Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 07:36, 05 kwi 2016

ziele napisał(a)

Ja bym przycięła, przynajmniej te, które są najdłuższe i wycięłabym bardzo cienkie gałązki. Doczytałam że chcesz je wyprowadzić wyżej, OK, ale jak zostawisz te długie wiotkie gałązki, efektu jaki chcesz nie osiągniesz bo łodygi z kwiatami się położą. Chyba, że nastawiasz się na podwiązywanie większości kwiatów ... Tak też można.

Myślałam też o podwiązywaniu a jeśli faktycznie będą się mocno pokładać to warto jednak przyciąć. W takim razie jeszcze kilka cięć wykonam.
Anusia 07:42, 05 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Aniu potwierdzam hortki niżej obetnij.

Wiesz, czy jeżówki z kłączy zakwitną mi w tym roku?

Mirella w zeszłym roku zakwitły mi jeżówki z mojej własnej hodowli, choć było już bardzo póżno. Wydaje mi się, że z kłączy powinny szybciej wypóścić liście. Trudno powiedzieć, moje ostróżki też teoretycznie ni powiny w zeszłym roku kwitnąć a zakwitły a teraz to już się robią z nich potwory.
olga80 08:01, 05 kwi 2016

Nadrobiłam zaległości Z różami poszalałaś latem będzie co podziwiać Rabaty czyściutkie tylko podziwiać.
Agatek 14:38, 05 kwi 2016

Ślicznie, wszystko wysprzątane i się ładnie zieleni
moje tawuły golutkie, nawet listeczka nie widać
MirellaB 19:46, 07 kwi 2016

Aniu dzisiaj coś podziałałaś w ogrodzie?
Anusia 19:56, 07 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Aniu dzisiaj coś podziałałaś w ogrodzie?

Mirella codziennie coś dłubię. Kupiłam na rynku żurawkę na obwdkę. Pani nie wiedziała jaka to nazwa w kolorze czerwonym no może trochę w róż wpada. Póżniej wstawię jej zdjęcie. Obsadzę nią mój' jęzor'. Część zresztą już posadziłam. Dostałam też tanio bluszcza na murek. Kupiłam dwie doniczki a w każdej było po dwie sztuki, więc podzieliłam i mam cztery płożące się bluszcze po murku
Anusia 19:58, 07 kwi 2016

olga80 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości Z różami poszalałaś latem będzie co podziwiać Rabaty czyściutkie tylko podziwiać.

Trochę mnie to pracy kosztowało to fakt. Mój e-M nawet zaóważył, że robi się coraz ładniej
Anusia 20:02, 07 kwi 2016

Agatek napisał(a)
Ślicznie, wszystko wysprzątane i się ładnie zieleni
moje tawuły golutkie, nawet listeczka nie widać

U mnie jeszcze kilka dni temu podobnie było. Tawuły miały zaledwie pączki a teraz z dnia na dzień wypuściły pierwsze listki. Wczoraj prawie cały dzień padało. Bardzo się z tego ucieszyłam, bo moje róże będą odpowiednio nawodnione.
monteverde 21:17, 07 kwi 2016

Cześć Anusia widzę, że wiosna do krzyżaków też doszła moje tawułki też mają listki, kwitnie forsycja Kumsum więc wzięłam się za cięcie róż jeszcze ze dwa dni mi zejdzie jak nie będzie deszczu, codziennie coś nowego rozkwita w ogrodzie pozdrówka
Anusia 21:58, 07 kwi 2016

Ania już wróciłaś ze swoimi zdjęciami. Brakowało Twoich fotek, zawsze coś ciekawego wrzucasz. W tym roku za wiele nie zdziałam, inne potrzeby wzywają. Na pewno zrealizuję to co już zaplanowałam czyli chcę zakupić cisy, irgę major, żurawkę Berry Smothie oraz kilka bukszpanów. Macham i pozdrawiam