Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

kamila66 22:21, 30 sty 2016

No wiosna jak się patrzy daleko ode mnie mieszkasz?
inag 00:13, 31 sty 2016

Obejrzałam Twoją wiosnę i powiem Ci że mam teraz wrażenie, że ja chyba w innej Polsce żyję U Ciebie już naprawdę widać jak rośliny budzą się do zycia a u mnie ledwo krokusiki i stare tulipany wychylają się z ziemi.. Pokazuj więcej zdjęć to chociaż oczy u Ciebie nacieszę
Uściski!
AGDULA 00:30, 31 sty 2016

Wow, ale u Ciebie już przedwiośnie
U mmnie jeszcze nic się nie dzieje poza jedną cebulką która wyszła na 1cm...
Zazdroszczę Ale u mnie jakiś specyficzny mikroklimat..i zawsze wszsytko jest później niż na pozostałych obrzeżach miasta
Karol99 00:33, 31 sty 2016

Ale wiosennie sie u Ciebie zrobiło.
U mnie, aż tak roślinki się nie pokazują.
MirellaB 06:13, 31 sty 2016

Makao_J napisał(a)

Chyba że tak.
No widzisz. Ja myślałam że wszystkie funkcjonują tak samo.

Sąsiad ma RH 4 lata i jeszcze ani razu nie kwitł i zawsze ma taki podłużne pąki jak Twoje. Więc myślałam że u Ciebie też tak będzie.

Aniu nie znam odmiany moich rh, bo to jeszcze z przed O gdzie kartki lądowały w śmieciach. Mama mi je kupiła do nowego ogrodu dlatego tak o nie walczyłam. Każdego roku są ładniejsze i pięknie mają kolory jak kwitną
MirellaB 06:17, 31 sty 2016

olga80 napisał(a)
o matko ale u Ciebie Mirelka wiosennie wszystko już do słonka głowę wytyka u mnie jeszcze nic nie widziałam

Dziewczyny zdjęcia wiosny pokazywały, więc i ja poszłam poszukać
Sporo wychodzi, ale większość jeszcze siedzi w ziemi.
Martwiłam się, że przez te rabaty żwirowe nie będą mogły się przebić, ale widzę, że jest ok
MirellaB 06:24, 31 sty 2016

gobasia napisał(a)
Witam się wiosennie Wpadłam zobaczyć wiosnę u Ciebie ,a tu wiosna naprawdę na całego i żeby już rozchodniki i hortensje?,Miejmy nadzieję ,że już zima nie wróci;

Witam Cię na moim wątku

Rozchodniki to wszystkie już mają kapustki, jedne większe, drugie mniejsze, ale przy każdym krzaczku młode już są

Hortensje zawsze u mnie wcześnie wypuszczają, a potem się martwię, żeby nie zmarzły, ale dają radę i pięknie kwitną

Muszę Cię zmartwić, jestem pewna, że zima wróci. Moja sąsiadka starsza pani mówi, że jeszcze w marcu muszą przyjść mrozy i dopiero będzie wiosna Tyle czasu ile tu mieszkam to zawsze się sprawdza.
MirellaB 06:27, 31 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
ależ u Ciebie już iście wiosennie

pięknie

Wiosnę widać, ale pogoda niezbyt była jak fotki robiłam, wiatr okropny, ale taki było czuć wiosenny

Dominiczko zaczyna się dziać

Radość wielka, praca w ogrodzie zbliża się

MirellaB 06:31, 31 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Ładna wiosna.
U mnie jeszcze nie ma. Jakoś tak mam dwa tygodnie opóźnienia zawsze.
I słoneczka nie mam. Jest mokro i szaro- buro

Iwonka przyjdzie i do Ciebie
Długo wyczekiwana to większa radość
U Ciebie pięknie będzie, pamiętam z zeszłego roku Twój wiosenny ogród
MirellaB 06:37, 31 sty 2016

Filemon24 napisał(a)
U mnie nawet lilie wyszły :/ martwię się żeby później nie przymroziło i się nie zmarnowały.

Przymrozi jeszcze na 100%, to dopiero koniec stycznia, a "idzie luty podkuj buty", a "w marcu jak w garncu".

U mnie też tam gdzie lilie coś zaczyna się dziać, myślę, że za tydzień, dwa wyraźnie będzie widać. Nigdy jednak mi nie przemarzły