Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Margarete 12:38, 22 wrz 2015

U mnie pod moją rozplenicą czerwona - w tym roku mam rubrum zmaist vertigo dłam te drobne białe kwiatki podobne do surfinii tylko mniejsze tzw." milion dzwonków" i ładnie całe lato w donicy zdobiły wejscie ale teraz juz z kwitków zsostały same suchnioły, muszę wywalić.....ale rubrum nadal zdobi i czruje kotkami i kolorem....

Widziałam pomysły na złagodzenie widoku z słupem........miskanty to dobry pomysł, byle by były wysokie, może Silberspinne one są dość wysokie i maja sliczne kwiatostany - zobacz u Mandzęn kiedys je pokazywała, miął je przy bramie, fajnie wygladaja w duzej kępie.

Rabata z anbelkami ładna, a nie bedziesz jej poszerzac....? ja u siebie musze, rosliny po 3 sezonie przybrały na masie i sie nawzajem rozpychają...
Ewa777 13:38, 22 wrz 2015

Beatko, fajnie, by było, żeby po tym słupie pięło się coś zimozielonego. Może te bluszcze u Ciebie ruszą. U mnie też dość długo nie rosły, a potem ruszyły z kopyta
Iwk4 17:58, 22 wrz 2015

Beatko,ładne widoczki masz na ogród.
Anabelki są piękne, długo kwitną, u mnie jeszcze wypuściły nowe kwiatki.
Milutko u Ciebie
beata_m 07:44, 24 wrz 2015

Ale masz ładnie przy wejściu do domku, u mnie dalej kosz na śmieci na widoku ehhh no ale na przyszło rok zrobię tam porządek super trawki u Ciebie, i w donicy bordowa też nieźle się prezentuje nie wiedziałam tylko, że korzenie ją mogą tak podsadzić. Pozdrawiam cieplutko Beatko
szemusia 18:32, 24 wrz 2015

Margarete napisał(a)
U mnie pod moją rozplenicą czerwona - w tym roku mam rubrum zmaist vertigo dłam te drobne białe kwiatki podobne do surfinii tylko mniejsze tzw." milion dzwonków" i ładnie całe lato w donicy zdobiły wejscie ale teraz juz z kwitków zsostały same suchnioły, muszę wywalić.....ale rubrum nadal zdobi i czruje kotkami i kolorem....

Widziałam pomysły na złagodzenie widoku z słupem........miskanty to dobry pomysł, byle by były wysokie, może Silberspinne one są dość wysokie i maja sliczne kwiatostany - zobacz u Mandzęn kiedys je pokazywała, miął je przy bramie, fajnie wygladaja w duzej kępie.

Rabata z anbelkami ładna, a nie bedziesz jej poszerzac....? ja u siebie musze, rosliny po 3 sezonie przybrały na masie i sie nawzajem rozpychają...

Też na przyszły rok pomyslę o rubrum, ona chyba się aż tak jak vertigo nie rozrasta, no i te kwiatostany... Niestety, u mnie ciężko ją dostać - tzn. jest teraz, ale po co mi jesienią, jak i tak zmarznie...

Miskant Silberspinne piszesz Małgosiu? Nie znam takowego. Do Madżen zaglądam regularnie, muszę poszperać w jej zdjęciach

Rabatka już raz uległa modyfikacji - musiałam anabelki rozsadzić, bo nie maiłam pojęcia, że się tak rozrosną. Myślę, że kolejna rewolucja też mnie czeka. Niby roślinki wolno rosną, ale jak już ruszą, to nie wiadomo kiedy
Pozdrawiam, Małgosiu
szemusia 18:34, 24 wrz 2015

Ewa777 napisał(a)
Beatko, fajnie, by było, żeby po tym słupie pięło się coś zimozielonego. Może te bluszcze u Ciebie ruszą. U mnie też dość długo nie rosły, a potem ruszyły z kopyta

Bluszcz to dobry pomysł, bo ciągle zimozielony Więc też liczę, ze w końcu się zlituje i ruszy. Mam takiego jednego wyrosniętego przy pniu lipy i myślę, coby mu miejscówki nie zmienić - szybciej byłby efekt
szemusia 18:37, 24 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Beatko,ładne widoczki masz na ogród.
Anabelki są piękne, długo kwitną, u mnie jeszcze wypuściły nowe kwiatki.
Milutko u Ciebie

Ech, usmiałam się W tle drewniana szopka, niezrobiony wjazd, bo czekamy na garaż itp Samo życie

Anabelki też doceniam. Kwitną u mnie pierwszy rok, więc je dopiero odkrywam
Pozdrówka ślę...
szemusia 18:41, 24 wrz 2015

beata_m napisał(a)
Ale masz ładnie przy wejściu do domku, u mnie dalej kosz na śmieci na widoku ehhh no ale na przyszło rok zrobię tam porządek super trawki u Ciebie, i w donicy bordowa też nieźle się prezentuje nie wiedziałam tylko, że korzenie ją mogą tak podsadzić. Pozdrawiam cieplutko Beatko

Kochana, wszystko zasługa Ogrodowiska Wcześniej cieszyłam się, ze eM trawnik kosi. I moje zainteresowanie ogrodem na tym się kończyło
Kosz też kiedyś tam stał

Vertigo też mnie zaskoczyło. Ostatnio, zainteresowana dlaczego tak podnioslo się do góry wyciągnęłam bryłę korzeniową z doniczki i okazało się, ze pod spodem właśnie splątane korzenie stworzyły (pustą w środku) obręcz, która właśnie tak wyniosła całość do góry. Dziwna sprawa...
Pozdrawiam imienniczkę
ewa004 18:43, 24 wrz 2015

Ja rubrum będę próbowała wysiać ,mam nadzieję że z powodzeniem
MirellaB 18:48, 24 wrz 2015

Twoja stipa jest cudowna. Czy Ty ją jakoś specjalnie dokarmiasz nawozem? Już pewnie pisałam, że w przyszłym roku też sobie ją sprawię, tylko nie wiem czy to z nasion czy już kępy trawy dostanę? Coś mi świta, że Iwonka chyba w doniczkach miała z własnego wysiewu.A Twoja skąd?

Czy już wiesz co z słupem?