Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

malgorzata_s 23:19, 27 lip 2015

tusiawka napisał(a)
Widzę, że Juzia ładnie kulki doradziła. Pierwszą od prawej dałabym największą. Myślałaś może o pomalowaniu betonu pod płotem na biało. Jak cisy urosną zrobią ładne tło, ale na razie takie pomalowanie betonu, może również zadziałać. Kanty w trawniku by się też przydały. Przy takiej małej rabacie wiele zmieni takie ostre odcięcie.
Pozdrawiam i dzięki za odwiedziny.

Dzięki za odwiedziny i poradę. Idę w bardzo podobnym kierunku o którym piszesz, mam nadzieję, że za parę sezonów będzie na czym oko zawiesić.
szemusia 22:15, 28 lip 2015

malgorzata_s napisał(a)

Ładnie, bardzo mi się podoba, i wychodzi na to że tylko 2 szt bukszpanów muszę kupić, na rysunku widać jakby kule były różnej wielkości. Czy to zamierzony zabieg artystyczny?

Kule bukszpanowe posadzone?
Myślę, ze to dobry pomysł z tymi bukszpanami po całej rabacie. Wprowadzą harmonię
malgorzata_s 22:45, 28 lip 2015

szemusia napisał(a)

Kule bukszpanowe posadzone?
Myślę, ze to dobry pomysł z tymi bukszpanami po całej rabacie. Wprowadzą harmonię

Kupiłam dziś duże krzewy bukszpanu z których z Bożą pomocą będę robić kule

Dziś też mój tata przywiózł żwiru do ogródka. Chciałam wyżwirować nim tylko 2 rabaty a na reszcie rabat dać korę ale jest go dosyć dużo i starczy chyba na cały ogródek. Tylko nie wiem czy chcę mieć wszystkie rabaty w kamyczkach?
Karol99 22:49, 28 lip 2015

Musisz podjąć decyzje z tym żwirkiem. Ja osobiście wolałbym korę, bo nie trzeba sprzątać i wszystko z czasem się rozłoży, a żwirek trzeba czyścić
malgorzata_s 22:52, 28 lip 2015

Karol99 napisał(a)
Musisz podjąć decyzje z tym żwirkiem. Ja osobiście wolałbym korę, bo nie trzeba sprzątać i wszystko z czasem się rozłoży, a żwirek trzeba czyścić

Zrobię jutro zdjęcie rabat, liczę na pomoc w podjęciu decyzji.
Mysza 22:59, 28 lip 2015

Gosiu zmiany znowu się szykują w Twoim ogródeczku.
Justynka ma fajny pomysł z bukszpanami
Ja wolę korę.Znajoma ma kamyczki i denerwuje ją wybieranie liści.No ale jak kto woli
Ja cisy obcięłam od razu po posadzeniu i ładnie odbijają.U Ciebie też szybciutko wyrosną młodziutkie igiełki
Agania 08:46, 29 lip 2015

malgorzata_s napisał(a)

Kupiłam dziś duże krzewy bukszpanu z których z Bożą pomocą będę robić kule

Dziś też mój tata przywiózł żwiru do ogródka. Chciałam wyżwirować nim tylko 2 rabaty a na reszcie rabat dać korę ale jest go dosyć dużo i starczy chyba na cały ogródek. Tylko nie wiem czy chcę mieć wszystkie rabaty w kamyczkach?

Wow, będą kulki bukszpanowe, zrób tak jak piszesz, sam żwirek na rabatach byłby monotonny, największym chyba problemem jest zamaskowanie, niektórych elementów mniej estetycznych w ogrodzie np. brzegów rabat i oczek wodnych co u mnie jest bolączką
Pozdrawiam Gosiu i czekam na zdjęcia
rzulieta 09:24, 29 lip 2015

Ja czekam na zdjęcia i trzymam kciuki
deszczowymaj 11:04, 29 lip 2015

Gosiu pędzisz z pracami ogrodowymi jak szalona

ps.swój głos oddaje na kore
Juzia 11:12, 29 lip 2015

Nie masz tego ogródka tak dużo, to może się nie będziesz wściekać, że non stop coś musisz z tych kamolców wygrzebywać