Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

szemusia 17:41, 23 paź 2017

Ewcia, cis baaardzo trudno i wolno się ukorzenia... Nie warto czekac... Ja miałam kilka lat temu taka schizę, że wszystko ukorzenialam Teraz bawię się tylko z tym, na co nie trzeba czekać 10 lat
szemusia 17:43, 23 paź 2017

Toszka, no trudno... Czyli baccaty nigdzie nie spotkalam
Pobawię się z tymi zakupami na wiosnę w takim razie.
Toszka 21:07, 23 paź 2017

Pytaj się łodzkich dziewczyn. Wiem, że skądś kupują baccaty, AnnyCh zapytaj.
szemusia 21:12, 23 paź 2017

Ok.
A myslisz, że z tych moich zakupionych coś wymłodzę? Na kulę chyba nie da rady, ale jakiś stożek chociaż? Jakbym wiosną przycięła?

Toszko, a jak mój plan? Przeszedł akceptację?
szemusia 21:18, 23 paź 2017

BO mam pomysła

CZy mogę w róg, za brzozami, na styku długości 6 i 8m dać derenia? Mam taki okaz - fakt - dereń zwykły, ale pięknie się jesienią przebarwia, zaimą prezentuje cudne czerwone gałązki. Z boku wzdłuż płotu i za brzozami byłyby miskanty, a ten dereń w rogu pomiędzy. Latem nie wyróżniaby się zbytnio, bo zielony jest.
Pomysł dobry, czy to już by był nadmiar szczęścia z liściastymi?

Przepraszam, ze Cię tak męczę tymi pytaniami, ale ja kompletny laik w temacie projektowania zieleni
eVka 22:00, 23 paź 2017

szemusia napisał(a)
Ewcia, cis baaardzo trudno i wolno się ukorzenia... Nie warto czekac... Ja miałam kilka lat temu taka schizę, że wszystko ukorzenialam Teraz bawię się tylko z tym, na co nie trzeba czekać 10 lat

Aaa nono nie napisałam, chodziło mi o sadzonki w ogóle, że muszę zacząć ukorzeniać, np. bukszpany. Cisa nie mam ani jednego, jeśli masz blisko do Wrocka, mogę przy okazji poszukać odmianę baccata
szemusia 22:18, 23 paź 2017

Do Wrocka jakąś 100 km, ale bywam czasami. Jak znajdziesz, to będę wdzięczna Będzie okazja się wybrać

Bukszpany ukorzeniaj, te przyjmują się łatwo i dość szybko rosną. Nie kupiłam ani jednej bukszpanowej kulki. Wszystko, co mam jest przeze mnie ukorzenione Już całkiem ładnie się prezentują. Warto się pobawić
eVka 22:29, 23 paź 2017

szemusia napisał(a)
Do Wrocka jakąś 100 km, ale bywam czasami. Jak znajdziesz, to będę wdzięczna Będzie okazja się wybrać

Bukszpany ukorzeniaj, te przyjmują się łatwo i dość szybko rosną. Nie kupiłam ani jednej bukszpanowej kulki. Wszystko, co mam jest przeze mnie ukorzenione Już całkiem ładnie się prezentują. Warto się pobawić

Eee to blisko Kulki masz zawodowe, to rzeczywiście warto ukorzeniać.
Widziałam dzisiaj u mnie w sklepie na osiedlu cisy ale nie zerknęłam na odmiany. Będę jutro to popatrzę.
Toszka 22:37, 23 paź 2017

Pomysł z dereniem wart realizacji.
Z tych cisów żywopłot jedynie. Od początku mocno ciąć trzeba, aby był zwarty i rozkrzewiony.
eVka 20:26, 24 paź 2017

Koło mnie w ogrodniczym ostatnie cisy są (od tych cen -30%)