Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Ensata 22:27, 21 mar 2015

Ładnie proszę w takim razie o namiar, w tym sezonie muszę nabyć też do oczka wodnego. Chociaż z tym drugim poczekam, bo odpływ denny może załatwi sprawę
Kacha123 22:28, 21 mar 2015

Widać, że jesteś perfekcjonistą i dobra decyzja z brzozami. Młode szybko dogonią starsze i będzie idealnie. Twoje evergoldy to potwory!
Madzenka 22:31, 21 mar 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Dobry pomysł z tą zamianą brzózek, idealnie pasują do całości.
A kiedy i czym nawozisz oraz opryskujesz bukszpany? Mam je od zeszłego roku i zbyt wiele o nich nie wiem

Jesli nic im nie dolega to niczym nie pryskam. Kupiłam jednak na plantacji bukszpany z miodunką i roztoczami. Dlatego teraz Promanal/Catane lub Treol. W sezonie też na roztocza i przędziorki stosowałam Ortus. Grzybów na razie nie mam. Jesli jakis kupię chore to wolę wyrzucic niż rozprzestrzenić chorobę po całym ogrodzie. Jednego takiego probuję reanimować od dwoch lat z marnym skutkiem.. Na słynnego grzyba bukszpanow stosowałam Signum i chyba zatrzymałam na tym jednym egezemplarzy chorobę...
Madzenka 22:39, 21 mar 2015

Enya73 napisał(a)
Niech żyje symetriaSłusznie zrobiliście, że je ścieliście, bo gdybyś chciała je wykopywać to musiałabyś zdemolować całą rabatę, tak jak ja w zeszłym roku.

Nasze 3 brzozy to były samosiejki i miały już 10 m wysokości i 40 cm średnicy pnia. Musieliśmy uzyskać zgodę z urzędu na ich wycinkę. Na początku byłam zła na moją sąsiadkę, bo to ona mi nie dawała spokoju przez te brzozy, że za blisko jej płotu, że śmiecą itp. No więc wycięliśmy, ale potem usunęliśmy całe korzenie. Tydzień mój mąż z tym walczył. Ale teraz jak mam doorenbosy trochę dalej od granicy działki i posadzone w przemyślany sposób, t o nie żałuję tamtej decyzji i tej roboty. Specjalnie wrzucę Ci foty dla porównania.

Powodzenia.Pozdrawiam

O to lecę do Ciebie

Dooorenbosy maja jedna wade, póżniej wypuszczają liscie wiosną....
Madzenka 22:41, 21 mar 2015

Chyba nie dam rady odpowiedzieć na wszystkie posty leczo Wąsną kominki
noemi 22:48, 21 mar 2015

Brawo za udaną misję Niech rosną szybko !
Juzia 22:48, 21 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Juzia moje evergoldy 1,5 roku niemal nie rosły. Rok temu podzieliłam i ponownie maja taki sam rozmiar po jednym sezonie, nawoże je tak samo jak resztę roślin. Czasami poleje je też Florovitem razem z innymi roslinami

Czyli jest szansa, że w tym roku podrosną trochę... ufff
marzena 23:08, 21 mar 2015

zmiany u Ciebie, ale to chyba norma, że non stop jakaś rewolucja ?
będę czekała na rozwój listkow u Twoich nowych brzózek

wypisałaś, co dzisiaj wykonaliście...no, ja też nieźle sie napracowałam u siebie, ale to chyba dzisiaj tak wszędzie
makkasia 06:29, 22 mar 2015

Wszystko obejrzałam i przeczytałam, Cały czas jestem pod wrażeniem tempa prac to przecież tylko jedna sobota a tyle zrobione W Makowie ostry mróz a wczoraj padało, od jutra wiosna (mam nadzieję).
Dorotka 06:49, 22 mar 2015

Marzenko, możesz mi powiedzieć jaki to koszt ta wertkulacja trawnika??? muszę zrobić to u siebie i nie wiem na jakie kwoty mam być przygptowana????