Ogród dostał Miedzian. 20 l wystarczyło mi tylko na drzewa lisciaste oraz magnolie , cisy i bukszpany. Na żywopłot grabowy zabrakło... za tydzień zatem druga tura oprysku
Juzia u nas w słońcu napradę jest ciepło. Jak jak widac krokusy w doniczkach z powodzeniem przetrwały tydzień na gabionach i prymule wraz z bratkami również
M biega od dwóch tygodni po ogródku również w krótkim rękawku, ja się nie odwazyłam i biegam w cienkiej kurtce wiosennej ale w gumowcach.
Ja cieszę się ogrodem pomiędzy wyjazdami
Dlatego nikt tego nie rozumie ale aby ogród sptostał moim oczekiwaniom i wpisał się w grafik wyjazdów i intensywnej pracy zawodowej musze wszystko dokładnie planować
Roże zostały przez mnie zobowiązane do wczesniejszego kwitnienia i obfitego powtarzania w sierpniu I umówłam się juz z Rozarium na wysyłke wpierwszym tygodniu marca A rok temu przesyłki odbierałam w 3 tygodniu lutego i 22.02 już pierwsze róze sadziłam
Traw nie ruszaj, wymienione krzewy z powodzeniem mozesz juz ciąć
Ja w przysłży tydzień jestem na Gardeni zatem cięcie krzewów i przesadzanie pęcherznic planuję na 7 marca.
Aczkolwiek pamiętaj, ze u Ciebie jest dużo chłodniej niz u mnie, wiem to z autopsji bo przez 4 lata często bywłam w Toruniu. Różnica temepratur pomiędzy kuj-Pom a Wrocławiem bywała na przedwiośniu kolosalna.
Ja tez dzisiaj miałam chrapkę na sekator ,ale stwierdziłam że nie szaleje , za wcześnie i że właściwie to mi się nie chce i że lepiej jak se paznokcie pomaluję
I tak zrobiłam P
U mnie wiosna na całego, za dwa-trzy tygodnie bedą kwitły pissardi, obserwowałam dzisiaj ich nabrzmiałe już widocznie czerwone pąki. Wystarczy, ze obficie popada i skończą się zgodnie z zapowiedzią nocne mrozy i wszytsko ruszy intensywnie. Róże u mnie już powypuszczały w styczniu liscie , hortensje ogrodowe juz rozwijają liście a cebulowe wyłażą na potęgę. Ale to u mnie standard, ze wszystko wczsnie rusza a potem majowe mocne pryzmrozki niszczą pól ogrodu. Płakać jak zwykle nie będę
Gdybym się uparła to mozna kopać w ogrodzie,bo tylko wierzchnia warstwa rano jest lekko przymarźnięta