Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

BASIA8 23:54, 10 cze 2017

Anusia piękne zakupki Ogrodeczek cieszy oczeta. Pozdrawiam.
Anusia 05:37, 11 cze 2017

bacowa napisał(a)
Też byłam na targach

Super, trzeba było dać znać. Ja byłam o godz 10-ej. Ogólnie jestem zadowolona, wielu roślin nie było które mnie jeszcze interesowały. Budżet też ograniczony, więc wiadomo
Anusia 05:39, 11 cze 2017

BASIA8 napisał(a)
Anusia piękne zakupki Ogrodeczek cieszy oczeta. Pozdrawiam.

Dziękuję Basiu Wreszcie 'odbija' od ziemi. Moja szałwia dla Ciebie, miłego dzionka.

dominika_ 12:46, 11 cze 2017

O jakie ładne zakupy, dobrze, że małżonek trzyma rękę na pulsie
Anusia 07:09, 12 cze 2017

dominika_ napisał(a)
O jakie ładne zakupy, dobrze, że małżonek trzyma rękę na pulsie

Oj tak tym razem sam mi przypomniał hihi
ania1110d 07:17, 12 cze 2017

Anusia napisał(a)
Moje zakupy, Część zaplanowana czyli berberysy oraz szałwia. Żałuję, że nie kupiłam szałwii w kolorze ciemnego różu chyba tak mogę ten kolor określić.

Bardzo podoba mnie się to zestawienie i tak samo zaplanowałam u mnie część przy wiezdzie tylko czekam na zakończenie oczko a chodzi mi o berberysa i szałwie
Super to wyjdzie u Ciebie i jeszcze z żórawką
Anusia 07:27, 12 cze 2017

Mam dla Was coś do pokazania z cyklu 'cudze chwalicie swego nie widzicie'
Jeśli wybieracie się nad morze do Stegny lub Krynicy Morskiej, zwiedzicie zamek jest jeszcze nieopodal po sąsiedzku unikat na skalę światową a właściwie jedyne na świecie pochylnie na Kanale Elbląsko-Ostródzkim. Bilety nie należą do tanich ale jeśli mam wydać pieniądze w Dinoparku lub na innej masówce to wolę popodziwiać naturę.
Bilety zakupiliśmy na stronie intrnetowej Żeglugi Ostródzo-Elbląskiej. Można rezerwować telefonicznie a opłaty dokonać na miejscu w kasie. Ponieważ mieszkamy w Malborku na 'wylotówce' do Sztumu wybraliśmy trasę Dzierzgoń- Rychliki- Buczyniec. Na przystani w Buczyńcu wsiedliśmy na nasz pięciogodzinny rejs

Po drodze na Rychliki mijaliśmy szpalerey dzikich róż.

Anusia 07:31, 12 cze 2017

bacowa 07:58, 12 cze 2017

Anusia napisał(a)

Super, trzeba było dać znać. Ja byłam o godz 10-ej. Ogólnie jestem zadowolona, wielu roślin nie było które mnie jeszcze interesowały. Budżet też ograniczony, więc wiadomo

Nawet przez chwilę zastanawiałam się czy nie dać ci znać że jestem, ale byłam ż koleżanką i grafik był napięty .
Zawiedziona byłam że nie było stoiska "bylinowy raj", ale i tak coś tam kupiłam .

Chciałam pochwalić twoje ostróżki.

Nawet nie wiedziałam że takie atrakcje mamy pod nosem, muszę się temu przyjrzeć bliżej .
pozdrawiam
Anusia 08:45, 12 cze 2017

bacowa napisał(a)

Nawet przez chwilę zastanawiałam się czy nie dać ci znać że jestem, ale byłam ż koleżanką i grafik był napięty .
Zawiedziona byłam że nie było stoiska "bylinowy raj", ale i tak coś tam kupiłam .

Chciałam pochwalić twoje ostróżki.

Nawet nie wiedziałam że takie atrakcje mamy pod nosem, muszę się temu przyjrzeć bliżej .
pozdrawiam

A dziękuję, ostróżki wyrosły. Niektóre przewyzszają moją skromną osobę

Wiele roślin nie było jak piszesz ale co chciałam na teraz to zakupiłam.

Polecam to miejsce. Warto! Niebawem otworzą z powrotem trasę Elbląg- Buczyniec. Obecnie ze względu na awarię koła w Oleśnicy trasa została podzielona na dwie części. Polecam Elbląg - Buczyniec. Po raz pierwszy byłam tutaj 20 lat temu kiedy brzegi nie były regulowane a zamiast ścieżek rowerowych' kocie łby'.