Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Napia 08:09, 09 mar 2016

U mnie śnieg po kostki. Musiałam odśnieżać, by otworzyć bramę. A w kwestii psów - sunia moich rodziców była tak nauczona, że biegała tylko po ścieżkach. A dodam, że był to pies z charakterem
Moniq 08:22, 09 mar 2016

MirellaB napisał(a)
U mnie napadało w nocy sporo śniegu, zaczyna się już topić.

O jejku, wszystko tylko nie snieg
u mnie pada i pewnie te opady tez dotrą; a juz tak sie chce słonka i prawdziwej wiosny
olga80 09:07, 09 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Donice murowane nie są u nas problemem, bo mąż jest budowlańcem, ale jeżeli mówi, że nie teraz, bo nie ma na to czasu, ludzie mają inną robotę to donice muszą poczekać. Z drugiej strony to nie wiem czy jednak chcę murowane. Jak za jakiś czas mi się odwidzi to będę mieć problem, a takie zawsze można przestawić, albo schować

He he Mirelka z skąd ja to znam u nas zawsze też tak jest najpierw klient a na końcu my co zrobić pieniądze trzeba zarabiać i klienta szkoda stracić. Przemyśl te murowane donic. Na rabacie możesz zmienić koncepcję jeśli nie będzie Ci coś pasowało
lojalna_ 09:09, 09 mar 2016

Niewesolo z tym bialym
Agatek 09:23, 09 mar 2016

Ja mam i psa i suczki i kompletnie nie rozumiem tych problemów, pies owszem gdzieś tam siuśnie, ale to nie niszczy roślinek, sunie siusiają ale nie mam plam na trawie, nie biegają przy ogrodzeniu, nie wykopują roślin ... w ogóle nie mam tych problemów
może dlatego, że nie jesteśmy tam na stałe
roma2 09:28, 09 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Ewa z naturą nie wygrasz. Byś widziała jaki ja mam zryty trawnik w przedogródku i dlatego wykładami tam wszystko kostką.
Tujki od spodu mam poobcinane, a teraz będę je podsadzać.
Ja przestałam walczyć i się denerwować w zeszłym roku, teraz szukam rozwiązań.
Mam fioła na punkcie czystości i porządku więc chcę mieć również zadbany ogród nie będąc przy tym jego niewolnikiem - uda mi się
Mimo to nie wyobrażam sobie nie mieć psów, zawsze będą u mnie

Uda się uda. Spokojnie i powoli i będzie ślicznie. Śnieg wygoń gdzieś daleko. Taka prawda, że ogród dla wszystkich domowników ma być, więc i dla kudłaczy też
Makao_J 10:25, 09 mar 2016

Pamiętam jak mój wyżeł załatwiał się na trawnik. Tylko że u mnie to w tym miejscu nie wypalało trawy a wprost przeciwnie. Rosła cudnie. Takie ciemno zielone placki miałam wszędzie.

Dzieło się tak dlatego że ja mam wapienną ziemię. Bardzo wapienną - ph 8. No a trawa potrzebuje niższego ph i jej te odchody pasowały.

Może posiadacze psów powinni wapnować trawnik, hihi
Marga 10:25, 09 mar 2016

Hej Mirelko
Ależ dużo ciekawych pomysłów dziewczyny Ci podsunęły. Dobrze, że już wiesz mniej więcej czego chcesz. Jestem ciekawa na którą wersję, z tych trzech wybranych, się zdecydujesz.
Kiedy planujesz realizację? Na wiosnę czy może trochę później?
wiunia 13:45, 09 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Wiuniu tak rozplenice też cięłam, a jutro miskanty ML i Red Baron mam zaplanowane do cięcia

A gdzie Ty Wiuniu się wybierasz pociągiem?

Mirelko z pracy wracałam jeżdżę do P-nia pociągiem, szybciej i taniej niż autem
malkul 14:12, 09 mar 2016

u nas na szczęście bez sniegu ale ponuro raczej mimo tego pocięłam pare traw i winorosle