Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Anusia 17:27, 16 lut 2016

Mirella dobrą decyzję podjełaś, oby psy nie zrobiły sobie nowej ścieżki.
lojalna_ 17:33, 16 lut 2016

Mirelko swietne rozwiazanie. Piesy to docenia
AsiaK_Z 17:45, 16 lut 2016

No i fajnie czasami my też musimy "spuścić" z tonu. W końcu psiny też chcą żyć Oby Panowie dotrzymali terminu
Dominika11 18:31, 16 lut 2016

MirellaB napisał(a)

A to zielone to trawa? A brązowe to co to jest?

Tam akurat najwięcej psy biegają
ale ze mnie sierota zapomniałam dać opiskę - przy płocie dać kostkę przed nią może szpaler tujek czy coś innego zielonego, przed roślinami wtedy zrobić ścieżkę, a to brązowe to można wsadzić coś niskiego coby nie zasłonić róż
MirellaB 18:37, 16 lut 2016

Anusia napisał(a)
Mirella dobrą decyzję podjełaś, oby psy nie zrobiły sobie nowej ścieżki.

Anka właśnie się zastanawiam czy tej kostki jeszcze więcej nie dać

Myślałam, że raczej wszyscy będą mnie odciągać od myśli wybrukowania przedogródka, ale widzę, że znajduje mój pomysł zrozumienie
MirellaB 18:38, 16 lut 2016

lojalna_ napisał(a)
Mirelko swietne rozwiazanie. Piesy to docenia

Jolu mam nadzieję, że docenią ten pomysł, a nie wydzielanie im jednego miejsca do biegania
MirellaB 18:41, 16 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)
No i fajnie czasami my też musimy "spuścić" z tonu. W końcu psiny też chcą żyć Oby Panowie dotrzymali terminu

Asiu najważniejsze, że wiem kiedy zacznie się coś dziać Mąż się określił i Pan od kostki się określił więc gitara
Tydzień w jedną czy drugą nie robi mi różnicy. Ważne, że w kwietniu będę mogła trawnik zakładać

Dostałam dwa zaproszenia na Gardenię, ale nie wiem czy będziemy
MirellaB 19:01, 16 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
ale ze mnie sierota zapomniałam dać opiskę - przy płocie dać kostkę przed nią może szpaler tujek czy coś innego zielonego, przed roślinami wtedy zrobić ścieżkę, a to brązowe to można wsadzić coś niskiego coby nie zasłonić róż

Dominiczko wiesz, że bardzo cenię Twoje pomysły, inspirację i najczęściej się z Tobą zgadzam
Niestety nie tym razem
Domi tam żadne rośliny nie przetrwają, będą zniszczone, widzisz, że róże muszę mieć płotkiem oddzielone, bo wszystko było połamane
Tylko kostka.
Nawet się zastanawiam czy nie więcej jej dać. Nie tak jak idzie mały chodniczek tylko tak jak stopień.

Zobacz

Tak planowałam w pierwotnej wersji

A tak myślę teraz, więcej kostki

A jak będą mimo to biegały po pasie zieleni to wybrukuje wszystko do rabaty prostokątnej
Dominika11 19:06, 16 lut 2016

Mirellko to tylko propozycja - ja nie znam Twoich zwierzaczków Ty wiesz najlepiej, co pasuje

tak se myślę, jak one tak rajcują tam, to jak będzie brukarz to może lepiej wsio zrobić kostką faktycznie aż do rabaty - bo jak zaczną omijać tą część wybrukowaną i będą dalej biegać po trawie

lub na próbę zrobić jak w wersji 1 i zobaczysz jak się będą zachowywać

bo żadne donice to tam też raczej w grę nie wchodzą ??? już na kostce ???
AsiaK_Z 19:11, 16 lut 2016

Też właśnie pomyślałam o donicach. Wilk syty i owca cała