Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

malgorzata_s 09:17, 26 maj 2015

Ludwika napisał(a)
Wow, ale okazałe rośliny kupiłaś? Gdzie dokładnie je nabyłaś?

Cześć Ludwiko, te akurat kupiłam jadąc do Wisły- przy trasie na Ustroń- pełny spontan
malgorzata_s 09:22, 26 maj 2015

MAD napisał(a)
A co tam na tym podwyższeniu przy oczku wsadzisz?

Hortensję w wersji mini, podsadzoną albo the beatles, żeby się zwieszała albo paprociami albo... jak widać jestem jeszcze niezdecydowana

Kusi mnie hortensja DIAMANTINO, bo zakwita podobno już w połowie czerwca a ja z tych niecierpliwych.
Asiuniaa 09:26, 26 maj 2015

malgorzata_s napisał(a)
Na początek chciałabym Was prosić o radę w sprawie zasłonięcia słupa, pnie się po nim bluszcz już drugi rok ale jak to bluszcz robi to dość powoli.
Doradźcie mi coś bardzo proszę...

Witaj Gosiu też posiadam w swoim ogródku taki skarb w postaci słupa energrtycznego u mnie na szczęście ten stray podwójny zamienili na pojedyńczy jednak nadal straszy. Posadziłam winobluszcz pod nim a z czasem wokół zrobię rabatę i może ścianę z cisami jak Ola.
malgorzata_s 09:51, 26 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)

Witaj Gosiu też posiadam w swoim ogródku taki skarb w postaci słupa energrtycznego u mnie na szczęście ten stray podwójny zamienili na pojedyńczy jednak nadal straszy. Posadziłam winobluszcz pod nim a z czasem wokół zrobię rabatę i może ścianę z cisami jak Ola.

Witaj Asiu, ostatnio wykopałam winobluszcz, bo przeszedł od sąsiadki i wsadziłam go pod słup, dodatkowo zdobyłam bluszcz i również obsadziłam słup i brzydką podmurówkę płotu. Dodatkowo na podmurówkę planuje dać cisy więc mam nadzieję, że tak za 10 lat, będę miała zieloną ścianę i zarośnięty słup.
Asiuniaa 10:09, 26 maj 2015

malgorzata_s napisał(a)

Witaj Asiu, ostatnio wykopałam winobluszcz, bo przeszedł od sąsiadki i wsadziłam go pod słup, dodatkowo zdobyłam bluszcz i również obsadziłam słup i brzydką podmurówkę płotu. Dodatkowo na podmurówkę planuje dać cisy więc mam nadzieję, że tak za 10 lat, będę miała zieloną ścianę i zarośnięty słup.

No właśnie z takim słupem niestety nie da rady rozprawić się w rok trzeba uzbroić się w cierpliwość
MAD 10:11, 26 maj 2015

malgorzata_s napisał(a)

Hortensję w wersji mini, podsadzoną albo the beatles, żeby się zwieszała albo paprociami albo... jak widać jestem jeszcze niezdecydowana

Kusi mnie hortensja DIAMANTINO, bo zakwita podobno już w połowie czerwca a ja z tych niecierpliwych.

Będę podglądać bo ciekawa jestem na czym ostatecznie stanie.
deszczowymaj 10:45, 26 maj 2015

Hej Małgosiu
Bardzo fajne zakupy poczyniłaś,coraz ładniej u Ciebie
Czekam na dalszy plan wydarzeń i Pozdrawiam gorąco
malgorzata_s 10:47, 26 maj 2015

deszczowymaj napisał(a)
Hej Małgosiu
Bardzo fajne zakupy poczyniłaś,coraz ładniej u Ciebie
Czekam na dalszy plan wydarzeń i Pozdrawiam gorąco

Wzajemnie Asiu, gorąco pozdrawiam
malgorzata_s 21:18, 29 maj 2015

Muszę się pochwalić, że nabyłam dzisiaj 22 sztuki cisów by wreszcie zasłonić brzydką podmurówkę płotu , zaczęłam je wkopywać, myślałam, że pójdzie łatwo, niestety w moim mikoogródeczku nic nie jest łatwo okazało się że podmurówka płotu sięga w ziemi dość szeroko, co skutkuje tym, że muszę kilofem kuć podmurówkę- do tej pory wkopałam 3 jeszcze tylko 19 i skończę. Dobrze, że cisy są małe, bo jeżeli byłyby większe i musiałabym kuć większe dziury to bym je spakowała i zawiozła z powrotem do gościa od którego je kupiłam.
deszczowymaj 21:53, 29 maj 2015

Gosiu dasz rade pomyśl o tym jak pięknie będzie jak skończysz.

Dużo wyszło tych cisków,ile płaciłaś? (jeżeli można zapytać)