Karolu ja też
W tym roku z niecierpliwością wyjątkową czekam, bo ciekawa jestem cebulowych, które posadziłam.
Ile wyrośnie z tych ponad 700 posadzonych cebul? Czy będą takie jak na karteczce? Jeszcze trochę cierpliwości
W zeszłym roku trafiłam na hiacynta innego od wszystkich.
Pierwszy raz takiego miałam. Miał podwójne kwiaty, był bardzoooo pełen, piękny pudrowy różowy kolor i bardzo mocny zapach, cudny był
W tym samym miejscu od tego samego sprzedawcy kupiłam kolejne z nadzieją, że będą takie same, ale niestety już były zwykłymi hiacyntami.
Cebule oczywiście wsadziłam do ogrodu, ciekawe czy wyrośnie?
U synka w pokoju już rozkwita, zapach się roznosi
Te co mam w salonie jeszcze nie kwitną, ale fajne mają te główki
Jak ja uwielbiam te roślinki
Jak pojadę do hurtowni to chyba sobie sprawię większą, dużą donicę do domu i będę kompozycję pierwszy raz tworzyła
U mnie jak tylko się pojawiają cebulowe w sprzedaży to kupuję dużo i rozstawiam po domu, bo bardzo lubię ich widok, ten zapach i czuję, że przybliżają mnie do wiosny Taki inny klimat
Jak kupowałam w hurtowni. Może w przyszłym tygodniu znowu się wybiorę, ale muszę już oszczędniej gospodarować funduszami, żeby na trawnik mi starczyło i na przedogródek. A nie wiem jeszcze ile w tym roku mąż przeznaczy na ogród
Ja jeszcze nie zaglądałam do ogrodniczych.
Ale niedługo chyba sie i ja wybiorę. bo kusicie wszystkie tymi cebulowymi w domu.
I niezamierzone znowu zakupy będą realizowane.a może w super- marketach za hiacyntami warto się rozejrzeć ?
Też chcę mieć wiosnę w domciu, a co, Wy macie, to ja też