Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 21:33, 07 cze 2017

ania1110d napisał(a)

Aniu śliczne te ostróżki i takie dorodne kępy

Aniu wszystkie wyhodowałam od nasionka. Podobnie jak jeżówkę purpurową. Może w tym tkwi tajemnica wzrostu W obecnej chwili stanowią wypełniacz rabaty. Kiedyś tuje stężeją a ostróżki będą musiały opuścić to miejsce. Myślę, że przez kolejne dwa trzy sezony są bezpieczne
Anusia 21:44, 07 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
Ania nadrobilam zaległości u Ciebie fajne podpory dla róż, piękna biała różyczka i piękne ogólne zdjęcia ogrodu

Podpory są konieczne. Róże na murku bardzo się rozkrzewiły a to za sprawą krótkiego przycięcia. Nie mam pojęcia jak daleko 'pójdą'. Pewnie będę powielała kilkakrotnie te same miejsca ale mimo to widzę jak rośliny tężeją i scena się zmienia. Myślę, że będzie można to zaóważyć

Minęło kilka dni od ostaniej sesji róży Gefyld. Obecnie kwitnie cała.

Jeszcze raz widok ogólny.

ania1110d 22:33, 07 cze 2017

To dobrze ze jeszcze przez te 2-3 sezony nacieszę nimi oczko ale na pewno znajdziesz dla nich dobre miejsce i dalej będą rozkwitały w twoim ogrodzie
KasiaWB 11:06, 09 cze 2017

Ania, ależ już się ogród zmienił bardzo ładnie z każdym rokiem będziesz miała upragniony busz, który następnie będziesz pieliła z siewek ) Myślę, że z przyjemnością wychodzisz już do swojego ogrodu
Pozdrawiam
Anusia 22:28, 10 cze 2017

ania1110d napisał(a)
To dobrze ze jeszcze przez te 2-3 sezony nacieszę nimi oczko ale na pewno znajdziesz dla nich dobre miejsce i dalej będą rozkwitały w twoim ogrodzie

Obecnie ostróżki w pełni rozkwitu. Kolejna porcja zdjęć Niech cieszą nasze oczy

Anusia 22:32, 10 cze 2017

KasiaWB napisał(a)
Ania, ależ już się ogród zmienił bardzo ładnie z każdym rokiem będziesz miała upragniony busz, który następnie będziesz pieliła z siewek ) Myślę, że z przyjemnością wychodzisz już do swojego ogrodu
Pozdrawiam

Tak Kasiu marzę aby mieć taki upragniony busz. Mam nawet pierwsze siewki, stipy. Nie wiem jak to się dzieje, że po każdym wypieleniu pojawiają się nowe . Ooo tak bardzo lubię swój ogród. Jeśli mogę go już tak nazwać.
Anusia 22:43, 10 cze 2017

Nie wiem dlaczego ubzdurałam sobie, że Targi w Starym Polu są za tydzień. Dopiero mój e-m wyprowadził mnie z błędu. Bardzo dobrze się stało, było o wiele więcej roślin. Ponadto pogoda sprzyjała zakupom. Zrobiłam kilka fotek.

Anusia 22:48, 10 cze 2017

Anusia 22:51, 10 cze 2017

Moje zakupy, Część zaplanowana czyli berberysy oraz szałwia. Żałuję, że nie kupiłam szałwii w kolorze ciemnego różu chyba tak mogę ten kolor określić.

bacowa 23:06, 10 cze 2017

Też byłam na targach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies