Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 14:20, 07 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Dałabym Ice Dance, nie bedzie przeszkadzało jesli sie rozlezie a będzie ładna zimozielona gdy hortensje bedą łyse. Ewentulanie carex morrowi variegata , ktora rosnie w ladnę kępy

Kupiłam 50 angelique i nie mam....

Madżenko Carex Ice Dance też biorę pod uwagę, tylko trochę jestem nią zawiedziona po zimie, bo u mnie wygląda nadal okropnie

Żadna Angelique Ci nie wzeszła - bardzo szkoda
MirellaB 14:22, 07 maj 2016

Mysza napisał(a)
Mirelko super działasz.
Berberysy bardzo ładnie się prezentują.
Kiedy przyjedziesz w moje okolice?, widzę że na zakupy pojechałaś
Ja kupiłam w końcu serby

Gosia dam Ci znać jak będę jechała
Pewnie niedługo się spotkamy na zakupach w szkółce
Byłam u Ciebie serby zobaczyć, ale fotek brak
MirellaB 14:34, 07 maj 2016

Alicja169 napisał(a)
To miły moment, kiedy można powiedzieć, że "prawie gotowe". Ale "prawie" robi różnicę. Mam wrażenie, że praca w ogrodzie nigdy się nie kończy. Właśnie wywaliłam 6 worów chwastów.
U Ciebie czyściutko i ślicznie.

Alicja to prawda, że w ogrodzie zawsze jest coś do zrobienia. Mi chodziło o to, że wszystkie rabaty mam obsadzone i największe inwestycje ogrodowe zakończone A chwasty to ciągle wyrywam, syzyfowa praca
MirellaB 14:35, 07 maj 2016

Alicja169 napisał(a)
PS. Andżelika słodka !

Pięknie na rabacie wyglądają
MirellaB 14:38, 07 maj 2016

Flower1 napisał(a)
Tak teraz myśle, że może Ice Dance lepiej jak pisze madżenka bo to jest przy wejściu i w pewnym momencie może być łyso,Hameln idzie troszke pózniej ...

Tak, biorę je pod uwagę. Tylko mnie zawiodły, bo mam je na rabacie hortensjowej i do teraz okropnie wyglądają po zimie.
A może rozplenice i carexy razem? Będę kombinowała
MirellaB 14:40, 07 maj 2016

olga80 napisał(a)

Mirellka nie ma za co dziękować To tylko kilka cebulek. Nazwę mają dość wyszukaną NN , przykro mi przywiozłam cebuli od mamy a ona nie zna nazwy a ja nie dociekałam.

Terenia w przyszłym roku jak u mnie zakwitną to będą królowymi cebulowych
MirellaB 14:41, 07 maj 2016

wiunia napisał(a)
To się narobiłaś Ogrodniczko ale efekt extra!!!

Wiunia przyznaję, że jestem padnięta
MirellaB 14:45, 07 maj 2016

szemusia napisał(a)

Proszę proszę, rabatka powstała
Pytasz o trawy do hortek - dobry pomysł, bo zimą/wiosną w takim reprezentacyjny miejscu będziesz miała pusto. Dziewczyny piszą o Ice dance - szczerze, to mnie to trawsko już wkurza - rozłazi się strasznie, wiosną ładnie wyglądają tylko tak naprawdę młode kępy, tzn. te dzielone zeszłego roku - te są zielone. Natomiast starsze wglądają okropnie, przycięłam już, ale na nowe przyrosty nadal czekam.
Ostatnio zachwyciła mnie dąbrówka rozłogowa, mam ją własnie przy hortkach i świetnie teraz wygląda, ona jest taka ciemno bordowa i ożywiłby Ci to miejsce. A później to i tak zginie w hortach

Spektakl tulipanowy - super Pewnie przechodnie podziwiają z ulicy?

Beatka mnie Carex Ice Dance też denerwuje. U mnie wygląda okropnie i nadal czekam, aż ruszy.

Dąbrówkę Rozłogową miałam posadzoną na tej rabacie jak jeszcze był skalniak i u mnie nie rosła. Dwa razy ją wymieniłam i padła Nie mam pojęcia co jej nie odpowiada.

Tak, sąsiadki podziwiają tulipany
Karol99 14:50, 07 maj 2016

A o seslerii myślałas może? Ona wcześnie rusza.
MirellaB 14:53, 07 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Mirella, pracusiu, idziesz jak burza

Nigdzie u mnie nie ma szałwii 'deep blue' Jak nie znajdę, to chyba mi kupisz i wyślesz

Tulipanki super

Ania, Magda Ci napisała gdzie kupiła w sklepie internetowym.

Ja bym Ci mogła kupić jak jeszcze będzie i wysłać, tylko jak wysłać, bo to są doniczki średniej wielkości P14.
Jak się zdecydujesz to daj znać, będziemy myśleć jak spakować