Choinka śliczna Taki rodzaj ozdób, bombki vintage zaczynam zbierać. Jeszcze tylko nie mogę się zdecydować czy srebrne czy czerwone. Od lat ubieram choinkę na czerwono
babcine wycieńczenie i mnie dopadło.... miałam mamę i cioteczkę przez kilka dni w domu .....a dodatkowo przez 3 dni maraton przystołowy...bo akurat rodzina do mnie sie zjechała ...nawet to i miłe się spotkać z rodziną .. i pogadać .....ale do dziś mam "odsiedziny" na tyłku
Ide posadzic dzisiaj sprezentowane krokusy...A co Ziemia mokra, miekka, swieci slonko...kto ogrodniczce zabroni
Tez odpoczywam od ogrodu i cieszy mnie ten okres, wszystko ma swoj czas i miejsce. Ale...jak nie posadze tych durnych krokusow to padna, bede do wyrzucenia, a przeciez szkoda. Ciekawe czy wiosna zakwitna ?
Lenistwo poświąteczne i mnie ogarnęło...nie mogę sie pozbierać i wejść na normalne tory ani w domu ani w pracy....chyba do Sylwestra sie jakoś doczłapię a potem to juz ...z Nowym Rokiem - nowym krokiem, pełna mobilizacja...i te postanowienia...co to ich po tygodniu czy dwóch nikt nie pamieta...
Pozdrawiam Noworocznie życząc udanego 2017!