Kupiłam 3, bo na więcej szkoda mi kasy... Dałam po 170zł (i to po rabatach, które wystękałam) i przyznaję się bez bicia, ze to jak dotąd największy wydatek jednorazowy w ogrodowych zakupach.
Mają ok 3 m. Posadzę je raczej tak jak stoją po trójkącie (podobnie rozstawiłam na planie).
Namiary na szkółkę zaraz podeśle, ale od Ciebie to daaaaleko...
I wpadłam na realizację Danusi, gdzie przed variegatusami dała cisy i mega mi się to spodobało.
I tak myślę, żeby wzdłuż żywopłotu do brzóz właśnie dać tego miskanta. Świetnie by się odznaczał na tle ciemnych iglaków i do tego też ciemny cis. Na razie jestem tym połączeniem zachwycona.
I dopiero przed miskantem byłyby poduchy, chyba grabowe.
Trzeci rok piszesz, ze masz hacone? Super CI porosły. Moje małe, jeszcze nie wsadzzone, muszę na zimę zadołować, by wiosną podzielić. Więc łatwo mieć nie będą, ale liczę, ze kiedyś się doczekam widoków jak u Ciebie.
Żywopłot - pierwsze zielone, które posadziłam na działce. Była to konieczność, bo sąsiad ekshibicjonista był i trzeba było się zasłonić. Sąsiada już nie ma, a zywopłot został, dorósł i cieszy. Z bliska trochę mniej ładny, bo w środku bardzo suchy...
Tak naprawdę dość ogarnięty mam przód, który do znudzenia pokazuję. Wewnątrz podwórka to tak etapami działam. A że jeszcze przejazd mam przez całą działkę, to szaleństwa nie ma...
Za płotem, po drugiej stronie drogi to raczej taki zagajnik. Ja na wsi mieszkam i jeszcze nikt się na przeciwko nie pobudował, ale myślę, ze to tylko kwestia czasu. Na razie ciesze się swobodą.
Kasia - no, kosztuje, niestety... Odkładałam całe lato na leżaki, czekałam na promocję i się nie doczekałam, więc stwierdziłam, ze na brzozy część kasy przeznaczę. I tak poszalałam A ja raczej z tych, co to bardziej cierpliwość ćwiczą i mikroroślinki kupują Jak to się pozmieniało...
Ah te brzozy, spać przez nie nie mogę. W poniedziałek o obdzwonię wszystkie okoliczne szkółki w promieniu 50 km, muszę znaleźć trzy bialutkie doorenboski do stówki
Ogród to studnia bez dna, teściowa mojej przyjaciółki mówi ze W ogrodzie ma zakopanego mercedesa