Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 06:59, 18 lis 2015

Dziewczyny Kochane
Nie martwcie sie o mnie dla mnie smutek to coś bardzo nietrwałego wot chandra wynikająca z wiatrów i niskiego cisnienia. Podobno teraz wiekszość ludzi z pory takiej aury jest złe nastawionych Rozmaiwalm o tym wczoraj na jodze, bo jakos wszyscy mieli negatywne moje w weekend

Ale ogród mnie jakos nie pociąga w tym czasi wieje, leje , rano przed praca ciemno, po powrocie z pracy ciemno wiec tematy ogrodowe poszły w odstawkę

Dekoracji światecznych nie planuje bo rok temu sie obkupiłam i ni zamierzam w tym roku niczego zmianiać.

Na pytania odpowiem wieczorem

Co do wielkosci działki to nie wyobrazam sobie miec wiekszej działki, pracować tyle zawodowo i miec ogród w takim stanie jaki jest przeze mnie oczekiwany. Dlatego jestem szczesliwa że mam tylko 900m2 i ogród jets dla mnie przyjemniscią a nie katorgą Kiedys miałam głupi pomysł aby kupic działke 1500m2 ale bliskość miasta była dla mnie ważniejsza no i te ceny działek budowlanych.... Wszystko to wyszło na zdrowie mojemu kregoslupowi !
kamila66 07:34, 18 lis 2015

Widoki z okna masz przepiękne musisz częściej przez nie cykać zdjęcia .
Opowiem Ci jaką ja jestem sąsiadką Sąsiad ma ogromną wierzbę płaczącą, mam na nią widok z okna w kuchni jak siedzę na kanapie w salonie też ją widzę. To jeden z tych widoków za które nie da się zapłacić kartą MC zwłaszcza jak powiewa na lekkim wietrze. Co roku muszę zebrać ze 30 wiader liści ale to nic, do tego z czego korzystam cały rok. Jak zaczyna ją przycinać to zawsze grożę mu palcem

Miłego pogodnego dnia Ci życzę
nicol21 20:53, 18 lis 2015

Madżenka a którą odmianę jogi praktykujesz? Bo odmian to jest z 20 albo i więcej. Ja jakiś czas temu zaczełam chodzić na hatha ale chyba za mało dynamiczna dla mnie jest.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Ewkakonewka 21:03, 18 lis 2015

Macham , ale uprzedzam, że ja wichury nie powoduję
Mala_Mi 18:57, 19 lis 2015

Poczytałam o wszystkich pechach.. na pocieszenie napiszę, dobrze, że my nie Paryż..

Liści u sąsiada nie musisz sprzątać. Nawet jak Twoje.

Ja na sąsiadów dalszych też się zżymam, bo palą jakieś sztuczne tworzywa, gumę, szmaty i co się da. Czasami to idzie się udusić.

I burkam odkurzaczem do liści... przy tej ilości drzew i wielkości działki to ręcznie bym zginęła .. o zostawieniu na trawniku i rabatach nie ma mowy.. nie ta ilość.
Madzenka 20:22, 19 lis 2015

Kamila66- moze zostań moją sąsiadka ?

Nicolę we wtorki Hata Joga, w piątki aerial joga. Ja za mało dynamiczna to zacznij Power Joga. To nie step od fikania ale napinanie mięśni jest bardzo wyczerpujące nawet jesli wydaje sie bardzo satatyczne

EwkaKonewka - lepiej nie machaj skoro takie wiatry wywołujesz

Mała Mi - ja zatraciłam wiarę w otwarte granice....
Madzenka 20:32, 19 lis 2015

Kindzia- buchananni również ciełam pod koniec lata, juz nie pomogło , teraz ciachnę wiosna

Gabi - nie ma to jak dobra wizyta w TK Maxx wykupili mi siedzące jelonki świeczniki!

Lojalna - na szczęscie nie mam czasu na smutki

Małgosik - wyobraź sobie, ze wszystko łyse w ogrodzie a ambrowce trzymają liście, Które sa teraz bordowe!!!! Nie bede ich podkrzesać, takie mam plany na teraz

Polinka - dekoracje zmieniłam rok temu -zostaje przy bieli i srebrze, może dodam blady roż?

Ewa777- dziekuję

Ewa004 - zaledwie 900 m2

Kasaya - pewnie masz ładny widok z parteru

Justi jesienia podcinam róże aby nie były wyzsze niz 1 M, prawdziwe ciecie dopiero wiosna. Teraz wyłącznie aby ich wiatry i śniegi nie połamały

Ula - nie do końca wiem jaka jest różnica - pien jak u dooorenbos, liście tez takie same wieeelkie i ciemnozielone a pokrój pendulowaty

Frezja - ciesze sie z takich gabarytów ogrodu
frezja 21:01, 19 lis 2015

Madzenka napisał(a)

Justi jesienia podcinam róże aby nie były wyzsze niz 1 M, prawdziwe ciecie dopiero wiosna. Teraz wyłącznie aby ich wiatry i śniegi nie połamały

To jutro u mnie cięcie..posłucham rad doświadczonej ogrodniczki
Madzenka 21:05, 19 lis 2015

frezja napisał(a)

To jutro u mnie cięcie..posłucham rad doświadczonej ogrodniczki

Ewo nie wiem gdzie mieszkasz, u mnie jest jeszcze bardzo ciepło a nawet nagle ochłodzenie im nie zaszkodzi bo cięłam róże juz prawie miesiac temu...
Rench 12:29, 20 lis 2015

Ja też myślałam o kopczykowaniu róż i zakończyć grzebanie w ziemi,ale do końca listopada jeszcze tak ciepło ma być....
Już sama nie wiem co zrobić.
Twój ogród wygląda jak by wcale nie zamierzał zasypiać na zimę