Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Ensata 22:03, 21 mar 2015

Dorotka, bo są ja świadomie z nich zrezygnowałam, miałam dosyć swojej poprzedniej brzozy i jej liści na trawniku. Tak samo mam alergię na buki, ale każdy ma swoje preferencje i ogrodowe miłości.
Madzenka 22:16, 21 mar 2015

Doorenbosy a zwłaszcza long trunk tak nie śmiecą. Mają duże liście, póżno je gubia i pięknie się wybawiają jesienią. Poza tym kupiłam odkurzacz ogodowy poza tym jestem fanką liściastych drzew. Z iglakow mam tylko cisy i kosodrzewinę.....
A ha i świerka conica szt 1
Madzenka 22:18, 21 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Byłam, widziałam brzozy

To za Twoją sprawą

Dzisiaj po pozbyciu się drugiej powiedział, że gdybym usunęła 4 to by oszalał przypomniałam, że tylko dzięki Tobie są brzozy
Gardenarium 22:19, 21 mar 2015

Lubi mnie?

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 22:20, 21 mar 2015

Dorotka napisał(a)
A u mnei cisza, krokusy nieśmiało wystawiają główki. Trawa to siano zeschłe. Czy wszystcy na południowym-wschodzie tak mają??

U mnie trawa tez była sianem. Po wertykulacji trawnik nabrał nowego wyglądu liczę że nawóz zdziała cuda.
Ensata 22:20, 21 mar 2015

Patrzę łakomie na ten odkurzacz, to na pewno rewelacyjne rozwiązanie. Ja biegałam z grabiami jak durna. Teraz mam z liściastych judaszowca pendulę i jarzębinę także
Madzenka 22:21, 21 mar 2015

Bogdzia napisał(a)
Wysokie brzozy kupiłas ale jak bedziesz je prowadzic? Pozwolisz rosnac do ziemi czy parasole porobisz tzn będziesz podcinac?Jak Ciebie znam to cięcie bedzie.

Bogdziu będę je ciąć w parasol. Te stare latem trochę podkrzesam aby podobnie wyglądały. Mam nadzieję, że korony pójdą im jeszcze trochę w górę
Madzenka 22:24, 21 mar 2015

Ensata napisał(a)
Patrzę łakomie na ten odkurzacz, to na pewno rewelacyjne rozwiązanie. Ja biegałam z grabiami jak durna. Teraz mam z liściastych judaszowca pendulę i jarzębinę także

Nigdy nie migłam sobie poradzic z liśćmi wkoło drzwi.... Dzisiaj w 15 minut było czysto jak w domu.
Jeśli chcesz polecę Ci na prive ten, ktory kupiłam szybko też zdmuchiwał ziemie z kostki poniwnie na rabate a tak zawsze latałam z miotła i nadal było pełno ziemi....zatem wg mnie bardzo przydatne urządzenie. Jeszcze zamierzam z nim wpaśc pod graby
Madzenka 22:26, 21 mar 2015

Juzia napisał(a)
Brzózki bardzo ładne, wysokie!
Fotki z trawkami też ładne, ale z trawkami i Tytuskiem ładniejsze
Wiem, jestem spaczona

Moje evergoldy coś nie chcą rosnąć, a nie dzielone były od ponad roku
Chyba bańka florovitu potrzebna? Czy coś specjalnego? W cieniu im lepiej będzie???

Juzia moje evergoldy 1,5 roku niemal nie rosły. Rok temu podzieliłam i ponownie maja taki sam rozmiar po jednym sezonie, nawoże je tak samo jak resztę roślin. Czasami poleje je też Florovitem razem z innymi roslinami
Madzenka 22:26, 21 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Lubi mnie?

Bardzo