Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 08:13, 17 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
bardzo fajne rozwiązania, mi sie podobaja, ale chyba nie dla Mirellki Kamilko - z tego co wiem

Tak Dominiczko masz rację fajne, ale nie do mojego ogrodu niestety.

Borbetka 08:28, 17 lut 2016

Nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego, ale byłam .
MirellaB 08:30, 17 lut 2016

Borbetka napisał(a)
Nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego, ale byłam .

Monia dzięki, że zaglądasz

Nic wielkiego się nie dzieje, kostką przedogródek wykładam
kamila66 08:38, 17 lut 2016

U siebie muszę wydłużyć to co mam lub zrobić pasy z kostki dwurzędowe coś takiego jak na rysunku Sylwii, tylko tam narysowane są pojedyncze.
Ja nie będę robiła tego z płyt, tylko długie linie z kostki tej co mam.

Musiałam zrezygnować z kory, po pierwsze Gwiazdy przestały namiętnie biegać po rabatach, a po drugie wyluzowały z kopaniem dziur. Jak sama wiesz kamień nie może być żwirowy, zastosowaliśmy kamień polny, pod nim musi być chodź w części szmata.

Fotka na chwilę

kamila66 08:46, 17 lut 2016

Widziałam kiedyś w projekcie pozostawiony pas dla psów, ogród zaczynał się jakieś 0,7m od płotu wolna przestrzeń była oddzielona zielonym ekranem z cisa. Coś takiego jak narysowała Dominika ale zielonym nie była trawa tylko cis, przed tym może być rabata ale nie musi
Dominika11 08:58, 17 lut 2016

kamila66 napisał(a)
Widziałam kiedyś w projekcie pozostawiony pas dla psów, ogród zaczynał się jakieś 0,7m od płotu wolna przestrzeń była oddzielona zielonym ekranem z cisa. Coś takiego jak narysowała Dominika ale zielonym nie była trawa tylko cis, przed tym może być rabata ale nie musi
to zielone to nie trawa, tylko Dominika leń i nie chciało jej sie krzaków rysować - ja myslałm o o szpalerze np tujek czy tak jak piszesz cisów - cholewka mus poprawić swoje rysunki
kamila66 09:02, 17 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
to zielone to nie trawa, tylko Dominika leń i nie chciało jej sie krzaków rysować - ja myslałm o o szpalerze np tujek czy tak jak piszesz cisów - cholewka mus poprawić swoje rysunki

Trzeba było postawić zielony słupek wtedy wystarczyłoby bez opisu
No i oczywiście ta część przed cisami to było klepisko, żadnych kamieni anie kostki aby było wygodnie pohasać
Mixtoorka 09:04, 17 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Też właśnie pomyślałam o donicach. Wilk syty i owca cała

Ooo mnie sie też ten pomysł podoba, psich nawyków nie zmienisz i nie chcesz zmieniać, ale może faktycznie takie nie za wysokie donice np. w literę L , oczywiście bruk musisz położyć tam gdzie hasają. A za nim te donice.

A psiaki przesłodkie
kamila66 09:07, 17 lut 2016

Widziałam coś takiego jak w tym ogrodzie ale zamiast domu był płot, i troche większa przestrzeń między ogrodzeniem i roślinami https://www.ogrodowisko.pl/watek/700-marzenia-ewy-o-rajskim-ogrodzie?page=6
Kawa 09:16, 17 lut 2016

hej
fajny pomysł z donicami
u mnie był podobny problem ale każdy musi dostosować się do swoich czworonogów każdy zwierzak jest inny
Twoje pieseły śliczne czarnuchy