Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

lojalna_ 09:22, 09 lis 2017

Dubelek ....

To jeszcze Ci napisze ze bardzo zmezniala Twój ogród cieszy jak wszystko tak fajnie rośnie ))()
szemusia 18:57, 09 lis 2017

effka napisał(a)
Piękne brzozy, warte swojej ceny Ja dalej szukam...

Ale za to tyle innego dobra nakupiłaś
Muszę Cię dopytać o pisardii...
szemusia 19:20, 09 lis 2017

Iwk4 napisał(a)
Beatko, brzozy piękne. Napisz mi proszę, gdzie i po ile były, jak wysokie?
Kupiłaś 3?
W jakim rozstawie ostatecznie posadzisz?

Kupiłam 3, bo na więcej szkoda mi kasy... Dałam po 170zł (i to po rabatach, które wystękałam) i przyznaję się bez bicia, ze to jak dotąd największy wydatek jednorazowy w ogrodowych zakupach.
Mają ok 3 m. Posadzę je raczej tak jak stoją po trójkącie (podobnie rozstawiłam na planie).
Namiary na szkółkę zaraz podeśle, ale od Ciebie to daaaaleko...

I wpadłam na realizację Danusi, gdzie przed variegatusami dała cisy i mega mi się to spodobało.

realizacja szefowej

I tak myślę, żeby wzdłuż żywopłotu do brzóz właśnie dać tego miskanta. Świetnie by się odznaczał na tle ciemnych iglaków i do tego też ciemny cis. Na razie jestem tym połączeniem zachwycona.
I dopiero przed miskantem byłyby poduchy, chyba grabowe.
szemusia 19:22, 09 lis 2017

iwka napisał(a)
super brzozy kupiłaś fajnie że mają gałązki od dołu, u mnie niestety na wysokości blisko dwóch metrów dopiero się zaczynają, łyso trochę.

Jak możesz to i mi podeślij namiar, potrzebuję jeszcze

Namiar zaraz podeślę.

Wiesz, oczywiście w szkółce nie zwróciłam na te gałązki uwagi. Dopiero w domu mnie olśniło. Ale fakt, dość rozgałęzione są.

Czy Ty swoje opalikowałaś?
szemusia 19:29, 09 lis 2017

lojalna_ napisał(a)

To jeszcze Ci napisze ze bardzo zmezniala Twój ogród cieszy jak wszystko tak fajnie rośnie ))()

Joluś, cieszą mnie Twoje dubelki

Trzeci rok piszesz, ze masz hacone? Super CI porosły. Moje małe, jeszcze nie wsadzzone, muszę na zimę zadołować, by wiosną podzielić. Więc łatwo mieć nie będą, ale liczę, ze kiedyś się doczekam widoków jak u Ciebie.

Żywopłot - pierwsze zielone, które posadziłam na działce. Była to konieczność, bo sąsiad ekshibicjonista był i trzeba było się zasłonić. Sąsiada już nie ma, a zywopłot został, dorósł i cieszy. Z bliska trochę mniej ładny, bo w środku bardzo suchy...

Brzozy cieszą, oj cieszą
szemusia 19:33, 09 lis 2017

MirellaB napisał(a)
Piękna jesień, Mariken super, brzozy śliczne. Tuje masz takie dorodne i zadbane, a za płotem chyba las?

Wszystko u Ciebie Beatko mi się podoba

Mirelka, dziewczyno o złotych rączkach

Tak naprawdę dość ogarnięty mam przód, który do znudzenia pokazuję. Wewnątrz podwórka to tak etapami działam. A że jeszcze przejazd mam przez całą działkę, to szaleństwa nie ma...

Za płotem, po drugiej stronie drogi to raczej taki zagajnik. Ja na wsi mieszkam i jeszcze nikt się na przeciwko nie pobudował, ale myślę, ze to tylko kwestia czasu. Na razie ciesze się swobodą.

Niezmiennie zachwycam się Twoimi wiankami
eVka 21:28, 09 lis 2017

szemusia napisał(a)

Ale za to tyle innego dobra nakupiłaś
Muszę Cię dopytać o pisardii...

Odpisałam tobie u siebie
kasja83 09:06, 10 lis 2017

Doorenbosy zacne-ale cena też niebagatelna-jak napisałaś, że jeszcze po rabatach..heeeh ogród rujnuje kieszeń
szemusia 22:01, 10 lis 2017

Ewcia - dzięki

Kasia - no, kosztuje, niestety... Odkładałam całe lato na leżaki, czekałam na promocję i się nie doczekałam, więc stwierdziłam, ze na brzozy część kasy przeznaczę. I tak poszalałam A ja raczej z tych, co to bardziej cierpliwość ćwiczą i mikroroślinki kupują Jak to się pozmieniało...
eVka 22:33, 10 lis 2017

Ah te brzozy, spać przez nie nie mogę. W poniedziałek o obdzwonię wszystkie okoliczne szkółki w promieniu 50 km, muszę znaleźć trzy bialutkie doorenboski do stówki

Ogród to studnia bez dna, teściowa mojej przyjaciółki mówi ze W ogrodzie ma zakopanego mercedesa