Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 07:32, 09 maj 2016

GosiaJoanna napisał(a)
U mnie zgineły te czarne tulipanki jest jakis jeden taki malutki.

Buuu bardzo szkoda, bo są takie piękne. Ja chcę swoje wykopać podsuszyć i z powrotem do ziemi. Muszę też sprawdzić dlaczego powychodziło z donic tylko po trzy cztery sztuki. Sadziłam po pięć. Z 48 cebul zakwitło i wzeszło 33 szt.
Agatek 09:36, 09 maj 2016

Anusia napisał(a)
Moje serce jako pierwsze w tym sezonie skradły tulipany Quenny.

śliczne
olga80 13:36, 09 maj 2016

Piękne Quenny
Gardener27 20:22, 09 maj 2016

Ostatnio większość narzeka na brak czasu na forum Życie prywatne i ogród pochłaniają bez reszty
Tulipany w tym sezonie masz bardzo ładne i fajnie ze sobą połączone Bratki w skrzynkach będą długo cieszyć oko, potem zastąpisz je letnimi kwiatami
Pochwalę jeszcze za wypielone rabaty bo dawno takich czystych nie widziałem
Pozdrawiam wiosennie
LyraBea 20:39, 09 maj 2016

Dobry wieczór.

Gardener27 napisał(a)
Ostatnio większość narzeka na brak czasu na forum Życie prywatne i ogród pochłaniają bez reszty
Tulipany w tym sezonie masz bardzo ładne i fajnie ze sobą połączone Bratki w skrzynkach będą długo cieszyć oko, potem zastąpisz je letnimi kwiatami
Pozdrawiam wiosennie

Dokładnie tak jest. A chciałabym być i wszędzie u Was i u siebie i żeby ogród na tip top już zrobiony był. A doba ma tylko 24 godziny a ja mam ręce dwie. Obie lewe

Mam pytanie w temacie tulipanów. Czy szczypiecie po przekwitnięciu słupki? Mnie sąsiadka radziła, żeby tak robić i że się cebulki wzmacniają, ale jak swego czasu miałam te 500 cebulek, żadna siła by mnie do szczypania nie zmusiła.
Anusia 20:05, 10 maj 2016

Agata, Tereniu Queenom nie potrafię się oprzeć
Anusia 20:15, 10 maj 2016

Gardener27 napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie

Rabaty zaczęłam porządkować juz pod koniec lutego. Cały czas coś dłubie. Zdjęcia nie pokazują dokładnie tych małych drobnych chwaściorów. Ogólnie jestem zadowolona, przynajmniej w tym sezonie ogród będzie wyglądał przyzwoicie. Zmianę nasadzeń w skrzyniach zaplanowałam na początek czerwca. W tym roku króluje na tarasie kolor biały i niebieski
Pozdrawiam cieplutko.
Anusia 20:20, 10 maj 2016

LyraBea napisał(a)
Dobry wieczór.

Dokładnie tak jest. A chciałabym być i wszędzie u Was i u siebie i żeby ogród na tip top już zrobiony był. A doba ma tylko 24 godziny a ja mam ręce dwie. Obie lewe

Mam pytanie w temacie tulipanów. Czy szczypiecie po przekwitnięciu słupki? Mnie sąsiadka radziła, żeby tak robić i że się cebulki wzmacniają, ale jak swego czasu miałam te 500 cebulek, żadna siła by mnie do szczypania nie zmusiła.

Beatka niestety nie da się być wszędzie. Codziennie przybywa nowy wątek, ja nie jestem w stanie tego ogarnąć. Może zimową porą?
Nie bądz względem siebie taka krytyczna ja widzę w Twoim wątku co te 'obie lewe' ręce potrafią

Jeśli chodzi uszczykiwanie tulipanów to nigdy tego nie robiłam. Szczerze, pierwszy raz o tym słyszę.
Anusia 20:38, 10 maj 2016

Donice z bratkami i żółtymi tulipanami dają popis

Jeszcze Lady Elegant o poranku.

paulina_ns 20:44, 10 maj 2016

Pięknie u Ciebie Aniu,u mnie też bratki szaleją, szkoda,że są jednoroczne aż żal będzie je wyrzucać

A i jeszcze w jednej doniczce mam stokrotki nawet