Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Zana 14:41, 16 maj 2016

Obejrzałam wszystkie zaległości. Te róże z hortensjami to będzie ciekawe zestawienie, ja lubię takie niekonwencjonalne połączenia. W kamykach fajnie to wygląda. A Twoje hortensje ogrodowe już takie duże są? Moje ledwo z ziemi wylazły, wczoraj poobcinałam suche pędy ubiegłoroczne. Chyba nie zobaczę ich kwitnących w tym roku.
Stwierdzam, że masz jeszcze baaaardzo dużo trawnika.
Daj się namówić na jakąś rabatkę przy tarasie, chociaż taką malutką, tam po lewej stronie
MirellaB 14:41, 16 maj 2016

alis napisał(a)

Tak też się domyśliłam, wielkie dzięki za to zdjęcie, chyba troszkę pościągam od Ciebie A co dajesz kalince do towarzystwa po przekwitnięciu irysów? A tak w ogóle jak one długo kwitną?

Alicja ja mam kalinę posadzoną na rabacie bylinowej czyli ciągle coś w jej pobliżu kwitnie

Za chwilę zakwitną iryski

Po iryskach zakwitną lilie

Po liliach zakwitną liliowce i trzykrotka

Jesienią zakwitnie barbula i rozchodniki

W pobliżu jest też Hakuro, która już teraz ładnie pasuje przy kalinie

W pobliżu jest też posadzona róża, hortensja, rozplenice - mam tam ścisk
MirellaB 14:43, 16 maj 2016

Agatek napisał(a)

kila starych fotek mam
coś wkleję w tygodniu

Starych? Aktualne wklej, wiosna tyle się w ogrodzie dzieje
MirellaB 14:45, 16 maj 2016

Mixtoorka napisał(a)
Pięknie u Ciebie, taki porządeczek jak lubisz Lubię Twoje nieogrodowiskowe roślinki Piękne zakupki

Karola władnie przegrałem z chwastami. Stawy mnie znowu bolą, ciężko mi skubać paskudy. Poczekam, aż podrosną łatwiej będzie je wyrwać

MirellaB 14:49, 16 maj 2016

anabuko1 napisał(a)
Faktycznie piękny kolorek tej azalki.
A mi taka mała nie przeżyła
.A te wielokwiatowe żyją

Aniu ta azalia wybitnie mi się podoba
W szkółce mieli je zestawione z różnymi kolorami iglaków - cudnie to wyglądało
MirellaB 14:52, 16 maj 2016

kasja83 napisał(a)

Też mam w planie czosnki

Mam główkowate, ale na nie jeszcze trochę czasu jest zanim zakwitną

Jesienią muszę kupić te kwitnące teraz
MirellaB 14:55, 16 maj 2016

Zana napisał(a)
Obejrzałam wszystkie zaległości. Te róże z hortensjami to będzie ciekawe zestawienie, ja lubię takie niekonwencjonalne połączenia. W kamykach fajnie to wygląda. A Twoje hortensje ogrodowe już takie duże są? Moje ledwo z ziemi wylazły, wczoraj poobcinałam suche pędy ubiegłoroczne. Chyba nie zobaczę ich kwitnących w tym roku.
Stwierdzam, że masz jeszcze baaaardzo dużo trawnika.
Daj się namówić na jakąś rabatkę przy tarasie, chociaż taką malutką, tam po lewej stronie

Hortensji nie przekreślaj może zakwitną

Nie robię kolejnej rabaty przy tarasie nie chcę. Może kiedyś, teraz nie planuję
Basilikum 15:15, 16 maj 2016

Kalna ma wyborne towarzystwo
Zana 15:17, 16 maj 2016

Spojrzałam szybko na Twoje RH, ale wydaje mi się, że moje to inne. Mój filetowy ma żółte oczko, a ten z różowym oczkiem jest słodziutko, kiczowato różowiutki. Twój jednak wpada trochę w fiolecik, przynajmniej na zdjęciu tak wygląda. Też bardzo ładny. Ciekawa jestem jaki będzie ten który Ci odbił jak się rozwinie, zapowiada się tak różowo-łososiowo. A pomyśleć, że jeszcze dwa lata temu nie znosiłam rododendronów, ha!
alis 15:38, 16 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Alicja ja mam kalinę posadzoną na rabacie bylinowej czyli ciągle coś w jej pobliżu kwitnie

Za chwilę zakwitną iryski

Po iryskach zakwitną lilie

Po liliach zakwitną liliowce i trzykrotka

Jesienią zakwitnie barbula i rozchodniki

W pobliżu jest też Hakuro, która już teraz ładnie pasuje przy kalinie

W pobliżu jest też posadzona róża, hortensja, rozplenice - mam tam ścisk

Widzę, że wszystko masz przemyślane, super Mirelko

Kurcze sama nie wiem, czy wsadzać ją obok tych hortensji, czy może szukać innego miejsca. Obok byłyby brązowe trawy i aurea nana, może to nie najgorsze towarzystwo No i wąsko tam trochę jest, hmmm