Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 09:09, 22 mar 2015

makkasia napisał(a)
Wszystko obejrzałam i przeczytałam, Cały czas jestem pod wrażeniem tempa prac to przecież tylko jedna sobota a tyle zrobione W Makowie ostry mróz a wczoraj padało, od jutra wiosna (mam nadzieję).

Kasiu ja się cieszę, ze w weekend gdy mam wolne pogoda dopisuje. Ale czekałam na deszcz w nocy i nie nadszedł, składam reklamacje nawóz na rabatach nie rozpuszczony, tylko trawnik podlałam
Madzenka 09:14, 22 mar 2015

Dorotka napisał(a)
Marzenko, możesz mi powiedzieć jaki to koszt ta wertkulacja trawnika??? muszę zrobić to u siebie i nie wiem na jakie kwoty mam być przygptowana????

Dorotko to wszystko zależy od wielkosci Twojego trawnika.
Ja mam maluteńki -70 m2 nie siedemset a siedemdziesiąt. Zatem kupienie elktrycznego za 250 zł było dobrym roziwązaniem dla naszego trawnika. Ale jesli masz duży trawnika np 500 M to juz powinnaś zadbać o spalinowy o duzej mocy i wtedy koszt to jest minimum 500-1000 zł.

Po dwoch latach stsosowaniu stwierdzam , ze areatora elektryczne to strata czasu. Po wertykulacji trawnik został porzadnie wyczesane i wyglada juz dobrze, areacjatakim sprzętem nic nie dała.
Lepiej do areacji uzywac zwykłego walca wypełnionego piaskiem z kolcami.
beata_m 09:21, 22 mar 2015

Ale pracuś z Ciebie Marzenko! A ja nie brałam się za trawnik bo myślałam, że jeszcze za wcześnie a tu jednak trzeba się brać pozdrawiam ciepło
Napia 09:47, 22 mar 2015

Sporo pracy za Wami. I brzozy, i trawy. Ładnie wyglądają wysoko szczepione brzozy, mam wrażenie, że są wyższe od wcześniej sadzonych.
A u mnie dzisiaj śnieg na trawniku i nici z zaplanowanych prac ogrodowych może gdy słońce przygrzeje, to atmosfera się ociepli
Ensata 10:21, 22 mar 2015

Marzena chciałam zgapić twoje klony, ale....jak Ty je będziesz formowała? na podnośniku? Wizja odkurzacza zweryfikowała moją niechęć do liściastych, teraz muszę tylko zakochać się w jakiś
jalos 11:01, 22 mar 2015

Marzenko, z pracami w ogrodzie ruszyłaś galopem i Twój wątek też galopuje tak, że ledwie nadążam
Pięknę drzewka udało Ci się zdobyć.
A napisz mi proszę czy te brzozy doorenbos to też tak sypią tymi brązowymi blaszkami jak zwykła brzoza?
Bardzo chciałabym mieć brzozę, ale małżonek marudzi, że bzie syf na tarasie i w związku z tym i w domu.
Luki 11:10, 22 mar 2015

Rewolucja bardzo sprawnie przeprowadzona. Nawet nie widać, że w sumie już spore brzozy zniknęły. Nowe są bardzo ładne i dorodne. Najważniejsze, że ta sama wysokość
stychaz 11:27, 22 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Melduję, że ani hortensji wczoraj nie było odpowiedniego wyboru, ani mchu. Mus się spotkac w ZC

Donoszę, że sztuczny mech jest w ZC

nawigatorka 11:36, 22 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Kasiu ja się cieszę, ze w weekend gdy mam wolne pogoda dopisuje. Ale czekałam na deszcz w nocy i nie nadszedł, składam reklamacje nawóz na rabatach nie rozpuszczony, tylko trawnik podlałam

U mnie w piątek rozsypany nawozy z pewnością się rozpuścić - pomógł w tym nocny deszcze i.... Śnieg! Zasypał mi leżak! Bezczelny pozdrawiam
ewakatowice 12:18, 22 mar 2015

Uwielbiam Twój zapał, który przekłada się również i na nasze ogród/tki.
Ślicznie