Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

olga80 11:08, 27 maj 2017

Aniu jak pięknie kwitnąco u Ciebie a i rzeczka begoniowa będzie zapach konwalii czuję przez monitor

Podaję lin co do ściółkowania Danusia też pisze o trawie i gazetach

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/379-sciolkowanie-w-ogrodzie
MirellaB 12:19, 27 maj 2017

Jak czyściutko u Ciebie na rabatach. Chyba fotki robiłaś zaraz po odchwaszeniu? Czosnki z stipą bardzo to zestawienie mi się podoba

Jak przetrwały Twoje róże w donicach?
Joku 18:10, 27 maj 2017

Mam podobnego bodziszka ale jeszcze nie kwitnie.
Masz fajne i bujne trawki. To stipa?
Anusia 22:33, 27 maj 2017

ania1110d napisał(a)
Aniu jestem i w końcu u Ciebie,tyle tych ogrodów ze nie mogę tego nadrobić.
Widzę i u Ciebie ze są trawy, lawenda, czosnki- piękne ach jak ja muszę to wszystko nadrobić że ja nie mam jeszcze u Siebie czosnków a wszędzie je widzę w każdym ogrodzie
Pozdrawiam i postaram się poczytać twój cały post wieczorkiem bo i zauważyłam hortensje u Ciebie wiec muszę pospacerować

Dotarłaś Zapraszam w moje skromne progi. Przed
Ogrodowiskiem o czosnkach nie miałam pojęcia, że istnieją i o wielu gatunkach roślin. Te mam pierwszy sezon a czekam na Krzysztofy. Oto i one. Za kilka dni pokażą się w całej krasie.

Anusia 22:37, 27 maj 2017

olga80 napisał(a)
Aniu jak pięknie kwitnąco u Ciebie a i rzeczka begoniowa będzie zapach konwalii czuję przez monitor

Podaję lin co do ściółkowania Danusia też pisze o trawie i gazetach

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/379-sciolkowanie-w-ogrodzie

Link znalazłam już u Mirelli, podała go Iwonka. Za tujami przy płocie postanowiłam wysypać trawę. Wyłożyłam ziemię gazetami. Także poszła pierwsza partia trawy z dzisiejszego koszenia. Za dwa tygodnie powinnam obsypać całą część.
Anusia 22:43, 27 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Jak czyściutko u Ciebie na rabatach. Chyba fotki robiłaś zaraz po odchwaszeniu? Czosnki z stipą bardzo to zestawienie mi się podoba

Jak przetrwały Twoje róże w donicach?

Dziękuję, fotki były robione przed pieleniem. Jeśli jakiś chwast wchodzi mi w kadr to go usuwam. Teraz są czyste ale i tak z miejsc gdzie wyrywałam darń wychodzi perz. Z jednej strony nie lubię mieć mocno zachwaszczonych rabat ale też nie chcę być ich niewolnicą. Pisałaś o grubej korze. Może obsypię nią część rabaty z jęzorem. Powstał płot, rośliny podrosły to może wiatr nie rozwieje jej za mocno.
Anusia 22:49, 27 maj 2017

Joku napisał(a)
Mam podobnego bodziszka ale jeszcze nie kwitnie.
Masz fajne i bujne trawki. To stipa?

Tak to stipa ale już ją wykopałam i wsadziłam młode rozsady. Ponadto mam aż 6 sztuk ładnie rozkrzewionych młodych samosiejek. Te oddalam sąsiadce oraz jej teściowej. Dziewczyny zadowolone z prezentów. Nie chciałam mieć kłosów już w czerwcu. To czas jesieni a ja lubię jej zielony kolor.

Młode stipy posadzone.

Anusia 22:56, 27 maj 2017

Moje róże Sea Foam przycięłam bardzo mocno. Rozkrzewiły się a teraz puszczają pędy. W związku z tym aby nie brudziły elewacji zrobił im podporę.

Gardener27 22:59, 27 maj 2017

Ciekawy pomysł z tymi podporami, róże faktycznie mocno rozkrzewione a będą jeszcze większe. Elewacja Wam zaczęła zielenieć ?
Anusia 23:03, 27 maj 2017

Gardener27 napisał(a)
Ciekawy pomysł z tymi podporami, róże faktycznie mocno rozkrzewione a będą jeszcze większe. Elewacja Wam zaczęła zielenieć ?

Nie po prostu w zeszłym roku zrobiło się kilka czarnych plam od liści. Na szczęście zmywalnych, więc w tym sezonie postanowiłam je trochę odeprzeć od ściany. Może się uda. E-m zrobił też podporę dla Anabell.