Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 19:49, 13 lip 2016

dominika_ napisał(a)
Zaplanowane, pojechane, zakupione i pewnie wsadzone Cała Mirellka
Bardzo ładne jeżówki i cena dobra, u mnie w centrum ostatnio chcieli 16zł za sztukę

Wszystko posadzone Przyznam, że nie lubię sadzić. Jutro pojadę chyba po jeszcze jedną, której zapomniałam kupić

Kupowałam też w CO za taką cenę, ale krzak był większy
frezja 19:53, 13 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Ewa dziękuję Ci za podanie nazwy
Historia tego kwiatka jest bardzo smutna.
Kupiłam go w Biedronce całkowicie zwiędniętego. Mój eM był zły, ciągle powtarzał zostaw to, nic z tego nie będzie, śmieci kupować!
Dziwne, bo ja czułam, że mam go zabrać i uratować. Kubuś go w sklepie nosił, a wszyscy patrzyli na nas jak na głupców Przy kasie pani też pytała "To też?"
W domu solidnie podlany i pięknie się podniósł. Szkoda, że nie zrobiłam fotki jak był zeschły dla porównania.

Ewa czy to jest roślina domowa czy ogrodowa?

Ona Wam się odwdzięczy to roślinka domowa. Właśnie miałam pytać, co ona taka blada...da radę i Kubuś będzie przeszczęśliwy
Ty to masz takie dobre serce...ja jestem podobna; czytałam wczoraj dyskusję na temat ślimaków...też bym tak nie mogła. Ty masz pieski a ja przygarnięte kotki
MirellaB 19:58, 13 lip 2016

zoja napisał(a)

Ja dzis bylam w leroy i chca 37zl !

A duże chociaż za tą cenę?
Ładne, odmianowe?
Chyba trochę poszaleli cenowo.

Miałam dziwną sytuację w Castoramie. Kupowałam trawę, nie było ceny i Pani w dziale ogrodowym sprawdziła 12,00 zł.
Przy kasie za tą trawę zapłaciłam 9,00 złotych
MirellaB 20:00, 13 lip 2016

Mirka napisał(a)
Dzięki Mirelka już wczesniej doczytałam że to czosnki.Wykopujesz je na zimę?

Ich się nie wykopuje, w przyszłym roku będzie ich więcej. Tak się dowiedziałam od Madżenki
alis 20:01, 13 lip 2016

Cudowne jeżówki zakupiłaś Mirelko, z jakimi roślinami planujesz je sadzić?
MirellaB 20:09, 13 lip 2016

frezja napisał(a)

Ona Wam się odwdzięczy to roślinka domowa. Właśnie miałam pytać, co ona taka blada...da radę i Kubuś będzie przeszczęśliwy
Ty to masz takie dobre serce...ja jestem podobna; czytałam wczoraj dyskusję na temat ślimaków...też bym tak nie mogła. Ty masz pieski a ja przygarnięte kotki

Ewa w zeszłym roku czytałam na O jak dziewczyny radzą sobie ze ślimakami tzn. jak je męczą, nawet wyraziłam swoją negatywną opinię - szok jak bestialsko skazują je na śmierć

Kotki biedne też mam, ale na zasadzie karmienia wieczorem

Ewa ludzie, którzy kochają rośliny i zwierzęta to bardzo dobrzy ludzie
Cieszę się, że też masz dobre serce i przygarnęłaś kotki Takie wiadomości zawsze bardzo mnie cieszą

Kwiatka pielęgnujemy. Kubuś ciągle chce go podlewać. Czyli on powinien być ciemniejszy?
anna_t 20:13, 13 lip 2016

fajne zakupy ale Ty masz tam ceny, też tak chce...nie dośc że jesteście najlepiej rozwijajacym się regionem w Polsce to jeszcze tanio macie..chyba się przeprowadzę
macham
MirellaB 20:14, 13 lip 2016

alis napisał(a)
Cudowne jeżówki zakupiłaś Mirelko, z jakimi roślinami planujesz je sadzić?

Alicja zrobiłam jeżówkowy gąszcz z białą lawendą
MirellaB 20:20, 13 lip 2016

anna_t napisał(a)
fajne zakupy ale Ty masz tam ceny, też tak chce...nie dośc że jesteście najlepiej rozwijajacym się regionem w Polsce to jeszcze tanio macie..chyba się przeprowadzę
macham

Przyjedź wybierzemy się razem na zakupy
Z tymi cenami to rożnie bywa. Kupiłam hortensje za 45,00 złotych i w innej szkółce takie same za 25,00 złotych.
frezja 20:25, 13 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Kwiatka pielęgnujemy. Kubuś ciągle chce go podlewać. Czyli on powinien być ciemniejszy?

Ma mieć ładną żywą zieleń...z tego co pamiętam to lubi zraszanie...robota dla Kubusia..spryskiwacz w dłoń
Poczytaj sobie na spokojnie:
http://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin/doniczkowe/fitonia,1_981/