Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 21:07, 25 mar 2019

BASIA8 napisał(a)
Anusia piękne bratki kupiłaś czytam o cięciu róż Ja dziś sporo w ogródeczku podziałałam- trawy przecięte- Mąż przy największych pomógł rozchodniki przecięte a na koniec zrobililismy wielkie ognisko

Fajny czas. Ja też mam prawie wszystko poprzycinane. Deszcz i zimno popsuły plany na dziś no ale deszcz też potrzebny jest. Zobaczymy co jutrzejszy dzień przyniesie.
martaibartek 20:31, 02 kwi 2019

Aniu dzięki za info o różach chyba za słabo swoje przycięłam, muszę jeszcze raz się im przyjrzeć
Na swój wątek nie mam czasu... choć nie ukrywam, że czasami mnie kusi
Pozdrawiam :*
malgorzata_s... 19:38, 03 kwi 2019

Brateczki królują wiosną i u mnie ale najbardziej jednak kocham stokrotki. Buziak Aniu
Agatek 07:29, 04 kwi 2019

Anulka a może jakieś focie?
BASIA8 09:37, 04 kwi 2019

Anusia jak tam pogoda? udało Ci się coś podziałać w ogródeczku? zdrowo u Was Buziolki zostawiam i czekam na info
Anusia 20:46, 05 kwi 2019

martaibartek napisał(a)
Aniu dzięki za info o różach chyba za słabo swoje przycięłam, muszę jeszcze raz się im przyjrzeć
Na swój wątek nie mam czasu... choć nie ukrywam, że czasami mnie kusi
Pozdrawiam :*

Marta na spokojnie przemyśl jeszcze. Cięcie to ważny moment. Moje lubią krótkie cięcie, są tego efekty. Obficie kwitną. Słabsze mam doświadczenie z różami pnącymi. Z New Dawn jestem nie zadowolona. Flamantanz cudowna ale nie powtarza kwitnienia i to jest jej minus.
Anusia 20:50, 05 kwi 2019

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Brateczki królują wiosną i u mnie ale najbardziej jednak kocham stokrotki. Buziak Aniu

Stokrotek nigdy nie miałam. Bratki nie koniecznie lubię w pierwszej fazie, ale to pierwsze moje donicowe kwiaty. Cieszą oko dopiero jak rozrosną się obficie. Czekam na ten czas z niecierpliwością.
Anusia 20:54, 05 kwi 2019

Agatek napisał(a)
Anulka a może jakieś focie?

Agata coś tam pocykałam. Mam dla Ciebie taką focię. Gipsówka Może być? Wydawało mi się, że wysadziłam z niej wszystkie liliowce a tu wraz wyrosły.

Anusia 21:03, 05 kwi 2019

BASIA8 napisał(a)
Anusia jak tam pogoda? udało Ci się coś podziałać w ogródeczku? zdrowo u Was Buziolki zostawiam i czekam na info

Basiu od czwartku na Żuławach pogoda się poprawiła. Wreszcie mamy upragnione ciepełko. Mam jeszcze sporo pracy ale co nieco ogarnęłam. Weekendy odpadają, więc muszę dać radę w tygodniu. Ogólnie to fotek mało porobiłam. Kwitnie gipsówka. Szukam siewek werbeny. Trochę za wcześnie ale może coś się za niebawem pojawi. Wysiałam też, wschodzą. Pierwsze wyrosło zielsko .

BASIA8 21:05, 05 kwi 2019

Pięknie rabatka się prezentuje