Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zamieszkać w ogrodzie

Zamieszkać w ogrodzie

Dominika11 12:19, 14 mar 2016

marzena_perkowska napisał(a)
Mogło by być już 20 na plusie. Rankiem u nas na Podlasiu -4 ,samochody do skrobania.
ojjjj też bym już chciała - u nas też skrobali - było -2 czy -3
wodzyn 12:30, 14 mar 2016

Nawet 15 by wystarczyło, ale temperaturą jednocyfrowym mówię już zdecydowane "nie".
magdaw 18:18, 16 mar 2016

u mnie dziś słoneczko,

melduję okna umyte, chodniki i podjazd umyty karcherem... a teraz lecę po ciemku Jeszce moje nowe kwiatki do donic powsadzać.
Jutro o świcie w delegację a w sobotę chce przesadzać owocowe krzewy można już?
magdaw 23:09, 19 mar 2016

... to był intensywny dzień. To co rosło a rosło oczywiście w nieodpowiednim mijcsu poprzesadzane zgodnie z projektem Danusi.
Przeprowadziły się dziś więc hortensje limelight, miskanty gracilimus, wiślnia japońska, wszystkie i krzewy owocowe, klon z czerwonymi liśćmi i berberysy i jeszce dderenie sibrica. na wiecej nie starczyło czasu i sił bo jeszcze wytęsknione dzieciaki non stop żądały mojej i maże uwagi

Ale wiecie zrobiło się u mnie jeszcze większe pobojowisko... mamwrażenie że jak nienormalna latam z tymi krzakami z kąta w kąt. Ale teraz już lecę zgodnie z projektem i postanowiłam sadzić kawałkami..
zobaczymy jak wyjdzie.
magdaw 23:13, 19 mar 2016

Danusiu ,
A czy w okolice hortensji limelight albo obok miskanata gracilimus mogę posadzić róże chopin (mam 6), bo rosną ale nigdzie ich w projekcie nie widzę, nie wiem czy ja ci nie podałam czy celowo je pominęłaś?
Gardenarium 23:32, 19 mar 2016

Możesz je tutaj umieścić (RABATA LATO) zrobiłam białe kroki albo na Rabacie Lato przy tarasie.

Instagram Ogrodowiska
magdaw 11:00, 20 mar 2016

Dziękuję Danusiu,

A rozplenice ..? bo mąż właśnie się zorientował że JEGO rozplenice jakoś zniknęły?
Gardenarium 12:10, 20 mar 2016

Każdej roślinki to ja nie jestem w stanie zagospodarować, zróbcie metamorfozę, rabaty, wszystko wykopcie w doniczki i znajdą się też miejscówki dla rozplenic. Macie rabatę jesień więc wszystko się upchnie, ale nie teraz. Gdy robię ogród, knoty upycham na końcu. Nic nie zginie na pewno. Takie wielki ogród, wszystko się zmieści. Nie analizujcie teraz każdej roślinki, jest czy nie jest. Co pozostanie się zagospodaruje.

Instagram Ogrodowiska
magdaw 20:33, 20 mar 2016

dobrze Danusiau ja póki co przesadzam co mam w miejsca dcleowe póki puszczą liście i robię miejsce dla tego co kupimy no i pojawiają się pytania =- ok to tu nie ma być gdzie z tym idziemy? damy radę z Twoją swięta cierpliwością hahha
Efffa 10:11, 30 mar 2016

Magda o które trawki się martwisz?