Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Pawlus 19:48, 24 sie 2015

Madzenka napisał(a)

Nie patrzymy na chwasty w karmniku..czasu na plewienie od powrotu nie było..

A kto by na nie zwracał uwagę jak takie cudne widoki pokazujesz Zawilce piękne, muszę sobie te białe kupić.
Madzenka 19:50, 24 sie 2015

Madziu nieczasowa jestem... A po 5 wyjeżdżam na tydzien służbowo.... Czy mogę je jakos przechować aby sie nadawały do wiankowania?
Madzenka 19:51, 24 sie 2015

Pawlus napisał(a)

A kto by na nie zwracał uwagę jak takie cudne widoki pokazujesz Zawilce piękne, muszę sobie te białe kupić.

Oj tak zawilce to kwiaty późnego lata. Moje rozowe juz dawno przekwitły
Madzenka 19:52, 24 sie 2015

Na razie z znikam bo musze porozlewać nalewki i ogarnąć dom...
noemi 20:03, 24 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Madziu nieczasowa jestem... A po 5 wyjeżdżam na tydzien służbowo.... Czy mogę je jakos przechować aby sie nadawały do wiankowania?

Można zerwać główki i nic im nie będzie skoro zasychają już na krzaku to jest już czas , myślę ze z 2 tyg. wytrzymają … za wcześnie zerwane zwiędną …. ale nic na siłę, nie ma czasu to nie ma … moja druga wersja wianka nie wyszła , dopiero zbieram doświadczenie w tym temacie … u Mamy czeka na mnie duży okaz h.ogrodowej , będę próbować dalej …

p.s. chyba , że zerwiesz 1 główkę i zobaczysz co się z nią dzieje … moje przy zasychaniu zwinęły się w rulon, ale spryskałam je lakierem do włosów , może za szybko …
makkasia 20:39, 24 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Info dla Makakasi - Gospel przesadzoną mocno przycięłam i obficie podlałam. Liczę na jej kolor za rok na Malinowej Rabacie Danus

Marzenko Ty masz Malinową Danusi a ja mam Maliny Madzenkowe
Red Leonardo zawsze mi się śnił i już mam na nią plany ale musowo muszę ją kupić w doniczce i jeszcze mam kilka chciejstw np Jubilee celebration i Princess Alexandra.
U mnie Ascot na chwilę spasował a obudził się Gospel. Najwytrwalsza w kwitnieniu jest MW i JW Goethe, no i Lavender Flower Circus

Madżenie ach te Twoje trawy mniam
Rozlewasz nalewki ...na zdrowie
ściskam
Kuba 20:42, 24 sie 2015

Pamiętam że od Twojego ogrodu zaczęła się moja różyczka, muszę się jeszcze nauczyc sztuki upychania na rabatach żeby wszystko wyglądało jak u Ciebie pod kontrolą
teraz choruję na zawilce
Zielona 21:30, 24 sie 2015

noemi napisał(a)

Można zerwać główki i nic im nie będzie

Zetnijcie, ale powieście "do góry nogami" w ciemnym miejscu, żeby zasuszały się w odpowiednim kierunku. Wtedy będą najładniej prezentować się w wianku.

PS Marzeno, trawy cuuuudne, a róże piękne Fajnie jest móc obserwować Twoje doświadczenia z nimi. Łatwiej wtedy podejmować własne decyzje. Podziwiam szczegółowość Twoich relacji z ogrodowych działań.
Sebek 21:37, 24 sie 2015

Hortensje ogrodowe z trawami - zdjęcie dnia
Iwk4 21:45, 24 sie 2015

Marzenko, pogubiłam się z tymi różami.
Szukam róży, która kwitnie długo, powiedzmy nieprzerwanie. Zapisałam sobie, ze Abraham Derby to potrafi. Czy masz może jakiegoś kandydata z różanych piękności ?
Pozdrawiam cieplutko