Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

lojalna_ 08:11, 22 mar 2015

Witam niedzielnie odpoczywasz i podziwiasz wreszcie swoj cudny ogród ? Usmiech wreszcie zagoscił na twojej buzi ..... Poprosze dane o odkurzaczu na priv :

Kawkuje na Twoich rabatach )
Mala_Mi 08:48, 22 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Poprzedniczek nie dało się wykopać.... musiałabym chyba koparkę zamówić lub ciezki sprzęt i zdemolowac ogórd. Jak szybko brzozy rosną...
Ścieliśmy najpierw a potem poobcinalismy korzenie... Nigdy w życiu już żadnych drzew nie bede zmieniać , niech sobie rosną...

I dla porówniania ze starszymi siostrami po prawej stronie

Nawet nie wiesz jak się cieszę, że brzózki się zostały i że stare dostały młodsze siostry. Zawsze ich broniłam Za 2 lata śladu w wielkości nie będzie.

Wczoraj już zaglądałam co Ty wyprawiasz z brzózkami

Wykopanie kilkuletniego drzewka to już duży problem i jak w jednym z odcinów Maja w ogrodzie usłyszałam od Pań projektantek, że brzozy spod tarasu jak podrosną to przesadzą!!!!!! to chociaż jestem laik ogrodowy..włosy stanęły mi dęba. Nigdy takiej projektantki bym nie zatrudniła i nie zleciła jej niczego w ogrodzie, bo może wykształcenie ma, ale nie ma żadnego doświadczenia w noraniu w ogrodzie

Brązowe trawki przycięte super wyglądają... swoje też ucięłam, chociaż piszą by nie przycinać.. najwyżej wymienię na nowe

A teraz odniosę się do innego wpisu

Wszystkim polecam ciwczenia na chustach podwieszonych pod sufitem wisząc do góry nogami dotelnilam sobie mój niskociśnieniowy mózg i wydłużyłam kręgosłup o jakies 2 cm zatem teraz moge isc sie sponiwierać do ogrodu

Osobiście jakby ćwiczenie wydłużało nogi chociaż o 2mm, to latałabym jak głupia, ale dłuższy kręgosłup mnie wogle nie interesuje. Widziałaś mnie to wiesz dlaczego Pozdrawiam Mała Mi
zbigniew_gazda 08:53, 22 mar 2015

Też nie chcę sobie niczego wydłużać...
Gabrysia_ 08:54, 22 mar 2015

I po robocie
Fajnie te nowe brzózki wyglądają i widać,że są wysoko szczepione.
Buziaki niedzielne zostawiam
Madzenka 09:03, 22 mar 2015

Hi go Aniu i Zbyszku zostańmy przy rozmiarach ktróre mamy zatem wiszenie w powietrzu przydatne coby nie zmaleć z wiekiem

Ania ja również ciesze sie z brzóż, bo jednak gdy bez emocji o tym pomyslalam twierdzę, ze one są piekne przez calutki rok. Zimą i wczesna ich kora ozdabia miejsce przy gabionach, jesienią piekne liscie a latem, ach latem jest tyle innych roslin do podziwiania

A wymarzone platany i tak kiedys u mnie bedą przeciez wisnie umbracullifera w Poslce choruja.... Wiec zastąpię je platanami Alpen's globe
Madzenka 09:05, 22 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
Widać, że jesteś perfekcjonistą i dobra decyzja z brzozami. Młode szybko dogonią starsze i będzie idealnie. Twoje evergoldy to potwory!

Moje evergoldy aktulnie uwielbiam. I pomyśleć że chciałam po piewszym sezonie wyeksmitować! Jesienia dokupiłam chyba 6 szt, będą witać gości orzy wejściu całym rządkiem
Madzenka 09:06, 22 mar 2015

noemi napisał(a)
Brawo za udaną misję Niech rosną szybko !

Melduję, że ani hortensji wczoraj nie było odpowiedniego wyboru, ani mchu. Mus się spotkac w ZC
Madzenka 09:07, 22 mar 2015

Juzia napisał(a)

Czyli jest szansa, że w tym roku podrosną trochę... ufff

Juzia tak samo z kurzy,i łapkami, stoją , stoją a potem nagle robia się duźe peruczki
polinka 09:07, 22 mar 2015

Mistrzyni rewolucji a raczej mistrzowie bo eMowi tez nie można umniejszać zasług przy takich ciężkich i ważnych zmianach
Madzenka 09:08, 22 mar 2015

marzena napisał(a)
zmiany u Ciebie, ale to chyba norma, że non stop jakaś rewolucja ?
będę czekała na rozwój listkow u Twoich nowych brzózek

wypisałaś, co dzisiaj wykonaliście...no, ja też nieźle sie napracowałam u siebie, ale to chyba dzisiaj tak wszędzie

Uwielbiam młode listki u brzóz
Forum aż dygotało od ruchu na rabatach i te emocje takie przyjemne