Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 15:03, 21 lut 2015

ewa004 napisał(a)
Ja tez dzisiaj miałam chrapkę na sekator ,ale stwierdziłam że nie szaleje , za wcześnie i że właściwie to mi się nie chce i że lepiej jak se paznokcie pomaluję
I tak zrobiłam P

Nikt nikomu nie każe, ja co roku mniej wiecej o tej samej porzez zaczynam. Jelsi coś zmarźnie nie płączę tylko wymieniam. Poza pierwszą zimą w 2011/2012 nic mi w ogrodzie nie wymarzło i w tym roku też się nic nie stanie.

A mi się bardzo chce i dlatego to robię
Madzenka 15:03, 21 lut 2015

malkul napisał(a)
włąsnie byłam na rekonesansie ogrodu i faktycznei juz łapki świeżbią do cięcia wszystkiego ale wracając do domu ciągle myślalam że jednak za wcześnie... Także nawigatorko dziękuję Ci za to że wkleiłaś tu wypowiedź Pana trawki i pozwalam sobie ją przekopiowac od mojego wątku.

Z tego co mi wiadomo to u Cibie ciągle zima, Śląsk nadal w śniegu
ewa004 15:15, 21 lut 2015

Wiem Marzenko że u Ciebie zawsze szybciej i że zawsze otwierasz sezon wiosenny, a my dopiero za dwa tygodnie dołączymy.

Sebek 15:18, 21 lut 2015

Buuuu - a u mnie 10 cm śniegu... Gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie?
U mnie tym roku turzyce Ice Dance muszą iść do totalnej wycinki, bo śnieg je zmiażdżył i mimo, że jeszcze nie wylazły całkowicie spod niego to wyglądają źle... Uniknę nieprzyjemnego skubania
Macham!
Enya73 15:26, 21 lut 2015

U mnie słonecznie od 2 dni, a mimo to w dolnej, czyli zasadniczej części ogrodu 20 cm śniegu zalega, niektórych roślin wcale nie widać spod śniegu. Zazdroszczę łagodnego klimatu. Mnie też już ręce świerzbią, na szczęście problemy zdrowotne trzymają mnie w domku.
Do zobaczenia za tydzień na Gardenii.
Pozdrawiam serdecznie
dorciabe 15:27, 21 lut 2015

Madżen jakie piękne te różowe kwiatuchy w donicy aż się oczy śmieją
U Ciebie prace wiosenne, u mnie ziemia dopiero rozmarzła i błoootoale ciepło idzie
Macham
ana_art 15:28, 21 lut 2015

Madzenka napisał(a)

U mnie wiosna na całego, za dwa-trzy tygodnie bedą kwitły pissardi, obserwowałam dzisiaj ich nabrzmiałe już widocznie czerwone pąki. Wystarczy, ze obficie popada i skończą się zgodnie z zapowiedzią nocne mrozy i wszytsko ruszy intensywnie. Róże u mnie już powypuszczały w styczniu liscie , hortensje ogrodowe juz rozwijają liście a cebulowe wyłażą na potęgę. Ale to u mnie standard, ze wszystko wczsnie rusza a potem majowe mocne pryzmrozki niszczą pól ogrodu. Płakać jak zwykle nie będę
Gdybym się uparła to mozna kopać w ogrodzie,bo tylko wierzchnia warstwa rano jest lekko przymarźnięta
no bo ja zawsze mówie u Ciebe inna Polska, u mnie jeszcze śnieg dlatego napisałam, że trzeba z rozsądkiem
Agnieszka_B 15:40, 21 lut 2015

Marzenko a magnolie już potraktowałaś nawozem?
malgorzata_s... 15:48, 21 lut 2015

Widać wiosna, bo tyle wpisów że nie przeczytałem wszystkiego U mnie śnieg topnieje na stronie południowej a od północy zlodowacenie nadal Ale są pierwsze krokusy
Kasik 15:58, 21 lut 2015

U nas już miedzianem popryskane od tygodnia. Dzis Mąż pryskał wszystkie krzaczory na owady latające i kleszcze, bo przy mojej wilgotności wszystko żyje.
Syn do domu przyniósł dwa kleszcze chyba jezcze z tamtego roku takie olbrzymy.

A po ogrodzie dzisiaj latałam w klapkach - na bose nogi i w krótkim rękawku.

Tak jest u nas, ale nie na Śląsku- tam moja córcia pojechała do Kindzi w kożuszku