danusiowego projektu
iwka 15:40, 05 sty 2016

Agatka wszystko analizuje, a może już zakupy planuje
Agatek 17:31, 05 sty 2016

Gardenarium napisał(a)

aaa jak nie powiedziała
cały elaborat napisała a tu nic się nie zapisało buu
to jeszcze raz

Danusiu bardzo się cieszę, że zajrzałaś
dziękuję za ten prosty (skośny) schemat
strzeliłaś super, bardzo mi się podoba miłorząb Mariken szczególnie jesienią, pięknie się przebarwia
mój M chciał też drzewko, zastanawialiśmy się nad wierzbą bo je lubimy, ale padło właśnie na bordowe jakieś cudo, będę szukać na pewno, lawenda tam już rośnie i to bujnie, jest tam słonko, całkiem sporo, dlatego jej tam dobrze
z iglaków mój M się ucieszy do reszty muszę go jakoś przekonać on by tylko tuje chciał facet
Agatek 17:32, 05 sty 2016

Warmia napisał(a)

Agatka jest w szoku i słów jej zabrakło

AnnaCh napisał(a)
Też się dziwię, chyba ją zamurowało

iwka napisał(a)
Agatka wszystko analizuje, a może już zakupy planuje

nie wiem dlaczego nie zapisała mi się odpowiedź
muszę poczytać o wrzoścach, one chyba są fajniejsze niż wrzosy