Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 20:47, 04 mar 2019

Basiu bardzo chętnie zabrałabym się za uprzątnięcie tego wszystkiego ale temperatury jeszcze nie pewne i trzeba grzecznie czekać. Z różami okrywowymi na murku to był strzał w dziesiątkę.
BASIA8 08:56, 05 mar 2019

Anusia napisał(a)
Basiu bardzo chętnie zabrałabym się za uprzątnięcie tego wszystkiego ale temperatury jeszcze nie pewne i trzeba grzecznie czekać. Z różami okrywowymi na murku to był strzał w dziesiątki.

Anusia na spokojnie zdążysz wszystko zrobić. Ja też jeszcze nic nie robiłam, bo pogody są jakie są - boję się o zatoki i nerki - dodatkowo jeszcze sporo zawirowań w życiu i tak naprawdę to nic się nie chce. Wczoraj poprosiłam Męża i obcieliśmy bardzo wysoką tuję na około 2 metry od ziemi i podcieliśmy wierzby płaczące. Coś do przodu. Buziolki zostawiam.
Agatek 08:47, 18 mar 2019

hej
Udało się coś w ogrodzie popracować?
masz już wiosenkę u siebie?
Anusia 07:37, 19 mar 2019

BASIA8 napisał(a)

Anusia na spokojnie zdążysz wszystko zrobić. Ja też jeszcze nic nie robiłam, bo pogody są jakie są - boję się o zatoki i nerki - dodatkowo jeszcze sporo zawirowań w życiu i tak naprawdę to nic się nie chce. Wczoraj poprosiłam Męża i obcieliśmy bardzo wysoką tuję na około 2 metry od ziemi i podcieliśmy wierzby płaczące. Coś do przodu. Buziolki zostawiam.

Basiu u Ciebie duży ogród, nasadzenia zimozielone dojrzałe macie co robić we dwoje. Ja jeszcze jestem na etapie sadzenia. Danusia nie dawno wstawiała zdjęcia z szpalerem wiśni kulistej. Zainspirowała mnie bardzo, gdyż przymierzam się do jej zakupu. Od dłuższego czasu szukam czegoś na przed ogródek i to będzie trafiony wybór.
Anusia 07:46, 19 mar 2019

Agatek napisał(a)
hej
Udało się coś w ogrodzie popracować?
masz już wiosenkę u siebie?

Tak Agatko w zasadzie zmusił mnie do tego termin wywozu odpadów biodegradalnych. Dzisiaj jest wywózka, więc wczoraj mimo szalejącego wiatru zabrałam się za kolejne porządki. W sieciówkach są już dostępne bratki. Może dzisiaj podjadę i kupię to może obsadzę donice.
Agatek 08:21, 19 mar 2019

Anusia napisał(a)

Tak Agatko w zasadzie zmusił mnie do tego termin wywozu odpadów biodegradalnych. Dzisiaj jest wywózka, więc wczoraj mimo szalejącego wiatru zabrałam się za kolejne porządki. W sieciówkach są już dostępne bratki. Może dzisiaj podjadę i kupię to może obsadzę donice.

Super, pewnie dobrze spałaś jak się dotleniłaś
ja już od tygodnia planuję zakup bratków i wysianie zaległych nasionek
ale o ile rano jestem pełna zapału to po pracy czuję się dużo gorzej co odbiera mi chęci na wysiewy
a na O takie wielkie stipy już mają
Anusia 08:59, 19 mar 2019

Agata nie przejmuj się Ja tez dopiero tydzień temu wysiałam Stipę i rozplenice Pegassus. Bardziej zależy mi na rozplenicy. Stipa sama się rozsiewa ale młode sadzonki dłużej są zielone dlatego co roku dosadzam.
BASIA8 09:27, 19 mar 2019

Anusia wiśnie kuliste są piękne i będzie to napewno trafiony wybór jak jestem w ogrodniczym to często patrzę na ,,Umbry,, u Nas bardzo drogie są.
Czytam że troszkę popracowalaś w ogródeczku - super. Ja tylko w niedzielę wyszłam, kilka fotek strzelilam i szybciutko do domku. U Nas dziś pięknie słoneczko świeci
Buziaki przesyłam.
Agatek 11:18, 19 mar 2019

Anusia napisał(a)
Agata nie przejmuj się Ja tez dopiero tydzień temu wysiałam Stipę i rozplenice Pegassus. Bardziej zależy mi na rozplenicy. Stipa sama się rozsiewa ale młode sadzonki dłużej są zielone dlatego co roku dosadzam.

U mnie jakoś nigdy nie widzę sadzonek stipy, mam korę wysypaną i może jej trudno w takich warunkach, z drugiej strony w ubiegłym roku wcale nie posadziłam i nie ma z czego się wysiać
no nic muszę nadrobić szybko swoje wysiewy
pegasusa też mam, od Przemka, stare nasionka ale może wykiełkują
Anusia 07:47, 20 mar 2019

BASIA8 napisał(a)
Anusia wiśnie kuliste są piękne i będzie to napewno trafiony wybór jak jestem w ogrodniczym to często patrzę na ,,Umbry,, u Nas bardzo drogie są.
Czytam że troszkę popracowalaś w ogródeczku - super. Ja tylko w niedzielę wyszłam, kilka fotek strzelilam i szybciutko do domku. U Nas dziś pięknie słoneczko świeci
Buziaki przesyłam.

Umbry są drogie zwłaszcza jak się planuje kupić większe. Fotek nie zrobiłam, chwilowo nie ma czego pokazywać.