Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 16:02, 16 maj 2016

Basilikum napisał(a)
Kalna ma wyborne towarzystwo

MirellaB 16:07, 16 maj 2016

Zana napisał(a)
Spojrzałam szybko na Twoje RH, ale wydaje mi się, że moje to inne. Mój filetowy ma żółte oczko, a ten z różowym oczkiem jest słodziutko, kiczowato różowiutki. Twój jednak wpada trochę w fiolecik, przynajmniej na zdjęciu tak wygląda. Też bardzo ładny. Ciekawa jestem jaki będzie ten który Ci odbił jak się rozwinie, zapowiada się tak różowo-łososiowo. A pomyśleć, że jeszcze dwa lata temu nie znosiłam rododendronów, ha!

Czyli nie są takie same, a już miałam nadzieję, że będę wiedziała jaka to odmiana

Ten, który odbił to ma taki łososiowy kolor, bardzo jest ładny. Zresztą sama ocenisz jak rozkwitnie
MirellaB 16:11, 16 maj 2016

alis napisał(a)

Widzę, że wszystko masz przemyślane, super Mirelko

Kurcze sama nie wiem, czy wsadzać ją obok tych hortensji, czy może szukać innego miejsca. Obok byłyby brązowe trawy i aurea nana, może to nie najgorsze towarzystwo No i wąsko tam trochę jest, hmmm

Staram się tak dobierać, żeby ciągle coś kwitło
Posadź ją gdzieś w rogu na tyłach ogrodu jak masz miejsce, bo tak jak pisałam będzie duży z niej krzak
Alisonek 20:56, 16 maj 2016

a może rzucimy temat spotkanie i zobaczymy co z tego wyjdzie?
alis 21:03, 16 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Staram się tak dobierać, żeby ciągle coś kwitło
Posadź ją gdzieś w rogu na tyłach ogrodu jak masz miejsce, bo tak jak pisałam będzie duży z niej krzak

Pewnie tak zrobię, tylko jak to przepchnąć u eMa Chyba skorzystam z Toszkowych rad
lindsay80 21:08, 16 maj 2016

ale się u Ciebie za chwilę działo, aż się do monitora zbliżyłam widząc te pąki róż toż to przecież chwila moment i się rozchylą.
A na iryski przyjdę tez popatrzeć, dziś widziałam już kwitnące w ślicznym lawendowym kolorze.
wiunia 08:15, 17 maj 2016

Mirelko róże zapowiadają się pięknie będzie znowu co podziwiać
olga80 12:02, 17 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Alicja ja mam kalinę posadzoną na rabacie bylinowej czyli ciągle coś w jej pobliżu kwitnie

Za chwilę zakwitną iryski

Po iryskach zakwitną lilie

Po liliach zakwitną liliowce i trzykrotka

Jesienią zakwitnie barbula i rozchodniki

W pobliżu jest też Hakuro, która już teraz ładnie pasuje przy kalinie

W pobliżu jest też posadzona róża, hortensja, rozplenice - mam tam ścisk

czyli od wiosny do jesieni coś się dziej
miałam kalinę u siebie ale ciągle mi ją mszyca atakowała i tragicznie to wyglądało.Może jeszcze się skuszę na jedną i tym razem będzie lepiej ?

Mirellka zajrzyj do mnie mam problem z anabellkami
Mixtoorka 13:49, 17 maj 2016

MirellaB napisał(a)

Karola władnie przegrałem z chwastami. Stawy mnie znowu bolą, ciężko mi skubać paskudy. Poczekam, aż podrosną łatwiej będzie je wyrwać

O widzisz, to ta metoda, którą ja ostatnio stosuję na działce Ale ja mam mlecze z liśćmi po kolana
Alisonek 13:56, 17 maj 2016

Ja za swoje wisterie płaciłam jakieś max 30 zł za sztukę. Bo wtedy droższych roślin nie kupowałam b