Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 17:05, 08 lip 2016

Edit napisał(a)

U mnie też nie przezimowała ani jedna

Coś pecha masz w tym roku z roślinami. Najbardziej mi szkoda Twoich Miskantów ML
MirellaB 17:08, 08 lip 2016

Edit napisał(a)

Mirellko, piękne te floksy to ich pierwszy rok u Ciebie? Pytam bo takie fajne są i duże. Zastanawiam się czy jak kupię w tym roku to będę miała kępy takie ładne czy dopiero w następnym roku

Edytka kupiłam je w zeszłym roku kwitnące po 1-3 łodygi, nie były okazałe. Te kępy obecnie, które mam to są posadzone po 2 sztuki krzaczków do dołka
MirellaB 17:09, 08 lip 2016

elka_ napisał(a)

Oooooo, ostróżka, a ja włąśnie posiałam, żeby mieć

Macham

Trzymam kciuki za Twoje wysiewy
MirellaB 17:10, 08 lip 2016

dominika_ napisał(a)
Czy te floksy są wieloletnie? To floks wiechowaty?

Tak wieloletnie floksy wiechowate
MirellaB 17:12, 08 lip 2016

lojalna_ napisał(a)
Ostrozke mam przezimowala bez problemu I nawet przesadzalam I pieknie zakwitly. Niestety trzeba je podpinac patyczkiem no strasznie sa lamliwe.

Koloru u mnie tez coraz wiecej buzka

Jolu to dobre wieści, że nie wszędzie wymarzły.
Dzisiaj je przypięłam do tyczki bambusowe j,bo się przechylały
JoannaDe 20:17, 08 lip 2016

Szkoda Mirelko ze carexy u Ciebie nie bardzo. Ja mam do nich sentyment bo to pierwsza trawa jaka kupiłam. Jeszcze z przed ogrodowiska.

A wogole feria barw na całego u Ciebie. Co prawda to nie moja bajka tyle kolorów ale u kogoś jestem jak najbardziej za

PS. Powiedziała ta co ma cala rabatę różowo-fioletowych hortensji

I chciałam Ci podziękować za stipy. Po raz pierwszy usłyszałam o nich u Ciebie jak wysiewałaś. Ja swoje mam kupne i są rzeczywiście cudne. Mus w następnym roku powiększyć zbiór.
MirellaB 08:42, 09 lip 2016

JoannaDe napisał(a)
Szkoda Mirelko ze carexy u Ciebie nie bardzo. Ja mam do nich sentyment bo to pierwsza trawa jaka kupiłam. Jeszcze z przed ogrodowiska.

A wogole feria barw na całego u Ciebie. Co prawda to nie moja bajka tyle kolorów ale u kogoś jestem jak najbardziej za

PS. Powiedziała ta co ma cala rabatę różowo-fioletowych hortensji

I chciałam Ci podziękować za stipy. Po raz pierwszy usłyszałam o nich u Ciebie jak wysiewałaś. Ja swoje mam kupne i są rzeczywiście cudne. Mus w następnym roku powiększyć zbiór.

Jak fajnie, że mnie odwiedzasz
Mam Twój wątek w obserwowanych, ale dawno u Ciebie nie byłam, zaraz zajrzę
Tak jednak na kolorowo mi się podoba, lubię gdy jedne rośliny przekwitają, a zaraz zakwitają inne

Moje stipy z wysiewu nie spełniły moich oczekiwań, nabierają masy, ale jak dla mnie to za długo trwa, wolę te kupne, efekt natychmiastowy
JoannaDe 09:34, 09 lip 2016

Odwiedzam regularnie ale w większości czasu nie mam żeby napisać. Strasznie zarobiona ostatnio jestem.
U mnie nic się nie dzieje ostatnio. Cos tam rośnie, coś pada Z choróbskami walczę. Na razie kombinuje z żywopłotem bo to temat na najbliższy czas. Musze wstawić u siebie plan ogrodu który tworzy się w wielkich bólach

Wstawiłam hortensjowa u siebie- tam mam stipy posadzone. Kupne. Ja się w wysiewanie nie będę bawić. Ani nie mam na to czasu ani głowy
MirellaB 11:02, 09 lip 2016

JoannaDe napisał(a)
Odwiedzam regularnie ale w większości czasu nie mam żeby napisać. Strasznie zarobiona ostatnio jestem.
U mnie nic się nie dzieje ostatnio. Cos tam rośnie, coś pada Z choróbskami walczę. Na razie kombinuje z żywopłotem bo to temat na najbliższy czas. Musze wstawić u siebie plan ogrodu który tworzy się w wielkich bólach

Wstawiłam hortensjowa u siebie- tam mam stipy posadzone. Kupne. Ja się w wysiewanie nie będę bawić. Ani nie mam na to czasu ani głowy

Hortensje masz bardzo ładne

Ja zastanawiam się nadal nad największą rabatą w przedogródku. Tuję aurea nana uśmierciłam niestety i teraz dumam co dalej. Chyba zostawię ją na następny rok, zima będzie na przemyślenia
lindsay80 12:05, 09 lip 2016

uuu to tuja jednak nie przeżyła, szkoda.
Te hortensje przy ścianie domu masz naprawdę piękne.