Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

makkasia 09:09, 01 paź 2015

Madzenka napisał(a)
O matulu Rosomanes u mnie? AnaAn doradza a za nia Robaczek? Jestem zaszczycona! Dziewczyny podyskutujecie a ja sobie poczytam
Niesmiało dodam, ze Comte i Geofa mam za sprawa AnyAn w moim ogrodzie. Dzieki Robaczkowi kolejne kilkanaści innych róz do mnie trafiło ale pierwsza Grafin von H Orzeciez ja ubiegłe lato i jesien spedziłam czytajac Wasze watki rózane.musze szybciutko sorawdzić czy sie pojawiły nowe zdjecia na FOI i F
OO
Wszystkie róze są piekne i uważam, ze kazde polaczenie warto przetestować. Wszystkie propozycje tu złożone wg mnie godne polecenia. Mam Ascot połączona z Comte i ten kontrast zachywaca, ale trzeba stwierdzić, ze na pateli kwiat Ascot potrafi w jeden dzien sie przypalić , ale teraz jesienia wzdycham do niej od tygodnia.

Kreska ja zawsze jako bezobsługową Angielkę i kwitnąca przez calutki sezon polecam Munstead Wood. Niska i pionowo w drugim sezonie rosnie

Ale jak ktos mi zada pytanie kto będzie moja faworytka w sezonie Anno Domini 2016 to obstawiam na Minervę, dzisiaj stałam nad nia rano i cmokalam z zachwytu

Ensata i Zgajanka czy wy macie świadomość, kto tu dzisiaj u mnie buszował?

Czytam wszystko z wielką uwagą. Wiem kto Cię zaszczycił Ja mam Ascot połączony z Leosiem i za ciepło tam zdecydownaie zimny róż bardziej by pasował
Juzia 09:31, 01 paź 2015

Ja chyba mam mózg faceta, bo jak piszecie zimny ciepły, to ja nie rozumiem
Jak ja skomponuję tę moją różankę???
Mala_Mi 09:46, 01 paź 2015

Juzia napisał(a)

Juzia.. nie przejmuj się.. ja też tego nie rozumiem... i żyję A swoja różankę po prostu przesadzę
Juzia 09:50, 01 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)

Juzia.. nie przejmuj się.. ja też tego nie rozumiem... i żyję A swoja różankę po prostu przesadzę

A to nie jestem sama...ufff
agniecha973 09:55, 01 paź 2015

Dla pokrzepienia (Juzi, Ani i siebie ) napiszę, że ja tych ciepłot na kolorach różu też nie pojmuję. Widzę, że lawendowa różza jest zimna, ale nic poza tym
Pozdrówka. Mało zaglądam, ale tu dzis poczytałam.
Karabela 10:00, 01 paź 2015

Madzenka napisał(a)

Co nie znaczy ze nie mozna dyskutować. Ale trudno oceniać roze po 1-2 sezonach. Ja sie odważe o konkretnej rózy coś złego napisac najwczesniej w 4 sezonie.... Bo Othello jest dla mnei najlepszym przykładem , ze dopiero w 3 seoznie zaczął wychodizc na ludzi... a ocenie go w 4 sezonie

a w ktorym sezonie zaczynają sie starzec i co wtedy?
JulkAd 10:12, 01 paź 2015

Juzia napisał(a)

Witaj w klubie....ja na tym samym etapie jestem, a róże chcę mieć
abiko 10:22, 01 paź 2015

matko 10 stron wstecz cofnąć się muszę, żeby to ogarnąćChyba tylko ja sadzę na oko kolory w różance
Milka 10:33, 01 paź 2015

Dyskusje różane, poczytałam, ale ja podchodzę po macoszemu do swoich

Zaciekawiła mnie bardzo ta kostrzewa.
Zagajanka 10:40, 01 paź 2015

agniecha973 napisał(a)
Dla pokrzepienia (Juzi, Ani i siebie ) napiszę, że ja tych ciepłot na kolorach różu też nie pojmuję. Widzę, że lawendowa różza jest zimna, ale nic poza tym.

Roze z natury sa chlodne, aczkolwiek jezeli wystepuja z odcieniem pomaranczy lub lososia, mozna wtedy mowic o cieplym rozu.
Fiolety natomiast sa na pograniczu ciepla i zimna, te z wieksza skladowa blekitu sa chlodniejsze.