Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

ag_zie 11:24, 10 mar 2016

MirellaB napisał(a)

A będziesz robiła taki szpaler? Masz coś takiego w planach?

Na tle ściany taki szpaler ładnie wygląda a u mnie brak takiego miejsca ale połączenie bardzo mi się podoba więc nie mówię nie ... Nie mam jeszcze planów na dalszą część więc może....
U Ciebie by pasowało ale i tak zrobisz aby Tobie się podobało
Milka 12:57, 10 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Tereniu dobrze piszesz

A nad murowanymi donicami to się jednak zastanawiam, bo faktycznie obawiam się, że coś mi nie będzie pasowało i problem co z nimi zrobić?

Murowane odradzam,bo potem możesz sobie sama problem zrobić.
Mysza 14:47, 10 mar 2016

Mirelko wstawiłam u mnie zdjęcie moich Anabelek w pierwszym roku kwitnienia
Macham.
MirellaB 16:26, 10 mar 2016

inag napisał(a)

Mój młody też ma gwiazdki w oczach jak widzi pociąg Nie raz już wsiadaliśmy i jechaliśmy kilkadziesiąt kilometrów, tam na miejscu przesiadaliśmy się w powrotny i kierunek - dom Zanim nie zostałam mamą nigdy bym nie przypuszczała, ze będę jeżdzić od czasu do czasu pociągami w tę i z powrotem i jeszcze jaką mamy frajdę: on- że jedzie ciuchcią a ja, że robię mu taką frajdę

Ilonko tylko wyzdrowiejemy i się trochę ociepli to również zaczniemy jeździć pociągiem, obiecałam Kubusiowi i on bardzo na to czeka

Ja też bym nigdy nie przypuszczała, że dla rozrywki w jedną i drugą stronę będę jeździła pociągiem Czego to się nie robi, żeby małemu sprawić frajdę
MirellaB 16:27, 10 mar 2016

Marga napisał(a)
Oj, moi chłopcy to też wielcy fani pociągów. W W-wie to tam i z powrotem jeździliśmy metrem, a w Lublinie to mamy ciuchcię jeżdżącą na lotnisko i wtedy jeszcze dodatkowo możemy pogapić się na samoloty
Dzieciom wiele do szczęścia nie potrzeba

Ooooo lotnisko i samoloty to też bardzo chętnie
MirellaB 16:28, 10 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Poczytałam o planach i tez donicy nie doradzam. Donice tak jeśli są koncepcją całego ogrodu, dla pojedynczych murowanych jestem na nie.

Madżenko postawiłaś kropkę nad i. Tak mam mieszane uczucia co do murowanych, rozwiałaś moje wątpliwości - dziękuję
MirellaB 16:29, 10 mar 2016

paulina_ns napisał(a)
Ale Ci pędzi Mirellko wątek, szybciej niż wspomniane tutaj pociągi . A ja Wam powiem,że jeszcze nigdy pociągiem nie jechałam, jakoś nie było okazji pozdrawiam czwartkowo u nas dzisiaj deszczowo.

Paulinko, bo Ty z tego młodego pokolenia jesteś co tylko samochodami jeżdżą A nie chcesz się przejechać zobaczyć jak to jest?
MirellaB 16:31, 10 mar 2016

Napia napisał(a)

Szczególnie że Poznań okropnie rozkopany i fatalnie się jeździ.
Macham wiosennie, chociaż u mnie w ogrodzie na trawniku nadal leży śnieg

Aga mój eM kątami w Poznaniu jeździ, żeby rozkopy ominąć, ale czasu to zajmuje ogromnie dużo.

U mnie śniegu już nie ma, ale jeszcze błotko. Może jutro resztę traw uda mi się obciąć
MirellaB 16:33, 10 mar 2016

tulucy napisał(a)
U nas z pociągami gorzej, bo trwa wieczny remont trakcji, koñczą jeden, zaczynają drugi. Kiedyś jeździłam tylko pociągiem, ale teraz autem, zwłaszcza że jedziemy z m razem.

Ja też już od wielu lat tylko samochodem się poruszam.
Jak miała auto w serwisie i do pracy musiałam autobusem dojechać to nawet biletu w maszynie nie potrafiłam kupić, a potem skasować. Dobrze, że ludzie mi pomogli
MirellaB 16:36, 10 mar 2016

Makao_J napisał(a)
Ja mieszkam obok stacji kolejowej ale pociągi wciąż są atrakcję dzieciaków.

Ooooo to by było coś dla mojego Kubusia - ciuchcia non stop

Jeden pokój mam przeznaczony na pociągi z dworcem, tunelem, zajezdnią, budynkami, roślinami i wszystkimi innymi bajerami. eM zafundował synkowi na gwiazdkę, ale finansowo to jest studnia bez dna, ciągle coś się dokupuje. Razem się tym bawią - dwoje dzieci