To może wiliam szekspire, ładnie pachnie, kolor ciemnoczerwony, sztywna wysokość do 1,5 m, z tym ze to angielka, a Danusia mówiła że do niemek to niemki...poza tym na zdjęciach u niektórych wygląda na chorowitą. Nie mam doświdczenia w różach więc odpadają te podatne na choróbska. Chciałabym zdrową, sztywną nie za wysoką, ale czy od razu niemkę. Ania pisała, że dla niej do geoffa pasuje herzogin...ja może bardziej za jakimś kolorem. Będzie bardziej widoczna na tle jasnej ści9any budynku.
Boże , dziewczyny , ale wy to macie wiedzę. Rzeczywiście czy ta purpura wytrzyma słońce od 14? O róży ascot słyszałam że za bardzo nie lubi słońca, tylko światło rozproszone. No i znów gupia jestem..
Madziu, moje typy do Herzogin Christiany to Maid Marion lub alternatywnie Mme Knorr czy Comte de Chambord.Trochę ciemniejsze, ale nie kontrastujące. Wszystkie mają ok. 1 m wysokości.
Sorrki Madźen
Aniu, wg mnie, kolorystycznie te roze do Herzogin swietnie pasuja, ale Comte de Chambord chyba jest jednak sporo wyzsza niz Christiana, bo moze i do 150 cm urosnac, poza tym trzeba lubic roze portlandzkie, by dawac je przy tarasie. Chodzi mi tu o ksztalt kwiata, kolor lisci i przerwy w kwitnieniu.