Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

LyraBea 09:08, 22 maj 2016

Dzień dobry Aneczko.
Zaglądałam do Ciebie przedwczoraj, ale nie zostawiłam śladu, ale zastanawiałam się, co u Ciebie. Jakie dorodne masz ostróżki. Ja u siebie kiedyś (wrrr, moje znienawidzone słowo) też przewiduję ostróżki. Sąsiadka ma, ale takie niskie wciąż. Mam wrażenie, że w Twoim ogrodzie szybciej wszystko ruszyło. W ogóle mam wrażenie, że w ogrodowiskowych ogrodach szybciej ruszają rośliny, niż u mnie. Co jest
Zdrówka życzę.
martaibartek 09:12, 22 maj 2016

Aniu zdrówka życzę.

Ostróżki piękne. U mnie jeszcze ich nie ma -czas to zmienić
Anusia 09:15, 22 maj 2016

Na folkowej posadziłam Dalie.
Anusia 09:31, 22 maj 2016

LyraBea napisał(a)
Dzień dobry Aneczko.
Zaglądałam do Ciebie przedwczoraj, ale nie zostawiłam śladu, ale zastanawiałam się, co u Ciebie. Jakie dorodne masz ostróżki. Ja u siebie kiedyś (wrrr, moje znienawidzone słowo) też przewiduję ostróżki. Sąsiadka ma, ale takie niskie wciąż. Mam wrażenie, że w Twoim ogrodzie szybciej wszystko ruszyło. W ogóle mam wrażenie, że w ogrodowiskowych ogrodach szybciej ruszają rośliny, niż u mnie. Co jest
Zdrówka życzę.

Witaj kochana, ja też zaglądałam do Ciebie. Nie pisałam bo ogólnie zabrakło mi 'mocy'. Musiałam nadrobić zaległe prace w ogrodzie, przesadziłam języczkę, budleje i kilkanaście innych roślin. Póżnym wieczorem wyczerpana nie potrafiłam już nic naskrobać w Waszych wątkach ani też u siebie.
Mieszkamy w tym samym klimacie, więc rośliny ruszly mniej więcej o tym samym czasie. Na podkarpaciu u dziewczyn to tak widać różnicę. Wybieram się do Ewy na ogrodowiskowego grila także zobaczymy się w realu Bużka!
Anusia 09:34, 22 maj 2016

martaibartek napisał(a)
Aniu zdrówka życzę.

Ostróżki piękne. U mnie jeszcze ich nie ma -czas to zmienić

Dziękuję. Ja też nie myślałam, że tak będzie im u mnie dobrze. Początki nie były łatwe bo wychodowałam je z własnych nasion, potrzebowały dużo wody a zeszłoroczne upalne lato nie pomagało im w wzroście. Przeżyły zimę, dostały takiej mocy, że rosną jak oszalałe.
Anusia 09:37, 22 maj 2016

Róża szklarniowa Solo przetrwała zimę i ma już takie pączki. Obok róża Gefyld.

Anusia 09:45, 22 maj 2016

Chopin, posadziłam dwie ta jest dorodniejsza.

Jeszcze raz Gefyld. Tym razem w pełnej krasie

Dwie pnące róże przy pergoli od lewej New Dawn i Snow Princess posadzona w zeszłym roku w sierpniu.

Anusia 09:47, 22 maj 2016

Czas na róże okrywowe Sea Foam, bardzo ładne, zieloniutkie.

Ta strona będzie długo jeszcze dopracowywana.
Anusia 10:51, 22 maj 2016

Powojniki

Anusia 10:57, 22 maj 2016

Szałwia, bardzo ładnie przezimowała.

Lawenda w dalszj części mam posadzone nowe sadzonki ale ku mojemu zaskoczeniu rozsiała się i mam jak dobrze policzyłam 12 szt.

Berberys