Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Warmia 20:02, 25 sie 2015

Czy ostróżki to te jednoroczne? Śliczne są
Anusia 20:06, 25 sie 2015

Marta to jest ostróżka trwała, wieloletnia. Miała zakwitnąć dopiero w przyszłym roku tak przynajmniej pisało na opakowaniu. Mam też jeżówkę purpurową z własnego siewu, która również szykuje się do rozkwitu

Gardener27 20:18, 25 sie 2015

Ostróżki miłą zrobiły niespodziankę
Warmia 21:28, 25 sie 2015

Anusia napisał(a)
Marta to jest ostróżka trwała, wieloletnia. Miała zakwitnąć dopiero w przyszłym roku tak przynajmniej pisało na opakowaniu. Mam też jeżówkę purpurową z własnego siewu, która również szykuje się do rozkwitu

To fajna niespodzianka i jaki ładny kolor mają
Anusia 07:33, 26 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Ostróżki miłą zrobiły niespodziankę

Bardzo miłą sprawiły mi niespodziankę tym bardziej, że nie miały prawa w tym roku zakwitnąć
Anusia 07:38, 26 sie 2015

Warmia napisał(a)

To fajna niespodzianka i jaki ładny kolor mają

Najbardziej podoba mi się kwiatostan tej ostróżki. Fioletowa też jest piękna ale tutaj są takie piękne przejścia kolorów.

Agatek 09:38, 26 sie 2015

u mnie ostróżki nie dały rady
Warmia 09:41, 26 sie 2015

Mi też najbardziej się podoba ta cieniowana.
sylwia_slomc... 10:14, 26 sie 2015

Anusia napisał(a)
Dziękuję kochani, jestem po kolejnej wizycie u lekarza, diagnoza wstępna to dychawica oskrzelowa. Choroba objawia się tym, że moje płuca symulują zapalenie oskrzeli. Przy większym wysiłku występują napady kaszlu i oblewają mnie 'siódme' poty. Dostałam skierowanie do Pulmonologa aby wykluczyć lub potwierdzić początek astmy. Dzisiaj e-M wrócił wcześniej z pracy i posadził różę.

Anusiu ja mam to dziadostwo od ponad 10 lat, da się żyć tylko trochę trudniej jest, najgorsze dla mnie są zmiany pogody, temperatury i wilgotności, oraz mocne ostre zapachy typu dezodorant, płyn do okien.
Zaczniesz brać leki to poczujesz ulgę, no i troszkę trzeba zmienić styl życia, ale ogólnie nie jest tragicznie, nie dopuszczaj , żeby ci było zimno lub wiało po karku bo to może często wywołać atak.
Ale ja nie lekarz może jeszcze wykluczą, choć z tego co piszesz objawy miałam identyczne niestety
MirellaB 19:07, 26 sie 2015

Ostróżki piękne masz - te jasne mi się podobają. Wszystko bym chciała, tylko gdzie to sadzić - miejsca brak