Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 21:57, 19 lip 2016

Kasiu podwiązałam je grubym sznurkiem w podobny sposób jak z wężem. Mimo to mam pomysł na palikowanie, więc potrzebuję kilka prostych w miarę ładnych patyków
Aniu w necie można znależć sporo inspiracji. chciałabym zrobić podpory w miarę jak najszybciej jak to tylko jest możliwe, wówczas zrobię zdjęcie.
Anusia 22:11, 19 lip 2016

Gosia dziękuję To już Twoja druga wizyta w Skandynawii. Masz porównanie jak w ciągu roku zmieniło się jeśli chodzi o sam ogród. Przez ulewne deszcze nie udało mi się powypielać rabat tak jak zawsze to robię. Trudno takie dziwne lato

Kilka Gosiowych fotek

Anusia 22:15, 19 lip 2016

BASIA8 napisał(a)
Hej Gosieńko i Anulko. Bardzo fajnie ogląda się ogródeczek z innej perspektywy - ogród niby ten sam a jednak inny. Rabatki super a Właścicielka Faktycznie Urocza. Buziam Was dziewczyny Bardzo Bardzo Bardzo Mocno.

Dziękuję Basiu
Odpisuję dopiero teraz gdyż korzystam z chwil, kiedy wyszło słoneczko. Mamy drugi taki pogodny dzień. Wypieliłam folkową i rabatę z jęzorem, wycięłam podsuszone kwiaty róż okrywowych. Uff i jeszcze trochę zostało.
Anusia 22:19, 19 lip 2016

Marta, Aniu, Agata jak Gosia przyjechała do mnie było po ulewach. Ziemia nie wchłonęła do końca nadmiaru wody. Rabat nie dało się oczyszcić a chciałam mieć perfekcyjnie. Nie tym razem
Na szczęście w sobotę po obiedzie wyszło słoneczko.
Anusia 22:23, 19 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Anuś ale masz bajkowo już . Deser pyszności clematisy cudne i ogromne
A z Ciebie fajna babeczka

Moje clematisy dopiero co zaczęły kwitnąć. W tym roku ruszyły póżno. Obecnie cieszą mnie Limki i Anabel choć mocno poturbowana przez wiatr i deszcze.
Anusia 22:25, 19 lip 2016

dominika_ napisał(a)
I decyzja o perukowcu podjęta?

Jutro jadę do ogrodniczego po mojego 'peruka' hi hi.
Wyczytałam w sieci, że Royal Purple to odmiana perukowca podolskiego czyli jest ok.
Warmia 22:27, 19 lip 2016

Anusia napisał(a)

Moje clematisy dopiero co zaczęły kwitnąć. W tym roku ruszyły póżno. Obecnie cieszą mnie Limki i Anabel choć mocno poturbowana przez wiatr i deszcze.

Moja Anabel wygląda gorzej niż źle i szczerze się zastanawiam, czy nie zastąpić jej jakąś inną. Co roku jest to samo. Pięknie rośnie zaczyna kwitnąć, a potem kładzie się jak długa. Nie wygląda to ciekawie.
Anusia 22:27, 19 lip 2016

Ewa777 napisał(a)
Aniu, miałaś bardzo miłe odwiedziny Pozdrawiam Gosię

Aaa dziękować Ewuś, szkoda tylko, że nie udało się nam spotkać z Wami u Iwonki. Pomysł z corocznymi spotkaniami doskonały.
Gardener27 22:31, 19 lip 2016

Warmia napisał(a)

Moja Anabel wygląda gorzej niż źle i szczerze się zastanawiam, czy nie zastąpić jej jakąś inną. Co roku jest to samo. Pięknie rośnie zaczyna kwitnąć, a potem kładzie się jak długa. Nie wygląda to ciekawie.

Trzeba je drutować albo czymś podsadzić W tym cały sekret
Anusia 22:31, 19 lip 2016

Warmia napisał(a)

Moja rośnie w zaciszu ale i tak oberwała. Trzeba ją dookoła popalikować a paliki obwiązać sznurkiem tak by podtrzymywały łodygi. Tylko, że one są delikatne. Limki mają sztywne a moje Limki to wybitne prawie jak drzewa.