Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 15:12, 15 cze 2018

eee_taam napisał(a)

ciekawi mnie ten cudny ogród zdjęcia będą?

nie że twój nie ciekawy ...bo oczy wytrzeszczyłam z wrażenia ...wszystko dopieszczone i ta zieleń trawnika ...suszy nie masz? czy wody dużo lejesz? wypielęgnowanie wzorowe

Justyś susza jest ale też deszcz spadnie od czasu do czasu ... nie narzekam a i nawadnianie cały czas działa ... zraszacze co drugi dzień po 10 czy 15minut.
A ogród już wiadomo ( z moim tempem odpisywania na posty), że Szefowej
ren133 15:13, 15 cze 2018

MirellaB napisał(a)
Pięknie jak zawsze
Ciebie nie lubią rozplenice, a mnie wredne carexy, chociaż po tym jak podlewam je florovitem i podsypuję nawozem do trawników to zdecydowanie lepiej rosną.

Szałwia wysoka bardzo ładna, chyba w przyszłym roku też taką dokupię, bo u mnie tylko niska Deep Blue.

Hakonki masz super. Uwielbiam te trawę i też mam od ubiegłego roku jesienią. Sadziłam po dwie do dołka. Słabo rosną, bo czosnki główkowate kompletnie je zdominowały. Czekam, aż zakwitną i przekwitną i dostają eksmisję na tył rabaty.

Dziękuję Mirelka A hakonki są cuuudowne ... myślę coby jeszcze ich trochę dokupić
ren133 15:15, 15 cze 2018

dominika_ napisał(a)
Ogród jak zawsze katalogowy Reniu u mnie jedna coś w tym roku dziwnie rośnię w połowie zieloniutka, druga połowa sucha. Zastanawiam się czy wykopać i tę część suchą uciąć,czy całkowicie wymienić?

No widzisz moja rada pewnie już spóźniona ale ja próbowałam ratować częściowo wypuszczającą rozplenicę i niestety przy tej suszy nie udało mi się ... dlatego lepiej wymienić myślę
ren133 15:15, 15 cze 2018

nawigatorka napisał(a)
Reksiowa ma dajny chłodny odcien. Podoba mi się. Bergenie u Ciebie tez wyjątkowo ładne. Ich ciężkie liscie fajnie grają z lekkimi trawami

Dziękuję Asiu
ren133 15:18, 15 cze 2018

ivo napisał(a)
Reniu ta rabata ze swidosliwami hakone i buksami jest zachwycająca. Podbijam pytanie o odmianę hakone. Bardzo Ci urosła. Osiągnęłas świetny efekt możesz już leżeć i tylko patrzeć jak wszystko rośnie.

A wiesz, że mam doła? ... czasami lepiej siedzieć u siebie, niczego nie widzieć i nie tęsknić za czymś co ciężko laikowi osiągnąć

ale rabata przy ściance coraz bardziej mi się podoba
ren133 15:20, 15 cze 2018

bacowa napisał(a)
I jak trzcinnik po opryskach ? , bo chyba jednak ma trochę rdzy.

Po dwóch opryskach i ma rdzę ... ale wiedziałam że oprysk nie cofnie rdzy jedynie może zatrzymać postęp choroby ... trochę rdzawego koloru na dolnych żdżbłach aż tak bardzo mi nie przeszkadza ... widok jest do przeżycia a co niektórym nawet się podoba na wiosnę spróbuję zrobić oprysk polecany przez pszczółkę

Miło mi, że zaglądasz
ren133 15:21, 15 cze 2018

leon60 napisał(a)
Najbardziej lubię grabowe rewelacja

Cmok

Luki napisał(a)
Ja już myślałem, że coś przespałem i Ice Dance zamieniła się z bergeniami, ale wszystko na swoim miejscu.

Póki co wszystko na swoim miejscu

Wiolka5_7 napisał(a)
Idealnie Reniu
Wszystko pięknie zdrowo rośnie i trawnik taki zieloniutki

Dziękuję
ren133 15:23, 15 cze 2018

yolka napisał(a)
ślicznie masz w ogrodzie, wgłębnik jak z żurnala, pochwalam niezmiennie konsekwencję w założeniach. Jak to zrobić, cóż nie każdy rodzi się kokoszką Tobie się udało

Ta ja raczej idę w minimalizm ... choć ostatnio ciągnie mnie do tych rabat chelseaowskich z łubinami i naparstnicami