Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród » Edycja postu

Prawie - jak ogród

Iwk4 19:52, 06 mar 2015

Buk kolumnowy byłby tam ok.
MirellaB 17:55, 07 mar 2015

Juzia napisał(a)
A może Amanogawa? Tylko nie wiem czy nie za ciemno jej tam będzie....

Podpatruję co u Ciebie, ciekawie bardzo. Sama szukam czegoś wąskiego strzelistego co by pasowało w załamaniu wykuszu.
Amonagawa bardzo mi się podoba, ale mam troszkę słońca rano, więc nie będzie jej dobrze. Chyba kupię i posadzę w inne miejsce.
Może u Ciebie faktycznie buk kolumnowy co proponuje Iwonka.
Mala_Mi 18:38, 07 mar 2015

Toszka napisał(a)
klon bordowy niestety jak to klon lubi miec mszyce, chyba, ze palmowy, ale ten tam za niski

Mam 4 klony (poza palmowymi) i jeszcze nigdy nie widziałam na żadnym z nich mszycy... klony są u mnie od 7 lat. Robale miałam wszelkiej maści i koloru, chyba wszystkie plagi już przelazły przez mój ogród...

Na bukach są mszyce, ale nie na klonach.

Klon może co najwyżej złapać mączniaka.
szemusia 21:53, 07 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Buk kolumnowy byłby tam ok.

Iwonko, z pewnościeą byłby ok, tylko miejsca brak
Tam tylko drzewko szczepione wejdzie. Chyba, że będę go ciachać bardzo drastycznie...
szemusia 21:56, 07 mar 2015

MirellaB napisał(a)

Podpatruję co u Ciebie, ciekawie bardzo. Sama szukam czegoś wąskiego strzelistego co by pasowało w załamaniu wykuszu.
Amonagawa bardzo mi się podoba, ale mam troszkę słońca rano, więc nie będzie jej dobrze. Chyba kupię i posadzę w inne miejsce.
Może u Ciebie faktycznie buk kolumnowy co proponuje Iwonka.

Mierella, u Ciebie miejsca dużo, więc możesz poszaleć
Ja dopiero odkrywam drzewa, ale powoli, powoli ... i będą u mnie również
beata_m 21:57, 07 mar 2015

Beatka bardzo fajny Ci ten plan wyszedł a na jakiej wysokości to drzewko szczepione?! Nie do końca widać ile tam jest miejsca więc tylko tak orientacyjnie pytam?

p.s. miłego świętowania
szemusia 22:00, 07 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

Mam 4 klony (poza palmowymi) i jeszcze nigdy nie widziałam na żadnym z nich mszycy... klony są u mnie od 7 lat. Robale miałam wszelkiej maści i koloru, chyba wszystkie plagi już przelazły przez mój ogród...

Na bukach są mszyce, ale nie na klonach.

Klon może co najwyżej złapać mączniaka.

Witaj Aniu Jak miło, że zaglądasz
Dziękuję za rozwiązanie dylematu robalowego. Jednego klona juz mam, ale dopiero od jesieni, więc jeszcze nic nie zdążył złapać Więc Twoje informacje są dla mnie niezwykle cenne. Już zanotowałam, coby wiedzieć "na zaś".
Pozdrawiam...
szemusia 22:11, 07 mar 2015

beata_m napisał(a)
Beatka bardzo fajny Ci ten plan wyszedł a na jakiej wysokości to drzewko szczepione?! Nie do końca widać ile tam jest miejsca więc tylko tak orientacyjnie pytam?

p.s. miłego świętowania

Z planem - to mój debiut Zobaczymy, co wyjdzie w praktyce
Między jedną tują (tą uformowaną w 3 kule) a drugą (w rogu, między ścianą a płotem) jest ok 2m. Więc niewiele. Dalatego myślałam o czymś szczepionym, by na dole podsadzić hortensje, a górą będzie dopiero korona drzewka.

Świętowanie piszesz? Może na jakieś zakupy roślinkowe się wybrać? Byłby idealny prezent
Ewkakonewka 23:41, 07 mar 2015

W praktyce wyjdzie piękny ogród Buziak
Kacha123 23:48, 07 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
W praktyce wyjdzie piękny ogród Buziak

Popieram!